spot_img
HomeMOTOΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑKYMCO PEOPLE S 125/150

KYMCO PEOPLE S 125/150

Kymco People S MY2017 19ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΡΝΑΒΑΣ

Νέα εμφάνιση, νέο πλαίσιο και νέοι κινητήρες Euro4 για το πολυτελές scooter πόλης της Kymco, που στοχεύει να παίξει σημαντικό ρόλο στη λύση του κυκλοφοριακού..
Όπως έκανε και με τη σειρά Like, η Kymco μεταμορφώνει την αντίστοιχη των People S. Στο εξής τα προσφέρει σε 125 και 150cc ριζικά αναβαθμισμένα και είναι ξεκάθαρο πως επιδιώκει να δελεάσει ένα κοινό που γίνεται όλο και πιο απαιτητικό.
Τίποτα δεν έμεινε ίδιο, η ποιότητα υλικών και συναρμογής έχει πάει σε άλλη κατηγορία, η ανάρτηση και το νέο πλαίσιο στοχεύουν να κάνουν την οδική συμπεριφορά ακόμα καλύτερη, ενώ οι νέοι τετραβάλβιδοι κινητήρες έχουν εξελιχθεί με γνώμονα την ήσυχη λειτουργία, τη μεστή απόδοση και τη μεγάλη οικονομία. Mε 1 ΕΕΚ, οι νέοι κινητήρες των 125 και 150cc συμορφώνονται με τις προδιαγραφές Euro4 και αποδίδουν 11,5 και 13,5 ίππους αντίστοιχα.

Kymco People S MY2017 02H κατασκευή τους έχει γίνει με γνώμονα την ιδιαίτερα αθόρυβη λειτουργία και τη μειωμένη κατανάλωση. Ξεκινώντας από την εμφάνιση, είναι άμεσα αντιληπτή η προσαρμοσμένη σε μοντέρνες γραμμές σχεδίαση, που δίνει μια περισσότερο ευρωπαϊκή γραμμή στα νέα S. Λογικό, αν σκεφτείτε ότι (και) το νέο People S σχεδιάζεται στην Ιταλία.
Oι αιχμές κυριαρχούν, οι καμπύλες απουσιάζουν, τα φωτιστικά σώματα είναι παντού τενολογίας LED, ενώ το πάνελ των οργάνων με τις δύο οθόνες LCD είναι έτοιμο να δεχθεί την πλατφόρμα πολυμέσων Noodoe και να εκτοξεύσει την ασφάλεια και τη χρηστικότητα στα ύψη.

Oι πληροφορίες που παρέχει στη στάνταρ μορφή του είναι υπερπλήρεις και περιλαμβάνουν ακόμα και στροφόμετρο.
Kymco People S MY2017 14Η μία οθόνη είναι αυτή που είναι έτοιμη να δεχθεί σαν εξτρά αξεσουάρ την εφαρμογή Noodoe, που συνεργαζόμενη με το κινητό σας τηλέφωνο θα μπορεί να σας κρατά ενήμερους με πλήθος πληροφοριών, από διαθέσιμα βενζινάδικα και πρόβλεψη καιρού μέχρι σύστημα πλοήγησης και προειδοποίηση για έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα στη διαδρομή σας, ενώ όταν το scooter σταματάει στα φανάρια η εφαρμογή άμεσα θα σας δείχνει στην εν λόγω οθόνη τυχόν μηνύματα, σημαντικές ειδήσεις, αναπάντητες κλήσεις κλπ.
Ασφαλές και χρηστικό

Το πλαίσιο των νέων People S είναι καινούργιο και περισσότερο ενισχυμένο στα σημεία καταπόνησης σε σχέση με αυτό του παλαιότερου μοντέλου και με τη σχεδίασή του να επιτρέπει την τοποθέτηση του δοχείου καυσίμου των 6,2 λίτρων και της μπαταρίας κάτω από το δάπεδο. Η κίνηση αυτή χαμηλώνει αισθητά το κέντρο βάρους του scooter, κάτι που έχει ευεργετικό αποτέλεσμα στην ευελιξία και στον όλο χειρισμό του.Kymco People S MY2017 24

Ένα νέο υπο-πλαίσιο στήριξης του κινητήρα -οριζόντιας διάταξης- βελτιώνει τη σταθερότητα όταν το scooter κινείται με υψηλές ταχύτητες. Ο τροχός μπροστά παραμένει στις 16”, ενώ ο αντίστοιχος πίσω ακολουθεί τις σύγχρονες εντολές και έχει γίνει 14” προκειμένου να εξοικονομηθεί ο απαραίτητος χώρος κάτω από τη σέλα, όπου πλέον μπορούν να φιλοξενηθούν ένα κράνος και αρκετά μικροαντικείμενα. Υπάρχει μάλιστα και διαχωριστικό προκειμένου να εμποδίζεται η αθέλητη μετακίνησή τους, ένα φωτιστικό LED για να φωτίζεται ο χώρος τη νύχτα και μια δεύτερη θύρα USB για φόρτιση πλέον ευμεγέθων ηλεκτρικών συσκευών (η πρώτη βρίσκεται στο ντουλαπάκι στην ποδιά).

Kymco People S MY2017 18Ο ανεφοδιασμός γίνεται πλέον πολύ πιο εύκολα, καθόσον η τάπα πλήρωσης καυσίμου βρίσκεται χαμηλά στο αριστερό τμήμα της ποδιάς και όχι κάτω από τη σέλα. Τα φρένα είναι δίσκοι 260 και 220mm μπροστά και πίσω αντίστοιχα, ενεργοποιούνται με διπίστονες δαγκάνες μέσα από σωληνάκια υψηλής πιέσεως και διαχειρίζονται από τη σύγχρονη και πανάλαφρη μονάδα ABS 9.1 της Bosch (μόλις 700gr βάρος!).

Τέλος, η σημασία που έχει δώσει η Kymco στο νέο της μοντέλο είναι εμφανής από την παρουσία στο στάνταρ εξοπλισμό ψηλού ανεμοθώρακα, βαλίτσας top case και “Smart switch” κεντρικού μαγνητικού διακόπτη 5 σε 1, ενώ οι διαφανείς προστατευτικές “χούφτες” χεριών δίνουν μια ξεχωριστή νότα στο σύνολο.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO