spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΤα νέα ID. Buzz και ID. Buzz Cargo

Τα νέα ID. Buzz και ID. Buzz Cargo

Τα νέα ID. Buzz και ID. Buzz Cargo
  • Ένα εικονικό μοντέλο της αυτοκίνησης, το Bulli, επανέρχεται στην ηλεκτρική εποχή
  • Τα ID. Buzz και ID. Buzz Cargo αντιπροσωπεύουν την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική γκάμα MPV και Van στην Ευρώπη
  • Το ID. Buzz είναι το νέο «πρόσωπο» μιας έξυπνης, προσανατολισμένης στο μέλλον και την αειφορία, βιώσιμης μορφής κινητικότητας
  • Μοναδικό design: Επτά δεκαετίες know-how εκφραστικού σχεδιασμού του Bulli, μεταφέρονται στην εποχή του λογισμικού και της ψηφιοποίησης
  • Αειφορία στην πράξη σε όλα τα επίπεδα: Η Volkswagen αντικαθιστά το δέρμα στα ID. Buzz και ID. Buzz Cargo με μη ζωικής προέλευσης υλικό
  • Συνδεδεμένο και πρακτικό: Δυνατότητα «Plug & Charge» για ακόμα πιο εύκολη φόρτιση
  • Άφθονοι χώροι για κάθε περίπτωση: Το ID. Buzz είναι ευρύχωρο για οικογένειες, παρέες και αποσκευές – και ως Cargo φιλοξενεί δύο ευρωπαλέτες
  • Κυκλοφορία στην αγορά: η Ευρώπη θα το υποδεχθεί το 2022, το ντεμπούτο στη Βόρεια Αμερική είναι προγραμματισμένο για το 2023
ID. BUZZ___3

Η Volkswagen και η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα παρουσιάζουν τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά ID. Buzz και ID. Buzz Cargo, ένα ολοκληρωμένο Minibus και ένα απόλυτα πρακτικό Van αντίστοιχα, προσεγγίζοντας με ένα μοναδικό τρόπο την αειφορία στην αυτοκίνηση. Τα δύο οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων βασίζονται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) του Volkswagen Group και μεταφέρουν τη σχεδίαση ενός από τα μεγαλύτερα icons του αυτοκινήτου – του θρυλικού T1, του αρχέτυπου Microbus – στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. To ID. Buzz κατασκευάζεται και φτάνει στον κάτοχό του με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα – το πρώτο στην αυτοκινητοβιομηχανία για γκάμα MPV και Van. Ένα υψηλό ποσοστό ανακυκλωμένων υλικών και η μη χρήση δέρματος στο εσωτερικό, ολοκληρώνουν τη στρατηγική αειφορίας των Volkswagen και Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα, όπως αυτή εκφράζεται στα ID. Buzz και ID. Buzz Cargo.

ID. BUZZ___13

Τα ID. Buzz και ID. Buzz Cargo θα κυκλοφορήσουν στις ευρωπαϊκές χώρες το φθινόπωρο, με τις προπωλήσεις να ξεκινούν ήδη από τον Μάιο. Οι ευρωπαϊκές εκδόσεις θα λανσαριστούν με μπαταρία 77 kWh (net, ακαθάριστο ενεργειακό περιεχόμενο 82 kWh) η οποία παρέχει ρεύμα σε έναν ηλεκτροκινητήρα 150 kW, που βρίσκεται και δίνει κίνηση στον πίσω άξονα. Η ισχύς φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είναι 11 kW. Μέσω μιας υποδοχής βύσματος CCS, σε σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) η ισχύς φόρτισης φτάνει έως και 170 kW. Όταν φορτίζεται με αυτόν τον τρόπο, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας αυξάνεται από 5 σε 80% σε περίπου 30΄.

Αποτίοντας φόρο τιμής στο T1 – κορυφαίο trendsetter με τη δική του θέση στην ιστορία της αυτοκίνησης

ID. BUZZ___14

Οι βασικές τάσεις της σύγχρονης αυτοκίνησης συγχωνεύονται στα ID. Buzz και ID. Buzz Cargo για τη δημιουργία μιας γκάμας MPV και Van που είναι εξίσου προοδευτική όσο και ευέλικτη: η ηλεκτρική κινητικότητα, η έξυπνη διασύνδεση των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού και των συστημάτων infotainment, οι over-the-air ενημερώσεις του λογισμικού και η συμβατότητα με εντελώς νέα concept κινητικότητας. Η οπτική εντύπωση που αγκαλιάζει όλες αυτές τις παραμέτρους εκφράζεται από το εμβληματικό εξωτερικό σχέδιο. Οι σχεδιαστές έχουν δημιουργήσει έναν άμεσο σύνδεσμο με το αυθεντικό κλασικό όχημα. Στο T1 o οδηγός σχεδόν κάθεται πάνω από τον μπροστινό άξονα – δεν υπάρχει μπροστινός πρόβολος. Παρέχοντας υψηλά επίπεδα ασφάλειας, το ID. Buzz έχει υπέροχα κοντούς προβόλους. Σε απόλυτα νούμερα, το συμπαγές συνολικό μήκος των 4.712 χιλ. συνοδεύεται από ένα πολύ μεγάλο μεταξόνιο (2.988 χιλ.). Η φιλοσοφία form-follows-function, δηλαδή το design ακολουθεί τη λειτουργικότητα, που χαρακτήρισε στο μέγιστο την περίπτωση του T1, του πρώτου Bulli, ισχύει και για τον σχεδιασμό του ID. Buzz. Οι καθαρές φόρμες συνοδεύονται από εξαιρετική αεροδυναμική: το ID. Buzz έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,285, το ID. Buzz Cargo 0,29, για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και μεγαλύτερη αυτονομία.

Για μια ζωή εν κινήσει – φιλοσοφία ανοιχτού χώρου

ID. BUZZ___7

Οι οδηγοί και οι επιβάτες του ID. Buzz βιώνουν τη νέα αίσθηση Bulli σε ένα εσωτερικό που έχει σχεδιαστεί με τη φιλοσοφία του ανοιχτού χώρου (open space). Jozef Kaban: «Αυτό που έχουμε είναι μια διάταξη με μια πολύ λογική και διαισθητική ιδέα εσωτερικού χώρου, καθώς και πολύπλευρη και ευμετάβλητη χρήση του.» Και τα δύο ID. Buzz προσφέρουν πράγματι εξαιρετικά μεγάλους χώρους, σε compact διαστάσεις. Στη φιλική ατμόσφαιρα της πενταθέσιας έκδοσης MPV, πέντε άτομα έχουν άφθονο χώρο για ταξίδια και αντίστοιχα για τις αποσκευές τους (χωρητικότητα έως 1.121 λίτρα). Εάν η δεύτερη σειρά καθισμάτων αναδιπλωθεί, ο χώρος φόρτωσης αυξάνεται στα 2.205 λίτρα. Μεσοπρόθεσμα, θα ακολουθήσει επίσης εξαθέσια και επταθέσια διαμόρφωση με μεγαλύτερο μεταξόνιο. Τρεις θέσεις μπροστά (εναλλακτικά δύο) και ένα σταθερό χώρισμα για τον 3,9 κ.μ. χώρο αποσκευών είναι, εν τω μεταξύ, διακριτικά χαρακτηριστικά της διαμόρφωσης του ID. Buzz Cargo. Το Van μηδενικών εκπομπών ρύπων μπορεί να μεταφέρει δύο ευρωπαλέτες στο πίσω μέρος.

ID. BUZZ___15

 

 

Eternally new Bulli – Από το Τ1 στο Woodstock και την ηλεκτρική κινητικότητα

ID. BUZZ___11

Τα μοντέλα ID. Buzz όχι μόνο έχουν μελετηθεί από κάθε πλευρά, αλλά είναι προϊόντα έμπνευσης με μεγάλη αγάπη για τη λεπτομέρεια. Ένα μικρό παράδειγμα αυτού είναι, μεταξύ άλλων, η σταμπωτή ανάγλυφη σιλουέτα του ID. Buzz στο πλάι και τα πάνελ των καθισμάτων. Είναι ένα στοιχείο που θυμίζει τόσο το T1 όσο και το πρωτότυπο όχημα Microbus – το πρωτότυπο της Volkswagen που παρουσιάστηκε το 2000 στο Ντιτρόιτ. Αντικατοπτρίζεται στο εμβληματικό εξωτερικό και εσωτερικό σχέδιο των ID. Buzz και ID. Buzz Cargo ως η ιστορία μιας από τις πιο επιτυχημένες σειρές επαγγελματικών οχημάτων, από το θρυλικό Τ1 πριν επτά δεκαετίες, στο αμερικανικό φεστιβάλ του Woodstock μέχρι και τη σημερινή, ηλεκτρική εποχή.

ID. BUZZ___6

Ο ηλεκτρικός μετασχηματισμός του Volkswagen Group – η MEB είναι η βάση

ID. BUZZ___8

Με τα ID. Buzz και ID. Buzz Cargo το Volkswagen Group επιταχύνει τον μετασχηματισμό του σε ηγετική δύναμη στην ηλεκτροκίνηση. Σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB). Σήμερα, το 30% όλων των ηλεκτρικών οχημάτων του Group βασίζονται στην MEB. Μέχρι το 2025, έχει θα είναι πάνω από 80%. Για την Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα το αμιγώς ηλεκτρικό ID. Buzz είναι ένα σημαντικό δομικό στοιχείο προκειμένου να μειώνεται συνεχώς το αποτύπωμα άνθρακα ολόκληρης της γκάμας.

Made in Germany – υψηλή ποιότητα σε κάθε σημείο

ID. BUZZ___4

Τα νέα ID. Buzz και ID. Buzz Cargo παράγονται από την Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα στο κεντρικό της εργοστάσιο στο Αννόβερο – όπως και το Multivan με plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Από το 2022, το Volkswagen Group έχει ξεκινήσει εκεί την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Τα δύο νέα μοντέλα κατασκευάζονται με ένα επίπεδο αυτοματισμού έως και 90%.

ID. BUZZ___5

Η πλειοψηφία των ηλεκτρικών κινητήριων συστημάτων του ID. Buzz κατασκευάζονται επίσης στη Γερμανία με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας – σε αυτήν την περίπτωση από το τμήμα Volkswagen Group Components του Group. Είναι αξιοσημείωτο ότι εκτός του ηλεκτρικού κινητήριου συστήματος και της μπαταρίας, το ID. Buzz είναι το πρώτο μοντέλο της οικογένειας μοντέλων ID. για το οποίο η Volkswagen Group Components κατασκευάζει και τους άξονες. Σήμερα, η Volkswagen Group Components συνεισφέρει ήδη περίπου το 40% της συνολικής αξίας για το ID. Buzz – περίπου 10% περισσότερο από ό,τι για τα συμβατικά μοντέλα.

Η αρχική σπίθα – ο πρόδρομος του ID. Buzz έκανε το ντεμπούτο του πριν από 50 χρόνια

Το ID. Buzz δεν είναι το πρώτο Bulli με ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα. Πριν από 50 χρόνια στην Εμπορική Έκθεση του Ανόβερου, η Volkswagen είχε παρουσιάσει ένα T2 που κινούνταν από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος. Η μέγιστη αυτονομία των 85 χιλιομέτρων έδειξε ωστόσο, εκείνη την εποχή, ότι η τεχνολογία μπαταριών απείχε ακόμη πολύ από το να είναι κατάλληλη για πρακτική χρήση. Αλλά ακόμα και τότε, το 1972, είχε γεννηθεί το όνειρο, ενός αμιγώς ηλεκτρικού Bulli. Αυτό το όνειρο γίνεται σήμερα πραγματικότητα.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO