spot_img
HomeMOTOΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑBMW R 1200 GS MY2017

BMW R 1200 GS MY2017

BMW R 1200 GS MY2017 26Βελτιώσεις, αναβαθμίσεις και νέες εκδόσεις για ένα μοντέλο που συνεχίζει να γράφει ιστορία εντός και εκτός δρόμου
Το όνομα “BMW GS” έχει καθιερωθεί σαν σύμβολο στον κόσμο των δύο τροχών πάνω από 35 χρόνια, ενσαρκώνοντας το κύρος μιας μοτοσυκλέτας τουρισμού μεγάλων αποστάσεων με σημαντικές ικανότητες χρήσης και εκτός δρόμου. Όλοι ξέρουμε πως με μια GS με δικύλινδρο boxer κινητήρα μπορείς να εξερευνήσεις τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη ακόμα και κάτω από ακραίες συνθήκες. Η φιλοσοφία της R 1200 GS με τον διττό χαρακτήρα και τον υψηλόροπο κινητήρα έχει μεγάλη απήχηση και σε μεγάλο αριθμό αναβατών ανά τον κόσμο. Σε κάθε περίπτωση, δικαιωματικά έχει επικρατήσει στην κατηγορία της και είναι bestseller στη γκάμα της βαυαρικής φίρμας.
Με τη νέα R 1200 GS, η BMW Motorrad επεκτείνει τη γκάμα όχι μόνο με τη μορφή πρόσθετων προϊοντικών βελτιστοποιήσεων αλλά και με την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών.

BMW R 1200 GS MY2017 13Για πρώτη φορά οι αναβάτες μπορούν να χαρίσουν σε μια GS μια πιο έντονη πινελιά enduro και να παραγγείλουν τα πακέτα Rallye και Exclusive. Η νέα 1200 GS εμφανίζεται βελτιστοποιημένη σε διάφορους τομείς και ξαφνιάζει με έναν πρωτοφανή συνδυασμό δυναμικών επιδόσεων και προδιαγραφών εκτός δρόμου. Αυτό οφείλεται σε αξιόλογες βελτιώσεις, πολυάριθμα νέα χαρακτηριστικά και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα προαιρετικού εξοπλισμού και αξεσουάρ. Ο αερο-υγρόψυκτος boxer κινητήρας διαθέτει νέο καταλυτικό μετατροπέα και χαρτογράφηση προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις EU4. Αποδίδει 125 hp στις 7.750 rpm και μέγιστη ροπή 125 Nm στις 6.500 rpm. Στο μοντέλο του 2017 ενισχύθηκε το κιβώτιο ταχυτήτων, προστέθηκε ένας αποσβεστήρας κραδασμών στο δευτερεύοντα άξονα αυτού και αναβαθμίστηκε το τύμπανο του επιλογέα σχέσεων.

BMW R 1200 GS MY2017 17Προαιρετικό Riding Modes Pro με DTC και Hill Start Control
Για προσαρμογή στις ατομικές προτιμήσεις του αναβάτη, η νέα R 1200 GS προσφέρει δύο προγράμματα οδήγησης (“Rain” και “Road”) στο βασικό εξοπλισμό, σε συνδυασμό με Automatic Stability Control (ASC). Προαιρετικά, η νέα GS μπορεί να εφοδιάζεται με εργοστασιακό “Riding Modes Pro” που περιλαμβάνει τα πρόσθετα προγράμματα οδήγησης “Dynamic” και “Dynamic Pro”, “Enduro” και “Enduro Pro”, καθώς και Dynamic Traction Control DTC για ακόμα πιο αποδοτική και ασφαλή επιτάχυνση, κυρίως υπό κλίση. Τα “Dynamic Pro” και “Enduro Pro” ενεργοποιούνται μέσω κωδικοποιημένης διεπαφής, ενώ προσφέρουν επίσης επιλογές εξατομίκευσης του χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Άλλα στοιχεία του “Riding Modes Pro” είναι το νέο set-off assistant Hill Start Control, για άνετες εκκινήσεις σε ανηφόρες, το ABS Pro για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στο φρενάρισμα, ακόμα και υπό κλίση, όπως επίσης και το έντονο φως φρένου, που κάνει ακόμα πιο αντιληπτό το φρενάρισμα στους οδηγούς που ακολουθούν.

BMW R 1200 GS MY2017 21Ηλεκτρονική ανάρτηση Dynamic ESA “Next Generation”
Μία νέα διάσταση οδηγικής ασφάλειας, επιδόσεων και άνεσης προσφέρει το προαιρετικό σύστημα ηλεκτρονικής ρύθμισης ανάρτησης της BMW Motorrad Dynamic ESA “Next Generation” (Electronic Suspension Adjustment). Η απόσβεση προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με τις οδηγικές και οδικές συνθήκες, ενώ με τη λειτουργία αυτόματης ρύθμισης ύψους αντισταθμίζονται όλες οι ανεπιθύμητες μετατοπίσεις στο φερόμενο φορτίο. Μια περισσότερο “σφικτή” sport ανάρτηση για τους λάτρεις της off-road οδήγησης, είναι προαιρετική επιλογή για την R 1200 GS Rallye. Οι εκτός δρόμου επιδόσεις αυξάνονται σημαντικά χάρη στον αυξημένο συντελεστή σκληρότητας των ελατηρίων, τα πιο μακριά “γόνατα” και τη μεγαλύτερη διαδρομή των ελατηρίων.

BMW R 1200 GS MY2017 15Νέα χρώματα και στυλ, βελτιωμένη εργονομία
Ενώ η βασική σχεδιαστική δομή της R 1200 GS έχει διατηρηθεί και στη νέα έκδοση, η βελτιστοποιημένη εργονομία στην περιοχή των γονάτων του οδηγού βελτιώνει τον off-road χαρακτήρα της. Οι έντονες αντιθέσεις, τα νέα χρώματα και τα δύο προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού Rallye και Exclusive προάγουν τα ιδιαίτερα προσόντα της R 1200 GS μέσα από τη διαφορετικότητά τους. Βελτιστοποιημένες λεπτομέρειες βλέπουμε στον εμπρός λασπωτήρα και στο κέντρο του εμπρός τροχού, ενώ διακριτικές αεροτομές -γνωστές ως ‘εκτροπείς’- προσδίδουν μια νότα αεροδυναμικής υπεροχής. Νέας σχεδίασης είναι τα ένθετα στον αεραγωγό και το ρεζερβουάρ. Ανανεωμένοι είναι επίσης οι αεραγωγοί ψύξης και τα διακοσμητικά στοιχεία του ψυγείου, με γαλβανισμένη επιφάνεια ή από ανοξείδωτο ατσάλι (Rallye & Exclusive). Η off-road πλευρά της νέας R 1200 GS BMW R 1200 GS MY2017 16τονίζεται ιδιαίτερα στην έκδοση Rallye. Η “Lupine Blue” μεταλλική βαφή, τα βαμμένα πλαϊνά διακοσμητικά στοιχεία του ρεζερβουάρ σε αποχρώσεις της BMW Motorsport και το πλαίσιο σε “Cordoba Blue” συνδυάζονται με το “μαύρο” σύστημα μετάδοσης, δημιουργώντας την πιο sport GS παραγωγής όλων των εποχών. Η φινέτσα της R 1200 GS Exclusive υπογραμμίζεται με πλαϊνά διακοσμητικά του ρεζερβουάρ σε Monolith metallic matt με διαφανή διακοσμητικά στοιχεία, ένα λασπωτήρα στον εμπρός τροχό και κεντρικό κάλυμμα ρεζερβουάρ σε Iced Chocolate metallic καθώς και ένα πλαίσιο σε Agate Grey metallic matt. Το μαύρο σύστημα μετάδοσης και οι χρυσαφί δαγκάνες φρένων, θα συμφωνήσετε μαζί μας πως δημιουργούν μια εντυπωσιακή αντίθεση.

Kύρια χαρακτηριστικά της νέας BMW R 1200 GS

 • • Boxer κινητήρας με νέο καταλυτικό μετατροπέα και χαρτογράφηση προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις EU4, με ίδια ισχύ (125 hp) που αποδίδεται στις 7.750 rpm
  • Νέα εμφάνιση με οπτικά αναβαθμισμένη στιβαρότητα
  • Πιο χαρακτηριστικό στυλ και νέες χρωματικές προτάσεις
  • Πιο εργονομικές επιλογές και πολυάριθμα ύψη και εκδόσεις σέλας
  • Μεγαλύτερη ποικιλία εκδόσεων σε σχέση με το βασικό μοντέλο από την πολυτελή R 1200 GS Exclusive μέχρι την R 1200 GS Rallye για οδηγούς με off-road φιλοδοξίες
  • R 1200 GS Rallye: Σέλα Rallye, σπορ ζελατίνα, ψυγείο και προστατευτικό πλαισίου, φαρδιά μαρσπιέ enduro και ζάντες με διασταυρούμενες ακτίνες, καθώς και επαγγελματική σπορ ανάρτηση και προαιρετικά “ελαστικά με τακούνια”
  • Καινοτόμες λειτουργίες από την τελευταία γενιά Dynamic ESA: πρόγραμμα αυτόματης απόσβεσης και ανάρτηση με αυτόματη ρύθμιση ύψους
  • Riding Modes Pro με DTC, Hill Start Control και τα νέα προσαρμοζόμενα προγράμματα Dynamic Pro και Enduro Pro (προαιρετικός εργοστασιακός εξοπλισμός)
  • Νέα προαιρετικά αξεσουάρ, όπως προστατευτικά κυλίνδρων, μπαγκαζιέρα για δύο κράνη και αξεσουάρ off-road με προστατευτικά ψυγείου και πλαισίου
RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO