spot_img

BMW G310 GS

BMW G310 GS 05Η BMW Motorrad λογίζει το νέο της λιλιπούτειο GS σαν μια υπόσχεση λειτουργικότητας, αξιοπιστίας και ευρωστίας σε μια κατηγορία που γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη

Βασισμένο στην άρτι αφιχθείσα έκδοση R, το νέο G310 GS απευθύνεται στο κοινό που θέλει χαρακτηριστικά σκληροτράχηλης κατσκευής χωρίς να πληρώσει μια περιουσία. Και όπως λέει η ίδια η BMW, ένα μοντέλο που θα γίνει ο τέλειος σύντροφος στις περιπέτειες της καθημερινότητας.

BMW G310 GS 04Σχεδιαστικά, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ικανότητα για να ανακαλύψει κανείς την ταυτότητα ενός πραγματικού μοντέλου GS και αυτό σίγουρα θα προσθέσει πόντους επιτυχίας όσον αφορά στις πωλήσεις. Κινητήρια μονάδα παραμένει ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας των 313cc με την τετραβάλβιδη κεφαλή, τους 2 ΕΕΚ και την “ανάποδη” τοποθέτηση, καθώς ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του παραμένει ο κεκλιμένος προς τα πίσω κύλινδρος και η περιστροφή της κεφαλής του κατά 180 μοίρες. Η εξαγωγή βρίσκεται στο πίσω του μέρος και ο λαιμός της εξάτμισης είναι τοποθετημένος σχεδόν κάθετα κάτω από τη σέλα. Η απόδοσή του επίσης ίδια και απαράλλακτη στους 34 ίππους και στα 28 Nm ροπής.

BMW G310 GS 01To συνολικό βάρος ανέρχεται στα 169,5 κιλά, δηλαδή περί τα 10 παραπάνω σε σχέση με την έκδοση δρόμου 310 R και όπως όλα τα μοντέλα της βαυαρικής φίρμας διαθέτει στάνταρ δικάναλο ABS με δυνατότητα απενεργοποίησής του. Τα φρένα -αν μη τι άλλο για την κατηγορία- είναι εντυπωσιακών προδιαγραφών, περιλαμβάνοντας δίσκο 300mm και ακτινική τετραπίστονη δαγκάνα της Brembo μπροστά.
Οι ζάντες είναι χυτές αλουμινένιες 17″ πίσω και 19” μπροστά, τα ελαστικά διπλής χρήσης Metzeler Tourance, οπότε αναμείνατε και έκδοση Adventure με ακτινωτούς τροχούς και πιο σκληροπυρηνικά ελαστικά για περισσότερο off-road χρήση.

Video

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO