spot_img
HomeAUTOΝέα τεχνολογία της Ford συμβάλλει στην αποφυγή ατυχημάτων που προκαλούνται από το...

Νέα τεχνολογία της Ford συμβάλλει στην αποφυγή ατυχημάτων που προκαλούνται από το άνοιγμα μιας πόρτας 

Το Exit Warning είναι σχεδιασμένο για να αποτρέπει τους οδηγούς να ανοίγουν τις πόρτες στην πορεία άλλων χρηστών του δρόμου

Τα van οχήματα διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στις πόλεις μας, κυρίως λόγω του αυξανόμενου αριθμού των δεμάτων που παραδίδουν.1 Παρ’ όλα αυτά, η οδήγηση στους πολυσύχναστους αστικούς δρόμους μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για τους οδηγούς αυτών των οχημάτων, οι οποίοι ενδέχεται να κάνουν έως και 200 παραδόσεις κάθε ημέρα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα λεγόμενα «περιστατικά πόρτας» μπορεί να συμβούν όταν οι οδηγοί ανοίγουν τις πόρτες των οχημάτων τους χωρίς να αντιληφθούν ότι πλησιάζουν ποδήλατα, σκούτερ ή μοτοσικλέτες. Κάθε χρόνο, μόνο στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία, τραυματίζονται περισσότεροι από 500 άνθρωποι επειδή κάποιος άνοιξε την πόρτα ενός αυτοκινήτου στην πορεία τους. Πιστεύεται ότι πολλά ακόμη τέτοια περιστατικά δεν καταγράφονται, ούτε και αναφέρονται στις αρχές. 2

Τώρα, η Ford ελπίζει να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου πρόκλησης ατυχημάτων λόγω του ανοίγματος μιας πόρτας καθιστώντας τις μετακινήσεις ασφαλέστερες με την εισαγωγή της καινοτόμου τεχνολογίας Exit Warning. 3

Το ολοκαίνουργιο Ford Transit Custom 4 – το οποίο ανακηρύχθηκε πρόσφατα International Van of the Year 2024 και αποτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση του δημοφιλέστερου σε πωλήσεις van μοντέλου στην κατηγορία ενός τόνου στην Ευρώπη 5 – μπορεί να εξοπλιστεί με Exit Warning. Τόσο το ραντάρ, όσο και οι εξωτερικοί αισθητήρες βοηθούν να εντοπιστεί πότε μια πόρτα που ανοίγει μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση με διερχόμενο χρήστη του δρόμου ενεργοποιώντας τις ενδείξεις LED στους καθρέπτες των θυρών, καθώς και μια ειδοποίηση στο ταμπλό.

Για την αποφυγή της άσκοπης ενεργοποίησης του, το σύστημα λειτουργεί μόνο όταν η ταχύτητα κίνησης των άλλων χρηστών του δρόμου υπερβαίνει τα 7 χλμ./ώρα. Οι οδηγοί, καθώς και οι επιβάτες μπορούν να παρακάμψουν χειροκίνητα τη λειτουργία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. 

Το σύστημα Exit Warning της Ford λειτουργεί και στις δύο πλευρές του οχήματος. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο όταν ο οδηγός ή άλλοι επιβάτες του οχήματος βγαίνουν από αυτό από την πόρτα του συνοδηγού με τους ποδηλάτες να βρίσκονται στη συγκεκριμένη περίπτωση στο πεζοδρόμιο ή ακόμα όταν ένας ποδηλατόδρομος εκτείνεται παράλληλα με το δρόμο.

Η τεχνολογία είναι επίσης διαθέσιμη με το ολοκαίνουργιο όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων Tourneo Custom, στο οποίο η προστασία επεκτείνεται και στους επιβάτες που εξέρχονται από τις πίσω συρόμενες πλαϊνές πόρτες. Το σύστημα Exit Warning θα υιοθετηθεί επίσης από το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό crossover Explorer 6 και τη νέα Mustang, 7 ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμο και σε άλλα οχήματα της Ford το 2024. 

Να σημειωθεί ότι η ανεξάρτητη αρχή ασφαλείας Euro NCAP λαμβάνει υπόψη χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως το Exit Warning κατά την αξιολόγηση των οχημάτων.

Σχόλια

«Τα van είναι η ψυχή των πόλεών μας. Γνωρίζουμε ότι η παράδοση εκατοντάδων δεμάτων την ημέρα μπορεί να είναι δύσκολη και απαιτητική για τους οδηγούς – ειδικά τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου. Προσφέροντας το Exit Warning στο ολοκαίνουργιο Transit Custom, στοχεύουμε να κάνουμε τις μετακινήσεις ασφαλέστερες για τους οδηγούς της Ford Pro αλλά και για τους άλλους χρήστες του δρόμου.»  

Hans Schep, general manager, Ford Pro, Europe

Σύνδεσμοι

Σημειώσεις

1 Στο Ην. Βασίλειο, μεταξύ 2019/2020 και 2020/2021, σημειώθηκε αύξηση στα δέματα που παραδόθηκαν κατά 1,3 δισεκατομμύρια. https://www.meteorspace.com/helpful-uk-delivery-courier-statistics-for-your-business/#:~:text=There%20was%20an%20increase%20of,2021%20compared%20to%202019%2F2020

2 “Why do the Dutch Reach?” We are Cycling UK

3 Τα χαρακτηριστικά υποβοήθησης οδηγού είναι συμπληρωματικά και δεν αντικαθιστούν την προσοχή, την κρίση και την ανάγκη του οδηγού να ελέγχει το όχημα. Δεν αντικαθιστά την ασφαλή οδήγηση. Δείτε το Εγχειρίδιο Κατόχου για λεπτομέρειες και περιορισμούς.

4 Transit Custom EcoBlue diesel – πιστοποιημένες εκπομπές CO2 178-296 g/km WLTP, πιστοποιημένη κατανάλωση καυσίμου 6,8-11,3 l/100 km WLTP. 

Transit Custom Plug-In Hybrid – πιστοποιημένες εκπομπές CO2 33-56 g/km WLTP, πιστοποιημένη κατανάλωση καυσίμου 1,4-2,9 l/100km WLTP.

5 Αυστρία, Βέλγιο, Βρετανία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία.

6 Η επίσημα πιστοποιημένη αυτονομία οδήγησης θα δημοσιευτεί όταν πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης των πωλήσεων.

7 Mustang 5.0L V8 – εκτιμώμενες εκπομπές CO2 260-275 g/km και κατανάλωση καυσίμου 11,1-11,8 l/100 km WLTP. Οι επίσημα πιστοποιημένες τιμές εκπομπών CO2 θα δημοσιευτούν όταν πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης των πωλήσεων.

Το εύρος εκπομπών CO2 και απόδοσης καυσίμου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις εκδόσεις που προσφέρονται σε κάθε αγορά. Οι δηλωμένες βάσει του προτύπου WLTP τιμές κατανάλωσης καυσίμου/ενέργειας, εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής αυτονομίας καθορίζονται σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Κανονισμών (Ε.Ε.) 715/2007 και 2017/1151 μετά την τελευταία τροποποίηση. Οι ισχύουσες, στάνταρ διαδικασίες δοκιμών επιτρέπουν τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και διαφορετικών κατασκευαστών. 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO