Η δεύτερη ημέρα αγωνιστικής δράσης στο Mille Miglia Experience Greece 2026 ξεκίνησε από τον εμβληματικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, με τα 54 πληρώματα που παραμένουν στον αγώνα να έχουν μπροστά τους τρεις Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας και συνολικά 300 χιλιόμετρα για να καλύψουν.
Ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού ήταν στην Κυπαρισσία για την πρώτη Ειδική Δοκιμασία Ακριβείας κι εν συνεχεία οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν προς την Καλαμάτα, όπου στο λιμάνι της πόλης έλαβε χώρα η δεύτερη Δοκιμασία της ημέρας. Μέσω της πανέμορφης μεσσηνιακής Μάνης τα πληρώματα έφτασαν το απόγευμα στην Σπάρτη. Μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα πραγματοποιήθηκε η τρίτη Ειδική Δοκιμασία Ακριβείας, με τον τελικό προορισμό των συμμετεχόντων να είναι η καστροπολιτεία του Μυστρά.
Η ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους του Mille Miglia Experience Greece 2026 βρήκε τους Ολλανδούς John και Chelly Houtcamp με Alfa Romeo 6C 1750 του 1929 να έχουν τους λιγότερους βαθμούς ποινής, συνολικά 254. Μόλις τέσσερις βαθμούς ποινής περισσότερους έχουν οι πρωτοπόροι του πρώτου σκέλους Gianluigi και Federico Smussi με MG TF 115 του 2004, ενώ την πρώτη τριάδα της προσωρινής κατάταξης συμπληρώνουν οι περυσινοί νικητές του αγώνα, Fabrizio Macario και Giovanna Di Costanzo με Ferrari 296 GTB του 2022.
Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου τα πληρώματα θα ξεκινήσουν από τον Μυστρά με κατεύθυνση τις Κολλίνες, όπου στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Ειδική Δοκιμασία Ακριβείας της ημέρας. Ακολούθως θα υπάρξουν Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας στο λιμάνι του Ναυπλίου και στο Πόρτο Χέλι, όπου και θα ολοκληρωθεί το τρίτο σκέλος του φετινού 1000 Miglia Experience Greece.













