
Για ακόμη μια φορά διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες των προγνωστικών, για το πιο από τα παλληκάρια του wrc θα καταφέρει να κερδίσει την πρωτιά σε έναν αγώνα βαθμολογικής σημασίας για όλους, κατασκευαστές και οδηγούς!
Τα πάντα ήταν ρευστά σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αν και από το ξεκίνημά του ο εντυπωσιακός για ακόμη μια φορά Ott Tanak έβαλε τα γυαλιά σε όσους αμφισβητούν την κλάση του! Παρόλα αυτά στην τελευταία ειδική του αγώνα ξεκαθάρισαν τα πράγματα, όταν ο γρήγορος Εlfyn Evans με το Fiesta της M-Sport προηγούταν με διαφορά ενός λεπτού, μέχρι την στιγμή που μπήκε στην special stage και βγήκε στην Τρίτη θέση του podium .

Κουράστηκε ο Thierry Neuville αλλά πήρε την νίκη του αγώνα η οποία μάλιστα τον έφερε και στην πρώτη θέση γενικής του παγκοσμίου πρωταθλήματος, και την πρώτη φετινή του. «Ποτέ μην λες ποτέ» είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ogier που κατάφερε να δραπετεύσει από το νησί της Κορσικής με πολύτιμους βαθμούς από την κατάκτηση της 2ης θέσης, παρά την μεγάλη του κόντρα με τον πολύ ωραίο και θεαματικό, Dani Sordo, που έβαλε και αυτός το δικό του λιθαράκι στην συγκομιδή πολύτιμων βαθμών για την ομάδα της Hyundai.

Στην 5η θέση τερμάτισε ο Teemu Suninen που οδήγησε πολύ γρήγορα και αν δεν έχανε πολύτιμους βαθμούς την τελευταία μέρα του αγώνα θα τον βλέπαμε αρκετά ψηλότερα! Την εξάδα έκλεισε ο απαρηγόρητος Tanak που είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό κατά την διάρκεια των ειδικών της δεύτερης ημέρας, γεγονός που τον έβγαλε εκτός βάθρου, καθώς έπεσε τόσο η ψυχολογία του, όσο και η απόδοσή του! Την δεκάδα έκλεισαν οι Esapekka Lappi, Sebastien Loeb, Kris Meeke και Jari Matti Latvala, με τον Meeke να κερδίζει την πρώτη θέση στην special stage. Το καραβάνι μετακομίζει και πάλι στην Νότιο Αμερική στο φυσικό του τοπίο, όπου εκεί στα χώματα της Αργεντινής θα δούμε επικές μάχες από όλους τους συμμετέχοντες στο φετινό φανταστικό πρωτάθλημα Ράλλυ!




