spot_img

Η Volkswagen

Η Volkswagen
  • Η Volkswagen θα παρουσιάσει καμουφλαρισμένο ένα ηλεκτροκίνητο SUV coupé, στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου
  • Το ID.5 GTX – περί αυτού πρόκειται – αν και θα κρύβει επιμελώς τις σχεδιαστικές του λεπτομέρειες, βρίσκεται ένα βήμα από την παραγωγή
  • Το ID.5 GTX είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV με coupé γραμμές από τη Volkswagen
  • Ηλεκτρική τετρακίνηση με δύο ηλεκτροκινητήρες, αυτονομία έως 497 χλμ.
ID.5 GTX___IAA2021___8

Τόσο κομψό όσο ένα κουπέ, τόσο στιβαρό όσο ένα SUV και την ίδια στιγμή ηλεκτρικό: Το ID.5 GTX της Volkswagen πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του ως καμουφλαρισμένο concept, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου (IAA), που διοργανώνεται για πρώτη φορά και ανοίγει τις πύλες της στις 7 Σεπτεμβρίου. Το πρώτο κουπέ SUV της μάρκας, βασισμένο στην Αρθρωτή Πλατφόρμα για την Ηλεκτροκίνηση (MEB), εντυπωσιάζει με την κομψότητά του, την σπορ παρουσία και την ισχυρή ηλεκτρική του τετρακίνηση. Παράλληλα, είναι πλήρως συνδεδεμένο, μπορεί να λαμβάνει ενημερώσεις του λογισμικού του “over-the-air” και είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία Car2X.

ID.5 GTX___IAA2021___3

Αν και καμουφλαρισμένο, διακρίνονται οι κοντοί πρόβολοι και οι μεγάλοι τροχοί που αναδεικνύουν τον ισχυρό χαρακτήρα του ID.5 GTX. Στο ψηλό μπροστινό μέρος, κυριαρχούν οι προβολείς IQ.Light LED matrix, οι οποίοι παρέχουν μια έξυπνα ελεγχόμενη μεγάλη σκάλα. Μία λωρίδα φωτός συνδέει τους προβολείς, διακοπτόμενη μόνο από το σήμα της Volkswagen στο κέντρο, ενώ συνδυάζεται αριστερά και δεξιά με τρία έντονα, φωτιζόμενα στοιχεία σε σχήμα κηρήθρας. Τα τελευταία, συμπληρώνουν τη φωτιστική υπογραφή της χαμηλής δέσμης και υποδηλώνουν τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου, ακόμη και σε στάση.

ID.5 GTX___IAA2021___4

Οι επίπεδες κεκλιμένες κολώνες Α, προσδίδουν στη γραμμή της οροφής μια κομψή ροή – εκτείνεται χαμηλά πάνω από το αμάξωμα και καταλήγει σε μια ενσωματωμένη πίσω αεροτομή. Στο πίσω μέρος, οι οριζόντιες γραμμές τονίζουν το πλάτος, ενώ μία ακόμη λωρίδα φωτός, σε συνδυασμό με φώτα LED με τρισδιάστατο σχεδιασμό, ολοκληρώνουν το αισθητικό αποτέλεσμα.

ID.5 GTX___IAA2021___5

Το αρκτικόλεξο GTX είναι κάτι τελείως νέο στον κόσμο της Volkswagen και του αυτοκινήτου γενικότερα, αντιπροσωπεύοντας τον νέο σπορ χαρακτήρα της μάρκας. Συνεχίζει την παράδοση των επιτυχημένων μοντέλων GTI, GTD και GTE, μεταφέροντας το ίδιο DNA στον κόσμο της ηλεκτρικής κινητικότητας. To ID.5 GTX διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω άξονα – η ηλεκτρική τετρακίνηση εγγυάται ισχυρές επιδόσεις και έντονες συγκινήσεις, ανώτερη πρόσφυση και σπορ συμπεριφορά. Η μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου – τοποθετημένη μεταξύ των αξόνων – επιτρέπει μια προβλεπόμενη αυτονομία έως 497 χλμ..

ID.5 GTX___IAA2021___6

Το ID.5 GTX θα είναι το δεύτερο μοντέλο της «νεοσυσταθείσας» οικογένειας GTX και αναμένεται να δώσει επιπλέον ώθηση στη στρατηγική ACCELERATE της Volkswagen. Η μάρκα έχει θέσει στόχο να γίνει η δημοφιλέστερη στον πλανήτη, στον τομέα της αειφόρου κινητικότητας. Η Volkswagen προγραμματίζει το 2030, οι πωλήσεις ηλεκτρικών της μοντέλων στην Ευρώπη να αντιπροσωπεύουν το 70% των συνολικών της πωλήσεων στην ήπειρο, ενώ στοχεύει να έχει καταστεί ουδέτερη ως προς τον άνθρακα, έως το 2050.

ID.5 GTX___IAA2021___7
RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO