spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑTEST DRIVEVolvo V40 cross country

Volvo V40 cross country

Με all road & premium χαρακτηρα

Volvo V 40 cross countryΜε σημαντικές εξωτερικές και εσωτερικές επεμβάσεις, το νέο Volvo V40 Cross Country, είναι ένα αριστοκρατικό αυτοκίνητο με all road & premium χαρακτήρα. Εξοπλίζονται με τα τελευταίας τεχνολογίας κινητήρια συστήματα της οικογένειας Drive-E, με ισχύ από 120 έως και 245 ίππους, παράλληλα με χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων που ξεκινούν από μόλις 82 γρμ./χλμ. CO2. Η T3 έκδοση των 152 ίππων προσφέρεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο 6-σχέσεων, το οποίο ανήκει στο βασικό εξοπλισμό χωρίς χρέωση.

Η νέα έκδοση V40 Cross Country Dynamic, διαθέτει ηχοσύστημα Sensus Connect High Performance με μεγαλύτερη έγχρωμη οθόνη 7”, DVD player, USB και iPod, Bluetooth, χειριστήρια στο τιμόνι και 8 ηχεία, φωνητικό έλεγχο και σκληρό δίσκο 10GB, προεγκατάσταση συστήματος πλοήγησης καθώς και δυνατότητα σύνδεσης με το internet μέσω smartphone, αναβάθμιση ταπετσαρίας σε ύφασμα/βινύλιο και πιο εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου. Παραμένει σαφώς ιδιαίτερα ποιοτικό με κορυφαίο εξοπλισμό παθητικής ασφάλειας, κάτι, βέβαια, που ισχύει για όλα τα Volvo.

Volvo V 40 cross countryΕύκολα γίνεται αντιληπτό εξωτερικά, χάρη στις διακριτικές αλλαγές στη μάσκα, τις ζάντες, τα νέα φώτα ημέρας, τις μπάρες οροφής, τις προστατευτικές ποδιές, τη χρώματος αλουμινίου πίσω ποδιά με τα διακριτικά cross country, ενώ είναι και ελάχιστα ψηλότερο από το V40. Δείχνει ιδιαίτερα αρμονικό, δεν είναι για εκτός δρόμου αποδράσεις, ενώ εσωτερικά έχουμε νέες εντυπωσιακές επενδύσεις. Ο δε χώρος αποσκευών φτάνει στα 335 λίτρα. Το εμπροσθιοκίνητο σουηδικό αυτοκίνητο διαθέτει μια αισθητική βελτίωση όμορφη κι εξαιρετικά ελκυστική. Αποτέλεσμα είναι να περνά πολύ ευκολότερα εδαφικές ανωμαλίες, η λειτουργία της ανάρτησης να είναι τώρα με καλύτερες αντιδράσεις, βελτιώνοντας την ποιότητα κύλισης ακόμη περισσότερο. Εμπρός εφοδιάζεται με γόνατα ΜακΦέρσον και αντιστρεπτική δοκό, ενώ πίσω έχει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων και αντιστρεπτική.

Volvo V 40 cross countryΟ κινητήρας των 1,5 λιτ. στην έκδοση Τ3 με το 6άρι αυτόματο κιβώτιο συνδυάζεται υπέροχα, με τις αλλαγές των σχέσεων να γίνονται ομαλά, ο κινητήρας να μην παράγει θόρυβο και η διαθέσιμη δύναμη να είναι πάντα στη διάθεση του οδηγού. Ο 1.498 κ. εκ. νέος κινητήρας αποδίδει τώρα 152 ίππους/5.000 σ.α.λ. και ροπή 250Nm/1.700 – 4.000 σ.α.λ. Επιταχύνει από 0-100 σε 9,5 δευτ.

Οδηγώντας το είναι πολύ άνετο στην πόλη κι ευχάριστο εκτός αστικών κέντρων. Ξεκούραστο και πολυτελές, δημιουργεί ευχάριστες εντυπώσεις για έναν ήρεμο οδηγό ο οποίος θέλει να καρπωθεί την εμπειρία ενός αυτοκινήτου με all road & premium χαρακτήρα.

Volvo Now

Volvo V 40 cross countryΗ Volvo προτείνει τώρα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα νέων, σημαντικά μειωμένων τιμών, αναβαθμισμένου εξοπλισμού και επέκτασης εργοστασιακής εγγύησης της Volvo, που είναι ήδη σε ισχύ. Απαραίτητα προϋπόθεση για την εφαρμογή του είναι η ταξινόμησή του να γίνει έως και τις 31 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις η διαφορά τιμής προς όφελος του καταναλωτή, σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν όταν ήταν ακόμα σε εφαρμογή το μέτρο της απόσυρσης παλαιού αυτοκινήτου, αγγίζει ή και ξεπερνάει κατά πολύ το 20%.

Το Volvo Now αφορά συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων και έχει εφαρμογή στα πεντάθυρα χάτσμπακ V40 και V40 Cross Country, τα S60 και V60, μεσαίο σεντάν και sport wagon αντίστοιχα, καθώς και τα S60 Cross Country και V60 Cross Country. Η επέκταση της εγγύησης δε από τα δύο στα πέντε χρόνια, γίνεται σε πολύ προνομιακή τιμή και σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα επέκτασης εγγύησης.

Volvo V 40 cross countryΤι ισχύει
Το V40 Cross Country T3 1.5 Auto στην έκδοση Livstyl, με αντίστοιχο εξοπλισμό, έχει ακόμα πιο συμφέρουσα προτεινόμενη τιμή λιανικής, αφού η τιμή των 25.550 € είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση με αυτή του περασμένου Μαΐου (30.500 €).

Το V40 D2 στην έκδοση Livstyl, με το νέο, 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα Drive-E με ισχύ 120 ίππους και ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό, έχει προτεινόμενη λιανική τιμή 26.400 €. Η τιμή αυτή είναι πλέον του 21% χαμηλότερη, συγκρινόμενη με την προτεινόμενη τιμή λιανικής που είχε το ίδιο μοντέλο, μάλιστα πριν την πρόσφατη ανανέωσή του, την περίοδο της απόσυρσης (33.500 €). Φυσικά, για κάποιον που προτιμά τη βενζίνη ως καύσιμο, εξαιρετική επιλογή αποτελεί το V40 T3 1.5 Auto, με τον κινητήρα 1.498 κ.εκ. των 152 ίππων και στάνταρντ το αυτόματο κιβώτιο.

Volvo V 40 cross countryΤο S60 T3 1.5 Auto στην έκδοση Livstyl, επίσης με τον κινητήρα 1.498 κ.εκ. των 152 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο στο βασικό εξοπλισμό, έχει πλέον προτεινόμενη τιμή λιανικής 27.330 €, (προτεινόμενη τιμή λιανικής Μαΐου 2016, 33.500 €).

Στην ίδια τιμή, λόγω και της ισχύουσας πολιτικής της Volvo για εξίσωση τιμών ανάμεσα στα S60 και V60, προσφέρεται και το V60 T3 1.5 Auto στην έκδοση Livstyl. Η τιμή των 27.330 €, είναι περίπου 23% χαμηλότερη από αυτή του περασμένου Μαΐου (35.300 €).

Τέλος, η νέα προτεινόμενη τιμή λιανικής για το V60 Cross Country D4 Auto Momentum, με 2λιτρο κινητήρα των 190 ίππων και αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων είναι 35.080 €, τιμή μειωμένη κατά 18,5% περίπου σε σχέση με την προτεινόμενη τιμή λιανικής όταν ήταν ακόμα σε ισχύ το μέτρο της απόσυρσης (43.000 €).

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO