spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΤο Volvo Cars Tech Fund πραγματοποιεί στρατηγική επένδυση

Το Volvo Cars Tech Fund πραγματοποιεί στρατηγική επένδυση

Το Volvo Cars Tech Fund πραγματοποιεί στρατηγική επένδυση

Μέσω του επενδυτικού της βραχίονα, Volvo Cars Tech Fund, η Volvo Cars απέκτησε στρατηγικό μειοψηφικό μερίδιο στην carwow, μία online πλατφόρμα αγορών με ηγετική θέση στην αγορά και την πώληση αυτοκινήτων.

Ως κορυφαία πλατφόρμα στην Ευρώπη στην αγορά νέων αυτοκινήτων και στην παροχή βοήθειας στους καταναλωτές για να πουλήσουν το αυτοκίνητό τους online, τα τελευταία χρόνια η carwow έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη και κατέχει πλέον ηγετική θέση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Ισπανίας στις online πωλήσεις νέων αυτοκινήτων.

Μέσω της επένδυσης, η Volvo Cars θα αποκομίσει πολύτιμη γνώση σε τομείς όπως οι online πωλήσεις, η εισροή πελατών και η δημιουργία περιεχομένου, οι οποίοι θα βοηθήσουν στο μετασχηματισμό της με άξονα τις online και απευθείας σχέσεις με τον πελάτη.

Η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο είναι το επόμενο βήμα στην υφιστάμενη συνεργασία ανάμεσα στη Volvo Cars και την carwow, και περιλαμβάνει συνεργασίες στη συνδρομητική υπηρεσία της Volvo Cars, καθώς και αύξηση επισκέψεων και ενδιαφέροντος για αγορά στη Volvo Cars και τους Επίσημους Διανομείς της.

«Οι ανεξάρτητες πλατφόρμες αγοράς παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε καταναλωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένου του ανταγωνιστικού κλάδου στον οποίο βρίσκεται η Volvo Cars», δήλωσε ο Lex Kerssemakers (Λεξ Κερσμέικερς), Επικεφαλής Παγκόσμιων Εμπορικών Λειτουργιών στη Volvo Cars. «Είμαστε από τους πρώτους κατασκευαστές αυτοκινήτων που δεσμεύτηκαν να κάνουν το πέρασμα στις online πωλήσεις. Μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, θα εκπαιδευτούμε και θα αποκομίσουμε πολύτιμες γνώσεις για την online αγοραστική συμπεριφορά. Η συνεργασία μας με την carwow θα βοηθήσει εμάς και τους Επίσημους Διανομείς μας να αυξήσουμε τους όγκους των πωλήσεων και να πετύχουμε τον στόχο μας που προβλέπει ότι έως το 2025 περίπου το ήμισυ των πωλήσεών μας θα πραγματοποιείται online.»

Η πορεία της Volvo Cars προς τις online πωλήσεις εντάσσεται στο στόχο της να αποτελέσει ηγετική δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συνάπτοντας εκατομμύρια απευθείας σχέσεις με τους καταναλωτές. Η στρατηγική της για τις online πωλήσεις βασίζεται στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συμπεριφορές και τις τάσεις του κλάδου, σε συνδυασμό με τη φιλοδοξία της να εξελιχθεί σε κορυφαία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030.

Η προσήλωση της εταιρείας στις online πωλήσεις και τις απευθείας σχέσεις με τον πελάτη περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας απλής και απροβλημάτιστης εμπειρίας για την παραγγελία προϊόντων και υπηρεσιών Volvo, με διαφανή τιμολόγηση και προϊοντικές πληροφορίες, καθώς και με ακρίβεια στους χρόνους παράδοσης μέσω του online καταστήματός της, στο volvocars.com.

«Η Volvo Cars και η carwow έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες: Να κάνουν την online αγορά ενός αυτοκινήτου εύκολη και απρόσκοπτη, καθώς και να βοηθήσουν τους καταναλωτές στη μετάβασή τους προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα», δήλωσε ο Alexander Petrofski (Αλεξάντερ Πετρόφσκι), Επικεφαλής του Volvo Cars Tech Fund. «Η επένδυσή μας στην carwow είναι ένα καλό παράδειγμα του πώς το Volvo Cars Tech Fund στοχεύει να υποστηρίξει τη στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας στο σύνολό της.

Ως μία από τις κορυφαίες online πλατφόρμες αγοράς νέων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ισπανία, η carwow εδρεύει στο Λονδίνο και απασχολεί πάνω από 400 ανθρώπους ανά την Ευρώπη. Έχοντας ξεκινήσει τη ζωή της ως πλατφόρμα που συλλέγει κριτικές, εξελίχθηκε επίσης σε ένα από τα πιο επιδραστικά ονόματα στα μέσα ενημέρωσης για το αυτοκίνητο. Το κανάλι της για αυτοκίνητα στο YouTube έχει πάνω από 6 εκατομμύρια συνδρομητές και επεκτείνεται συνεχώς.

Οικονομικές λεπτομέρειες της επένδυσης του Volvo Cars Tech Fund στην carwow δεν έχουν ανακοινωθεί.

Η Volvo Cars το 2021 

Το Volvo Car Group κατέγραψε λειτουργικά κέρδη ύψους 20,3 δις σουηδικών κορονών (SEK). Τα έσοδα για το 2021 ανήλθαν σε 282,0 δις SEK, ενώ οι πωλήσεις παγκοσμίως έφθασαν τα 698.700 αυτοκίνητα.

Σχετικά με το Volvo Car Group

Η Volvo Cars ιδρύθηκε το 1927. Σήμερα είναι μία από τις πιο γνωστές και καταξιωμένες εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο, με πωλήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες. Η Volvo Cars είναι εισηγμένη στο Nasdaq της Στοκχόλμης, με τη μετοχή της να αντιπροσωπεύεται από το σύμβολο «VOLCAR B».

Η Volvo Cars στοχεύει να προσφέρει στους πελάτες Ελευθερία Κίνησης (Freedom to Move) με έναν προσωπικό, βιώσιμο και ασφαλή τρόπο. Ο σκοπός αυτός αντανακλάται στη φιλοδοξία της να γίνει μία εταιρεία αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030 και στη δέσμευσή της προς την κατεύθυνση της συνεχούς μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα, με τη φιλοδοξία να γίνει μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

Tο Δεκέμβριο του 2020, η Volvo Cars απασχολούσε περίπου 40.000 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης. Η έδρα της Volvo Cars, η προϊoντική ανάπτυξη, το marketing και οι διοικητικές λειτουργίες βρίσκονται στο Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία. Τα εργοστάσια παραγωγής τής εταιρείας βρίσκονται στο Γκέτεμποργκ (Σουηδία), τη Γάνδη (Βέλγιο), τη νότιο Καρολίνα (ΗΠΑ), την Τσενγκντού, το Ντακίνγκ και το Τάιτσου (Κίνα). Η εταιρεία διατηρεί επίσης κέντρα Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) και σχεδιαστικά κέντρα στο Γκέτεμποργκ, το Καμαρίλο (ΗΠΑ), το Σάνιβεϊλ (ΗΠΑ) και τη Σαγκάη (Κίνα).

Σχετικά με την carwow

Η carwow είναι η κορυφαία online πλατφόρμα στην Ευρώπη στην αγορά νέων αυτοκινήτων και στην παροχή βοήθειας στους καταναλωτές για την online πώληση του αυτοκίνητου τους.

Αποστολή της carwow είναι να παρέχει βοήθεια στους καταναλωτές σε οτιδήποτε κάνουν με το αυτοκίνητό τους. Τα αυτοκίνητα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στη ζωή των πιο πολλών ανθρώπων, καθώς και το δεύτερο μεγαλύτερο τακτικό έξοδο για τα περισσότερα νοικοκυριά. Η carwow παρέχει σιγουριά στους καταναλωτές, προσφέροντας μία πλήρη και εξατομικευμένη εικόνα της αγοράς και στη συνέχεια συνδέοντάς τους με αξιόπιστους προμηθευτές.

Η carwow είναι η υπ´αριθμόν 1 online πλατφόρμα αγοράς για νέα αυτοκίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ισπανία. Αποστολή της είναι να απλοποιεί τη διαδικασία online αγοράς και πώλησης αυτοκινήτου και να αυξάνει την ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η επανάσταση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενθαρρύνοντας τους καταναλωτές να κάνουν τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα.

Το 2021, η carwow λάνσαρε το Sell Your Car, επιτρέποντας στους καταναλωτές να βάζουν το αυτοκίνητό τους προς πώληση, μεταφορτώνοντας φωτογραφίες και στη συνέχεια προσκαλώντας πωλητές σε κατάθεση προσφοράς για την αγορά του.

Έχοντας ξεκινήσει τη ζωή της ως πλατφόρμα που συλλέγει κριτικές, η carwow εξελίχθηκε επίσης σε ένα από τα πιο επιδραστικά ονόματα στα μέσα ενημέρωσης για το αυτοκίνητο. Έχει το μεγαλύτερο κανάλι για αυτοκίνητα στο YouTube (με πάνω από 6 εκατομμύρια συνδρομητές), με τον δημοσιογράφο και δοκιμαστή Mat Watson.

Η carwow εδρεύει στο Λονδίνο και απασχολεί περισσότερους από 400 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, με την υποστήριξη επενδυτών με κορυφαίο κύρος στην τεχνολογία και την αυτοκίνηση, συμπεριλαμβανομένων των Balderton Capital, Accel, Vitruvian Partners, Episode1, MercedesBenz και Volvo.

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO