spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΤο Volvo Cars Tech Fund επενδύει στη StoreDot

Το Volvo Cars Tech Fund επενδύει στη StoreDot

Το Volvo Cars Tech Fund επενδύει στη StoreDot

Η Volvo Cars πραγματοποιεί επένδυση στη StoreDot, μια εταιρεία από το Ισραήλ που αναπτύσσει τεχνολογία εξαιρετικά ταχείας φόρτισης μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η επένδυση πραγματοποιείται μέσω του Volvo Cars Tech Fund, επενδυτικού βραχίονα της σουηδικής εταιρείας.

Η StoreDot εργάζεται για την ανάπτυξη μίας πρωτοποριακής τεχνολογίας η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, θα αποφέρει μπαταρίες που μπορούν να προσφέρουν 160km αμιγώς ηλεκτρικής εμβέλειας με φόρτιση μόλις 5 λεπτών. Η επένδυση δίνει στη Volvo Cars την ευκαιρία να συνεργαστεί στενά με τη StoreDot στο συναρπαστικό πεδίο της νέας τεχνολογίας μπαταριών, καθώς στοχεύει να γίνει μία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030.

Η συνεργασία με τη Volvo Cars θα επιτρέψει στη StoreDot να επιταχύνει τον χρόνο που χρειάζεται για να φτάσει η τεχνολογία της στην αγορά, με την εταιρεία να θέτει ως στόχο την έναρξη μαζικής παραγωγής έως το 2024. Η Volvo Cars είναι ο πρώτος premium κατασκευαστής αυτοκινήτων που επενδύει στη StoreDot.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών θα υλοποιηθεί διαμέσου της κοινοπραξίας για την τεχνολογία μπαταριών που δημιουργήθηκε το προηγούμενο έτος από τη Volvo Cars και τη Northvolt, κορυφαία εταιρεία κατασκευής μπαταριών. Μέσω της επένδυσής της στη StoreDot, η Volvo Cars εξασφαλίζει πρόσβαση σε οποιαδήποτε τεχνολογία προκύψει από τη συνεργασία.

«Στόχος μας είναι να είμαστε η ταχύτερα μετασχηματιζόμενη εταιρεία στον κλάδο μας και το Tech Fund παίζει σημαντικό ρόλο στη σύναψη συνεργασιών με ηγέτες στη μελλοντική τεχνολογία», δήλωσε ο Alexander Petrofski (Αλεξάντερ Πετρόφσκι), Επικεφαλής του Volvo Cars Tech Fund. «Η επένδυσή μας στη StoreDot ταιριάζει ιδανικά με αυτή τη νοοτροπία, ενώ η αφοσίωση της StoreDot στην ηλεκτροκίνηση και τις μετακινήσεις χωρίς εκπομπές άνθρακα συμπίπτει με τη δική μας. Μας συναρπάζει η προοπτική μιας επιτυχημένης συνεργασίας και για τα δύο μέρη και θα δουλέψουμε για να φέρουμε αυτή την επαναστατική τεχνολογία στην αγορά.»

Η πρωτοποριακή εξέλιξη μπαταριών της StoreDot επικεντρώνεται σε μία μοναδική τεχνολογία με ανόδους κυρίως από πυρίτιο και το σχετικό συνοδευτικό λογισμικό. Στόχος είναι η ανάπτυξη τεχνολογίας για την εξαιρετικά ταχεία φόρτιση μπαταριών, η οποία ευθυγραμμίζεται με τη φιλοδοξία της Volvo Cars να αναπτύξει ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μεγαλύτερη αυτονομία, πιο σύντομους χρόνους φόρτισης και πιο χαμηλό κόστος.

Η Volvo Cars ήταν ο πρώτος καταξιωμένος κατασκευαστής αυτοκινήτων που δεσμεύτηκε για την αποκλειστική ηλεκτροκίνηση, με στόχο έως το 2030 να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ήδη μέχρι το 2025, η εταιρεία στοχεύει οι μισές από τις παγκόσμιες πωλήσεις της να προέρχονται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η κοινοπραξία με τη Northvolt, που ανακοινώθηκε το προηγούμενο έτος, θα εστιάζει στην ανάπτυξη και την κατασκευή προηγμένων μπαταριών, που θα εξελιχθούν και θα προσαρμοστούν ειδικά για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volvo και Polestar επόμενης γενιάς.

Ως τμήμα της επένδυσης στην κοινοπραξία, που ανέρχεται σε περίπου 30 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (SEK), οι δύο εταιρείες ιδρύουν ένα κοινό κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) και ένα εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στην περιοχή του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Από κοινού, οι εγκαταστάσεις θα δημιουργήσουν πάνω από 3.000 νέες θέσεις εργασίας και θα προλειάνουν το έδαφος για τη φιλόδοξη στρατηγική της Volvo Cars για την ηλεκτροκίνηση.

Στα επόμενα χρόνια, η Volvo Cars προγραμματίζει το λανσάρισμα μίας εντελώς νέας οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στο πλαίσιο ενός από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας για την ηλεκτροκίνηση. Η μετάβασή της στην αποκλειστική ηλεκτροκίνηση αποτελεί τμήμα της φιλοδοξίας της να γίνει μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Volvo Cars εργάζεται με συνέπεια, μειώνοντας συνεχώς τις εκπομπές άνθρακα σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της.

Η Volvo Cars το 2021 

Το Volvo Car Group κατέγραψε λειτουργικά κέρδη ύψους 20,3 δις σουηδικών κορονών (SEK). Τα έσοδα για το 2021 ανήλθαν σε 282,0 δις SEK, ενώ οι πωλήσεις παγκοσμίως έφθασαν τα 698.700 αυτοκίνητα. 

Σχετικά με το Volvo Car Group

Η Volvo Cars ιδρύθηκε το 1927. Σήμερα είναι μία από τις πιο γνωστές και καταξιωμένες εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο, με πωλήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες. Η Volvo Cars είναι εισηγμένη στο Nasdaq της Στοκχόλμης, με τη μετοχή της να αντιπροσωπεύεται από το σύμβολο «VOLCAR B».

Η Volvo Cars στοχεύει να προσφέρει στους πελάτες Ελευθερία Κίνησης (Freedom to Move) με έναν προσωπικό, βιώσιμο και ασφαλή τρόπο. Ο σκοπός αυτός αντανακλάται στη φιλοδοξία της να γίνει μία εταιρεία αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030 και στη δέσμευσή της προς την κατεύθυνση της συνεχούς μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα, με τη φιλοδοξία να γίνει μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

Tο Δεκέμβριο του 2020, η Volvo Cars απασχολούσε περίπου 40.000 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης. Η έδρα της Volvo Cars, η προϊoντική ανάπτυξη, το marketing και οι διοικητικές λειτουργίες βρίσκονται στο Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία. Τα εργοστάσια παραγωγής τής εταιρείας βρίσκονται στο Γκέτεμποργκ (Σουηδία), τη Γάνδη (Βέλγιο), τη νότιο Καρολίνα (ΗΠΑ), την Τσενγκντού, το Ντακίνγκ και το Τάιτσου (Κίνα). Η εταιρεία διατηρεί επίσης κέντρα Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) και σχεδιαστικά κέντρα στο Γκέτεμποργκ, το Καμαρίλο (ΗΠΑ), το Σάνιβεϊλ (ΗΠΑ) και τη Σαγκάη (Κίνα).

Σχετικά με τη StoreDot

Η StoreDot είναι πρωτοπόρος και ηγέτης στις μπαταρίες εξαιρετικά ταχείας φόρτισης που υπερβαίνουν το αποφασιστικής σημασίας εμπόδιο για την ευρεία διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων: την αυτονομία και την αβεβαιότητα για τη φόρτιση. Η εταιρεία έχει φέρει την επανάσταση στη συμβατική μπαταρία ιόντων λιθίου, σχεδιάζοντας και συνθέτοντας κατάλληλα οργανικά και ανόργανα μίγματα, ώστε να κάνει δυνατή τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε μόλις 5 λεπτά, περίπου τον ίδιο χρόνο που απαιτείται για τον ανεφοδιασμό ενός οχήματος με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Μέσω του στρατηγικού οδικού χάρτη «100inX», η τεχνολογία μπαταριών της StoreDot βελτιστοποιείται για την καλύτερη δυνατή οδηγική εμπειρία με XFC (εξαιρετικά ταχεία φόρτιση) στις μπαταρίες ιόντων λιθίου, και τις μελλοντικές τεχνολογίες για εξαιρετική ενεργειακή πυκνότητα (XED). Ανάμεσα στους στρατηγικούς επενδυτές στη StoreDot περιλαμβάνονται οι VinFast, BP, Daimler, Ola Electric, Samsung Ventures, και TDK.

Το 2019, η εταιρεία πέτυχε μια παγκόσμια πρωτιά επιδεικνύοντας live την πλήρη φόρτιση ενός δίτροχου ηλεκτρικού οχήματος σε μόλις 5 λεπτά. Το 2020, η εταιρεία παρουσίασε την επεκτασιμότητα των XFC μπαταριών της και βαδίζει προς τον στόχο της παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα έως το 2024. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε: www.storedot.com

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO