spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑVolvo All-Wheel Drive

Volvo All-Wheel Drive

Volvo All well drive 07Η είσοδος της τετρακίνησης στη γραμμή παραγωγής από το 1980 έφερε πραγματική επανάσταση στην ιστορία της αυτοκίνησης. Ήταν θέμα χρόνου να εμπλακούν όλοι οι κατασκευαστές σε αυτή την τεχνολογία. Φέτος, η Volvo συμπληρώνει μία 20ετία σχεδιασμού, εξέλιξης και κατασκευής προηγμένων συστημάτων μηχανικής τετρακίνησης (All-Wheel Drive). Και το γιορτάζει, προσθέτοντας στην γκάμα σύγχρονα συστήματα ηλεκτρικής τετρακίνησης τα οποία βασίζονται στις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η υβριδική τεχνολογία.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, οι τεχνολογικές εξελίξεις στο πεδίο της τετρακίνησης έχουν οδηγήσει σε μείωση του βάρους των μηχανικών συστημάτων με παράλληλη αύξηση της ενεργειακής απόδοσης. Από το λανσάρισμα της εξελιγμένης τεχνολογίας ‘Active On Demand’, όπου και οι τέσσερις τροχοί εμπλέκονται μονίμως στη μετάδοση, κατέστη δυνατή η άμεση κατανομή της ροπής στους πίσω τροχούς, όταν αυτό απαιτείται. Volvo All well drive 05Το ποσό δε της ροπής, είναι συνεχώς ελεγχόμενο ώστε να εξασφαλίζεται σταθερά το βέλτιστο αποτέλεσμα όσον αφορά το κράτημα, την ευστάθεια και την έλξη ανά πάσα στιγμή. Η σχεδιαστική φιλοσοφία του μηχανικού συστήματος τετρακίνησης (AWD) της Volvo Cars είναι ενιαία, με την ανάλογη παραμετροποίηση, όπου απαιτείται, για εφαρμογή στα διάφορα μοντέλα της σουηδικής μάρκας.

Στίγμα προηγμένης τεχνολογίας
«Τα αυτοκίνητα της Volvo είναι πασίγνωστα για αυτό που εδώ στη Σουηδία ονομάζουμε ‘framkomlighet’, την ικανότητα να σε μεταφέρουν οπουδήποτε θελήσεις να πας, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Πρόκειται για σημαντικό τμήμα της κληρονομιάς μας που αποτυπώνει με ευκρίνεια ποιοι είμαστε και ποιες είναι οι καταβολές μας. Με την πρόσφατη προσθήκη του ηλεκτρικού συστήματος τετρακίνησης στα κορυφαία προϊόντα της γκάμας μας, στη Σειρά 90, δίνουμε ένα ξεκάθαρο στίγμα του πόσο προηγμένη είναι η τεχνολογία τετρακίνησης της μάρκας μας και τις μεγάλες δυνατότητές μας», δήλωσε ο Χένρικ Γκριν (Henrik Green), Ανώτερος Αντιπρόεδρος Έρευνας και Εξέλιξης της Volvo Cars.

Volvo All well drive 04Η πρόοδος στην τεχνολογία της τετρακίνησης εξασφαλίζει ότι το βελτιωμένο κράτημα, η ευστάθεια και η ελκτική ικανότητα συνεχίζουν να προσφέρουν έλεγχο, σιγουριά και ευχαρίστηση στον οδηγό, με παράλληλη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

«Η ενσωμάτωση της ηλεκτροκίνησης θα φέρει ακόμη περισσότερη ευελιξία στα συστήματα τετρακίνησης. Μπορείτε ήδη να δείτε τα πρώτα δείγματα αυτής της εξέλιξης στο XC90 Τ8 Twin Engine, όπου ένας ηλεκτροκινητήρας ενσωματωμένος στον πίσω άξονα φροντίζει για την κίνηση των πίσω τροχών. Καθώς οδεύουμε προς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κινούνται αποκλειστικά με μπαταρίες και άλλες παρόμοιες λύσεις στους κινητήρες και τη μετάδοση, θα έχουμε αυξημένες δυνατότητες να ελέγχουμε κάθε κινητήρα και κάθε τροχό ανεξάρτητα, ανάλογα είτε με τις συνθήκες του οδοστρώματος είτε με το επιθυμητό οδηγικό στιλ», δήλωσε ο Χένρικ Γκριν.

Volvo All well drive 06«Αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες των πελατών μας. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για μια ευέλικτη πρόταση τετρακίνησης η οποία προσαρμόζεται άμεσα και αυτόματα στις διαφορετικές καιρικές συνθήκες του πραγματικού κόσμου. Η τετρακίνηση είναι το ίδιο σημαντική για την ασφάλεια όσο είναι και τα δυναμικά συστήματα του αυτοκινήτου και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε στον οδηγό τη σιγουριά και την ισορροπημένη, ευχάριστη εμπειρία που απολαμβάνει κανείς όταν νιώθει ότι έχει πλήρως τον έλεγχο του αυτοκινήτου του», πρόσθεσε ο Χένρικ Γκριν.

Οι τετρακίνητες εκδοχές αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% της νέας Σειράς 90, ήτοι XC90, S90 και V90, στις παραγγελίες που δέχεται η Volvo. Όσον αφορά όλη την γκάμα των μοντέλων της εταιρείας, το αντίστοιχο νούμερο κινείται πάνω από το 40%.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO