spot_img

Skoda VISION iV

Στο Σαλόνι της Γενεύης κάνει το δυναμικό του παρών το νέο Skoda VISION iV, το δυναμικό άλμα της εταιρείας προς την eMobility. Το all-electric crossover coupé με ισχύ 225 kW (306 PS) διαθέτει και σύστημα τετρακίνησης, ενώ “πατάει” επάνω στην πλατφόρμα MEB.

Το VISION iV έχει μήκος 4.665 χιλ. πλάτος 1.926 χιλ. και έχει ύψος 1.613 χιλ.  Οι δυναμικές γραμμές του προσδίδουν μια ιδιαίτερα σπορ εμφάνιση.

Skoda Vision iV_ 03

Οι πόρτες δεν έχουν λαβές – μόνο με ένα άγγιγμα ανοίγουν αυτόματα. Οι κλασσικοί καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες που παρέχουν θέα 180 μοιρών. Η διάταξη πολλαπλών επιπέδων του πίνακα οργάνων και της κεντρικής κονσόλας καθώς και μια φαινομενικά επιπλέουσα οθόνη προσθέτουν μια νέα διάσταση στο εσωτερικό.

Skoda Vision iV_ 04

Το Skoda VISION iV  μηδενικών ρύπων τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες – έναν στον μπροστινό και έναν στον πίσω άξονα – δίνοντας κίνηση σε όλους τους τροχούς. Η ισχύς των 225 kW (306 PS) κατανέμεται στους τροχούς ανάλογα με τις απαιτήσεις, παρέχοντας έτσι μια δυναμική αλλά ασφαλή οδήγηση. Το αυτοκίνητο έχει αυτονομία 500 χλμ. στον κύκλο WLTP,  ενώ  η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί στο 80% σε μόλις 30 λεπτά. Η μπαταρία του είναι ιόντων λιθίου 83 kWh.

Skoda Vision iV_ 05

Μέσω της χρήσης λέιζερ, αισθητήρων ραντάρ και φωτογραφικών μηχανών, το concept car μπορεί σε κατάλληλες συνθήκες να οδηγήσει και αυτόνομα και να σταθμεύσει από μόνο του. Τα ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας επιτρέπουν την άμεση επικοινωνία με άλλους χρήστες του δρόμου, τα αυτοκίνητα και την υποδομή.

Skoda Vision iV_ 06

Χρησιμοποιώντας το smartphone ως ψηφιακό κλειδί, το VISION iV μπορεί να ξεκλειδωθεί και να ξεκινήσει. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο παρακολουθεί επίσης τον καρδιακό ρυθμό του οδηγού, προσφέροντας έτσι αυξημένη ασφάλεια και, αν χρειαστεί, φρενάρει αυτόματα.

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO