spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑTEST DRIVEΟδηγούμε τη νέα Skoda Fabia Monte Carlo

Οδηγούμε τη νέα Skoda Fabia Monte Carlo

Πρόκειται για μία σπορ και με έντονο τον χαρακτήρα της εξατομίκευσης έκδοση που στην 3η, πλέον, γενιά της, φιλοδοξεί να καταλάβει μία κορυφαία θέση στην κατηγορία των compact μοντέλων. Την οδηγούμε “ξεδιπλώνοντας” τα πολλαπλά χαρίσματα της Skoda Fabia Monte Carlo.

Έχοντας δεχτεί προσεκτικές “πινελιές φρεσκάδας” με στόχο να παραμείνει “μάχιμη” στην πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία που στοχεύει, τώρα στο εμπρός τμήμα ξεχωρίζει η νέα μάσκα, τα επανασχεδιασμένα φώτα, καθώς επίσης  και ο νέος προφυλακτήρας με ενσωματωμένα τα φώτα ομίχλης. Για πρώτη φορά διατίθεται προαιρετικά με προβολείς LED ενώ τα φώτα ημέρας είναι LED και στο βασικό εξοπλισμό. Νέα πίσω φώτα LED είναι επίσης προαιρετικά, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο τυπικό σχήμα C. Τα πίσω φώτα LED ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης MONTE CARLO. Ένας νέος πίσω προφυλακτήρας με ενσωματωμένους ανακλαστήρες χαρίζει στο πίσω μέρος πιο έντονη εμφάνιση. Διαθέτει τώρα ζάντες αλουμινίου νέας σχεδίασης.

Skoda Fabia Monte Carlo_ 03

Στο εσωτερικό τώρα υπάρχουν νέες επενδύσεις καθισμάτων για το επίπεδο εξοπλισμού Ambition και Style, καθώς και για την MONTE CARLO, η οποία αποτελεί και την κορυφαία εξοπλιστική επιλογή. Η επένδυση δυο αποχρώσεων με ραφές αντίθεσης στα υποβραχιόνια των θυρών και στο κεντρικό υποβραχιόνιο προσδίδει ξεχωριστό χαρακτήρα. Τα καθίσματα διατίθενται με κάλυμμα Suedia/υφασμάτινο κάλυμμα. Σπορ καθίσματα με διακοσμητική ραφή αντίθεσης είναι επίσης πρόσθετος προαιρετικός εξοπλισμός. Νέα χρώματα και ντεκόρ στον επανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων.

Skoda Fabia Monte Carlo_ 04

Ανανεωμένα είναι και τα στρογγυλά όργανα στο ταμπλό. Οι ενδείξεις μπορούν τώρα να διαβάζονται ακόμα πιο εύκολα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που διατίθεται ως βασικός εξοπλισμός για το επίπεδο εξοπλισμού Style και την SKODA FABIA MONTE CARLO είναι ο φωτισμός του αποθηκευτικού χώρου της κεντρικής κονσόλας. Ο χειρισμός των ηλεκτρικών παραθύρων είναι επίσης πιο άνετος. Μετά από μόνο ένα παρατεταμένο πάτημα του αντίστοιχου κουμπιού στο πάνελ της πόρτας, το εκάστοτε πλαϊνό παράθυρο ανοίγει ή κλείνει αυτόματα.

Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις της με μήκος 3,997 χιλ. και μεταξόνιο 2,470 χιλ.  προσφέρει ευρυχωρία για έως πέντε άτομα. Η έκδοση hatchback προσφέρει έναν από τους μεγαλύτερους χώρους αποσκευών στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων. Η χωρητικότητα των 330 λιτ.  μπορεί να αυξηθεί έως 1.150 λιτ. αναδιπλώνοντας προς τα κάτω τα πίσω καθίσματα 60:40. Η SKODA FABIA COMBI με μήκος 4.262 χιλ. προσφέρει τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία της και έχει χωρητικότητα από 530 έως και 1,395 λιτ.

Skoda Fabia Monte Carlo_ 05

Είναι διαθέσιμη μόνο με κινητήρες βενζίνης. Μάλιστα, οι κινητήρες MPI έχουν τώρα σημαντικές τεχνικές αλλαγές. Τα ακροφύσια ψεκασμού καυσίμου διασφαλίζουν τώρα πιο αποτελεσματικό ψεκασμό του καυσίμου. Αλλαγές έγιναν στον αισθητήρα οξυγόνου για καλύτερη αναλογία καυσίμου-αέρα. Με άμεσο ψεκασμό ο κινητήρας αποδίδει ισχύ 55 kW (75 PS). Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων μεικτού κύκλου του 1.0 MPI των 75 PS είναι 4,8 l ανά 100 km (110 g CO2/km).

Με τους κινητήρες TSI, το καύσιμο ψεκάζεται άμεσα σε υψηλή πίεση. Εκτός από το σύστημα εξαγωγής που περιλαμβάνει τον υπερσυμπιεστή, το σύστημα λαδιού και το σύστημα ψύξης τροποποιήθηκαν επίσης και οι κινητήρες και έγιναν πιο ανθεκτικοί στη θερμότητα, χρησιμοποιώντας νέα υλικά. Τα ηλεκτρονικά συστήματα των κινητήρων προσαρμόστηκαν και τώρα χρησιμοποιείται ένα φίλτρο σωματιδίων βενζίνης που μειώνει την εκπομπή σωματιδίων. Οι κινητήρες TSI αποδίδουν 70 kW (95 PS) και 81 kW (110 PS) αντίστοιχα. Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων μεικτού κύκλου της SKODA FABIA COMBI με 1.0 TSI με 95 PS είναι 4,5 l ανά 100 km (103 g CO2/km). Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων μεικτού κύκλου του 1.0 TSI με 110 PS και 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων είναι 4,6 l ανά 100 km (105 g CO2/km).

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται ένα 5άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων που μεταδίδει την ισχύ στους μπροστινούς τροχούς. Ο πιο ισχυρός κινητήρας 1.0 TSI με 81 kW (110 PS) διατίθεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων στον βασικό εξοπλισμό και προαιρετικά με 7-τάχυτο DSG. Στο τελευταίο, οι ταχύτητες μπορούν να αλλάζουν τόσο χειροκίνητα όσο και αυτόματα.

Skoda Fabia Monte Carlo_ 06

Η γκάμα του εξοπλισμού ασφαλείας μπορεί να επεκταθεί με τον προαιρετικό Προσαρμοστικό Έλεγχο Σταθερής Ταχύτητας, μια κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες στάθμευσης, Front Assist με ενσωματωμένη λειτουργία φρένου ανάγκης City, ανίχνευση κόπωσης (ειδοποίηση οδηγού), υποβοήθηση φώτων και βροχής, περιοριστή ταχύτητας και έλεγχο συγκράτησης σε ανηφόρα. Τρία ακόμα συστήματα υποβοήθησης – Ανίχνευση τυφλών σημείων, ειδοποίηση πίσω κυκλοφορίας και αυτόματη υποβοήθηση φώτων – είναι τώρα διαθέσιμα στην SKODA FABIA για πρώτη φορά.

Skoda Fabia Monte Carlo_ 07

Τώρα υπάρχει επιλογή τεσσάρων ηχοσυστημάτων και συστημάτων infotainment για την ανανεωμένη FABIA. Ακόμα και το βασικό ηχοσύστημα, Blues, προσφέρει διεπαφές USB και καρτών SD, ενώ ο χειρισμός των συστημάτων infotainent Swing, Swing Plus και Amundsen μπορεί να γίνει μέσω μιας οθόνη αφής 6,5 ιντσών. Εξωτερικές συσκευές μπορούν να συνδεθούν μέσω Bluetooth και USB. Τα συστήματα Infotainment Swing Plus και Amundsen υποστηρίζουν επίσης την τεχνολογία SmartLink+ (Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink™ και SmartGate).

Το πλέον σημαντικό είναι ότι επιτρέπεται η χρήση εφαρμογών smartphone στην οθόνη του συστήματος Infotainment. Το μοντέλο Amundsen διαθέτει μια δεύτερη διεπαφή Bluetooth και ένα Wi-Fi hotspot. Προαιρετικά, μπορεί επίσης να επωφεληθεί από το Infotainment Online και ο χειρισμός του μπορεί να πραγματοποιηθεί με χρήση φωνητικού ελέγχου.

Η κινητικότητα δεν είναι απλά η μετακίνηση από το A στο B. Γι’ αυτό, η SKODA Connect προσφέρει μια συνεχώς αυξανόμενη γκάμα υπηρεσιών που καθιστούν τη ζωή με το αυτοκίνητο πιο εύκολη και πιο ασφαλή. Οι κινητές online υπηρεσίες SKODA Connect αποτελούνται από τα Infotainment Online, Care Connect, καθώς και την κλήση ανάγκης.

Skoda Fabia Monte Carlo_ 08

H κορυφαία έκδοση της σειράς Fabia συνδυάζει αυτά τα χαρακτηριστικά και, ταυτόχρονα, αποτίει φόρο τιμής στην επιτυχία των αυτοκινήτων SKODA στο θρυλικό Ράλι του Monte Carlo. Σε συνδυασμό με το πιο δυναμικό νέο μπροστινό τμήμα, το δημοφιλές σπορ αυτοκίνητο διαθέτει επανασχεδιασμένο μπροστινό σπόιλερ με χείλος δυο τμημάτων και τροποποιημένο πίσω διαχύτη. Τα πίσω φώτα LED είναι βασικός εξοπλισμός. Στο εσωτερικό, νέα υλικά και ραφές σε χρώμα αντίθεσης δίνουν έμφαση στη σπορ και αναβαθμισμένη εμφάνιση. 

Ο επανασχεδιασμένος διαχύτης συνεχίζει τις σπορ πινελιές στο πίσω μέρος. Ένα έμβλημα MONTE CARLO κυριαρχεί σε κάθε μια από τις κολόνες Β στα μαρσπιέ των θυρών. Τα πλαϊνά μαρσπιέ διατίθενται σε μαύρο χρώμα. Το συμπαγές χρώμα Steel Grey προορίζεται αποκλειστικά για την SKODA FABIA MONTE CARLO. Επιπλέον, υπάρχει μια επιλογή άλλων δέκα χρωμάτων αμαξώματος.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται μια πανοραμική γυάλινη οροφή και μια γκάμα μαύρων τροχών αλουμινίου. Οι τροχοί Torino έχουν διάμετρο 17 ίντσες, οι μαύρες γυαλισμένες ζάντες Vega είναι οι πρώτοι τροχοί 18 ιντσών για την έκδοση hatchback. Η SKODA FABIA MONTE CARLO μπορεί να εξοπλιστεί με οποιονδήποτε από τους κινητήρες της γκάμας.

Το μαύρο χρώμα κυριαρχεί στο εσωτερικό, καθώς χρησιμοποιείται για παράδειγμα για την οροφή, τις κολόνες και την κεντρική κονσόλα. Κόκκινες διακοσμητικές ραφές στα υποβραχιόνια των μπροστινών θυρών και στο μπροστινό κεντρικό υποβραχιόνιο κάνουν πιο ευχάριστη την ατμόσφαιρα. Ο φωτιζόμενος αποθηκευτικός χώρος στην κεντρική κονσόλα είναι νέο στοιχείο. Η εμφάνιση σε ανθρακί του πίνακα οργάνων παραπέμπει επίσης σε πιο αγωνιστικές συνθήκες. Τα καλύμματα δέρματος σε ανθρακί και οι ραφές σε λευκό χρώμα αντίθεσης χαρακτηρίζουν τα σπορ καθίσματα. Τα ραδιόφωνο Blues του βασικού εξοπλισμού παρέχει εξαιρετικής ποιότητας ήχο.

Skoda Fabia Monte Carlo_ 09

Οδηγώντας τη σίγουρα ο οδηγός της θα εκπλαγεί με την υπέροχη συμπεριφορά της. Το στιβαρό πλαίσιο, σε συνδυασμό με την απλή , αλλά ιδιαιτέρα αποτελεσματική της ανάρτηση, το καταπληκτικό σε αίσθηση και ακρίβεια τιμόνι, η παντελής απουσία τριγμών και θορύβων στο εσωτερικό της θα σαγηνεύσουν.

Σε διαδρομές με συνεχείς και κλειστές στροφές διαπιστώσαμε πόσο τα πραγματικά είναι υπέροχα με τα ασφαλή της οδικά χαρακτηριστικά. “Καρφωμένη” στο δρόμο, στρίβει με χαρακτηριστική άνεση, εμπνέοντας  ασφάλεια και σιγουριά.  Υπέροχη λειτουργία του κιβωτίου, αποτελεσματικά φρένα και ανάρτηση η οποία σε τίποτα δεν υστερεί.

Skoda Fabia Monte Carlo_ 10

Εκδόσεις Hatchback

Active 1.0MPI                      75ps             10.980€

Comfort  1.0MPI                  75ps             11.980€

Ambition1.0MPI                    95ps             12.980€

Style   1.0MPI                        95ps             13.980€

Monte Carlo  1.0MPI           95ps             14.880€

Ambition 1.0MPI                  110ps DSG   14.880€

Style   1.0MPI                       110ps            14.880€

Style   1.oMPI                       110ps DSG   15.980€

Monte Carlo  1.0MPI            110ps            15.980€

Monte Carlo  1.0MPI            110ps DSG   16.980€

Έκδοση  Combi

Active 1.0MPI            75ps            11.680€

Comfort 1.0MPI        75ps            12.680€

Ambition 1.0MPI       95ps            13.680€

Style   1.0MPI            95ps            14.680€

Ambition 1.0MPI       110ps          15.580€

Style   1.0MPI            110ps          15.580€

Style   1.0MPI            110ps DSG 16.680€

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO