spot_img
HomeAUTOΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ«Βάλε ζώνη…Υπάρχει λόγος»

«Βάλε ζώνη…Υπάρχει λόγος»

Safety belts 10Υπάρχουν σοβαροί λόγοι για νε παραμένουμε δεμένοι μέσα στο αυτοκίνητο:

8.600 επιβάτες αυτοκινήτων στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια ενός χρόνου, επέζησαν από σφοδρή σύγκρουση επειδή φορούσαν ζώνη ασφαλείας.

Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας είναι μια από τις 4 βασικές αιτίες θανάτου σε τροχαία δυστυχήματα.

Στα παιδιά με ύψος μέχρι 135 εκ. η χρήση Safety belts 12ζώνης ασφαλείας θα πρέπει να συνοδεύεται από ειδικό κάθισμα, ειδάλλως, δεν προσφέρει επαρκή προστασία.

Η χρήση ζώνης ασφαλείας είναι απαραίτητη και στα πίσω καθίσματα, καθώς σε περίπτωση σύγκρουσης κινδυνεύουν θανάσιμα, όχι μόνο οι πίσω αλλά και οι επιβάτες των μπροστινών καθισμάτων.

Δείτε το βίντεο που μας δένει´ με τη ζωή

Safety belts 13Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού, εντάσσεται και η νέα καμπάνια του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», “…There is a reason”, Always belt-up («Βάλε ζώνη…Υπάρχει λόγος»), που ξεκίνησε να προβάλλεται ως κοινωνικό μήνυμα προσφοράς από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας με σύμφωνη απόφαση του ΕΣΡ.

Safety belts 15Το βίντεο της καμπάνιας χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογικά εφαρμογές για να δείξει πόσο κρίσιμη για την ανθρώπινη ζωή είναι η ζώνη ασφαλείας στα οχήματα. Η έμπνευση και η δημιουργία ανήκει στο Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» με την υποστήριξη ερευνητικού προγράμματος του Toyota Fund For Europe.

«Στόχος μας είναι να δείξουμε τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούν Safety belts 14από τη μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, δείχνοντας την αλήθεια με τρόπο άμεσο και επιμορφωτικό», επισημαίνει η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., κα Βασιλική Μυλωνά. «Με τη χρήση της τεχνολογίας, θέλουμε ο θεατής του βίντεο, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μην κλείσει τα μάτια μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα, αλλά να την κοιτάξει κατάματα. Γιατί… Υπάρχει λόγος!».

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO