spot_img

Renault EZ-PRO

Renault EZ PRO 10Κάνοντας πραγματικότητα το όραμά της για ένα όχημα διανομής «last mile» μέσα από ένα αυτόνομο concept car που βασίζεται σε κοινόχρηστες ρομποτικές πλατφόρμες, η Renault παρουσιάζει το EZ-PRO. Το όχημα αυτό τοποθετεί τον άνθρωπο στη θέση του χειριστή για τις ειδικές διανομές και τη διαχείριση του αυτοκινούμενου ρομποτικού στόλου.
Έχοντας ιδιαίτερα ευέλικτες ρομποτικές πλατφόρμες που καθιστούν πολύ εύκολη την φόρτωσή τους, το EΖ-PRO είναι μία λύση σχεδιασμένη για εταιρείες διανομής, logistics, για τους εμπόρους και τους καταναλωτές. Χάρη στο EΖ-PRO οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν ακριβώς το πού, πότε και πώς θα παραλαμβάνουν τα προϊόντα που έχουν παραγγείλει.
Παράλληλα, το EZ-PRO συμβάλλει αποτελεσματικά στη διαμόρφωση των έξυπνων πόλεων του μέλλοντος, μειώνοντας την κίνηση στους δρόμους και την μόλυνση της ατμόσφαιρας.

Δείτε το Renault ΕZ-PRO

Το διασυνδεδεμένο, ρομποτικό concept car
Σε παγκόσμια πρώτη, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ανόβερο, το Renault EZ-PRO, είναι ένα αυτόνομο, Renault EZ PRO 11ηλεκτρικό, διασυνδεδεμένο, ρομποτικό concept car, που είναι σχεδιασμένο για να διαμορφώσει το μέλλον των διανομών «last mile» για κάθε είδους επαγγελματία. Οι υπηρεσίες «last mile» αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης του κλάδου των επαγγελματικών μεταφορών, καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) εξελίσσεται ραγδαία, οι έμποροι επιδιώκουν να περιορίσουν τα κόστη διανομής και οι πόλεις εξακολουθούν να αναζητούν νέους τρόπους για τη διαχείριση της αυξανόμενης κίνησης στους δρόμους.
Ως κατασκευαστής ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCVs) για σχεδόν 120 χρόνια και ως ηγέτης στην ευρωπαϊκή αγορά των ηλεκτρικών LCVs, η Renault βρίσκεται στην προνομιακή θέση να διαμορφώνει και να εξελίσσει τόσο τις υπηρεσίες διανομής όσο και τους τρόπους με τους οποίους μετακινούνται τα αγαθά.

Renault EZ PRO 18Το αυτόνομο αυτοκινούμενο όχημα
Το EZ-PRO είναι ένα concept car που αποτελείται από ένα αυτόνομο αυτοκινούμενο όχημα που προπορεύεται και αυτοκινούμενες ρομποτικές πλατφόρμες χωρίς οδηγό. Η Renault πιστεύει ότι η διαχείριση της διανομής του «last mile» δεν μπορεί να αυτοματοποιηθεί τελείως, καθώς οι άνθρωποι θα κρατήσουν τον έλεγχο των μεταφορών/συγκοινωνιών για το άμεσο μέλλον.

Με μία θέση – γραφείο
Στο EZ-PRO το αυτόνομο αυτοκινούμενο όχημα που προπορεύεται φιλοξενεί μία θέση – γραφείο για τον χειριστή που επιβλέπει τη διανομή των αγαθών και των Renault EZ PRO 12υπηρεσιών του στόλου του. Απαλλαγμένος από τους σημερινούς περιορισμούς της οδήγησης, ο χειριστής, μπορεί να εστιάσει την προσοχή του σε εργασίες που έχουν μεγαλύτερη αξία για τη δουλειά του, όπως το να επιβλέπει τις λίστες διανομής της αυτοκινούμενης πλατφόρμας, αλλά και να εξασφαλίζει ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι αποτελεσματικές και προσαρμοσμένες στις πελατειακές απαιτήσεις, όπως για παράδειγμα η premium διανομή ευαίσθητων ή εύθραυστων αγαθών.
Παράλληλα με τη δέσμευση της Renault για «Εύκολη Ζωή», το πρωτότυπο EΖ-PRO προσφέρει μία ασφαλή και εργονομική λύση για τον επαγγελματία, όπως προκύπτει από την εύκολη πρόσβαση στο μπροστινό τμήμα, το joystick ελέγχου, ή την ιδιαίτερη ευελιξία που εξασφαλίζει η λειτουργία τετραδιεύθυνσης.

Renault EZ PRO 15Με διαμορφώσιμες πλατφόρμες
Ο στόλος των αυτοκινούμενων ρομποτικών πλατφορμών είτε ακολουθεί σε κομβόι, είτε κινούνται αυτόνομα. Σε συνέχεια της υπόσχεσης του κλάδου Renault PRO+ LPV, η εξατομίκευση είναι ένα ακόμα δυνατό χαρακτηριστικό του πρωτότυπου μοντέλου.

Τo EZ-PRO προσφέρει διαμορφώσιμες πλατφόρμες που μπορούν να καλύψουν μια μεγάλη ποικιλία επαγγελματικών αναγκών, από αυτές της διανομής, μέχρι τις ανάγκες των εμπόρων, των τεχνιτών, αλλά και των επιχειρηματιών.
Renault EZ PRO 17«Με το EZ-PRO συνεχίζουμε με αξιώσεις την εξερεύνηση της αστικής αυτοκίνησης του μέλλοντος. Εστιασμένο στην εξεύρεση λύσεων για τη διανομή αγαθών, αυτό το αυτόνομο, διασυνδεδεμένο και ηλεκτρικό πρωτότυπο, αντιπροσωπεύει το ιδανικό εργαλείο δουλειάς, αφού μπορεί τόσο να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους επαγγελματίες, όσο και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους χρήστες, έμμεσα ή άμεσα. Βασίζεται στην εξειδίκευση της Renault στα επαγγελματικά οχήματα, αλλά και στo DNA της μάρκας που τοποθετεί τον άνθρωπο στην καρδιά κάθε εξέλιξης» δήλωσε ο Laurens van den Acker, Αντιπρόεδρος Εταιρικού Σχεδιασμού του Groupe Renault.

Renault EZ PRO 19Κορυφαίο στα logistics
To ΕΖ-PRO είναι μια κοινόχρηστη λύση. Ένα κομβόι από ρομποτικές πλατφόρμες που ξεκινάνε από το ίδιο σημείο, κουβαλώντας διαφορετικά φορτία αλλά ελεγχόμενα από τον ίδιο υπεύθυνο στόλου, θα μπορούσαν να έχουν χωριστούς λογαριασμούς, πελατολόγιο, αισθητική αλλά και διεύθυνση αποστολής. Από την άλλη, η λειτουργία τους ελέγχεται από την ίδια ηλεκτρική και αυτόνομη πλατφόρμα. Κατά τον ίδιο τρόπο, η μία πλατφόρμα μπορεί να διεκπεραιώσει τη διανομή των αγαθών ενός online καταστήματος, ενώ μία άλλη μπορεί να κάνει κάτι αντίστοιχο, για κάποιο άλλο κατάστημα. Έτσι αυτά τα κοινόχρηστα σενάρια συμβάλουν στην μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας αλλά και τον περιορισμό του κόστους.

Renault EZ PRO 23Για κορυφαίες λύσεις όλο το 24ωρο
Το EZ-PRO έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια κορυφαία λύση στις ανάγκες διανομής τόσο των επαγγελματιών όσο και των καταναλωτών. Οι αποδέκτες θα έχουν την ευχέρεια να επιλέξουν μια βολική ώρα & περιοχή παράδοσης. Παράλληλα, ο τελικός αποδέκτης θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ της παράδοσης του πακέτου χέρι με χέρι ή της παραλαβής του από τα self-service ντουλαπάκια παραλαβής (θυρίδες) της αυτοκινούμενης πλατφόρμας. Μάλιστα αυτές οι θυρίδες, που θα είναι διαθέσιμες 24 ώρες για 7 μέρες την εβδομάδα, θα μπορούν να ξεκλειδώνουν με ειδικό app από το κινητό του παραλήπτη.

Renault EZ PRO 26Οι δυνατότητες αποστολής για τους καταναλωτές θα περιλαμβάνουν ακόμα και υπηρεσίες ενημέρωσης για την εξέλιξη της αποστολής σε πραγματικό χρόνο μέσω ενημερώσεων σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, για μία ακόμα πιο ξεχωριστή, επαγγελματική και αποτελεσματική εμπειρία παράδοσης.
Προσαρμοσμένο στη ζωή της πόλης
Έχει σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή αισθητική ενσωμάτωση των στοιχείων που το απαρτίζουν στο αστικό περιβάλλον. Η σατινέ απόχρωση του αμαξώματος, οι θόλοι των τροχών, το γυαλιστερό φινίρισμα των ανοιγόμενων επιφανειών, βοηθούν ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ενσωματώνεται αποτελεσματικά στο αστικό τοπίο.

Renault EZ PRO 27Η διανομή last mile, είναι υπεύθυνη για περίπου το 30% της κίνησης στις πόλεις, ένα πρόβλημα που το EZ-PRO μπορεί να αντιμετωπίσει μέσα από τις κοινόχρηστες πλατφόρμες του, την ευελιξία και την αυτόνομη φύση του. Αυτές οι ιδιότητές του θα συμβάλλουν ώστε όλο και λιγότερο οχήματα να συνωστίζονται στους δρόμους κατά τις ώρες αιχμής, με αποτέλεσμα λιγότερα μποτιλιαρίσματα που οφείλονται σε κακές οδηγικές συνήθειες ή λάθος παρκαρισμένα οχήματα. Παράλληλα, η καλύτερη ροή της κίνησης μπορεί να εξομαλυνθεί περαιτέρω από τη συνδεσιμότητα των ρομποτικών οχημάτων στα δίκτυα των πόλεων και τις δομές τους, όπως είναι οι φωτεινοί σηματοδότες και τα κέντρα ελέγχου της κυκλοφορίας Renault EZ PRO 25οχημάτων.

Τo ΕΖ-PRO είναι μέρος μιας σειράς πρωτότυπων οχημάτων της Renault που εστιάζουν στις αστικές ανάγκες μετακίνησης προϊόντων και υπηρεσιών. Άλλωστε το EZ-PRO έπεται της παρουσίασης του EZ-GO, του ηλεκτρικού, διασυνδεδεμένου, πλήρως αυτόνομου και κοινόχρηστού ρομποτικού οχήματος, που βοηθάει στη μετακίνηση ανθρώπων. Με κοινό στόχο την επίτευξη μιας βιώσιμης αυτοκίνησης για όλους, το EZ-PRO είναι 100% ηλεκτρικό, συμβάλλοντας σε ένα πιο πράσινο και πιο ήσυχο δίκτυο μετακινήσεων.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO