spot_img
HomeΑΓΩΝΕΣENDUROΠανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro OME 2009

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro OME 2009

Πρότυπο πρωταθληματικού αγώνα από την ΛΕ.ΜΟ.ΕΡ.

Άνοιξε η αυλαία του πρωταθλήματος της ΟΜΕ με τον 1ο αγώνα, όπου πέραν των ελλειπών συμμετοχών (71) λόγω διάσπασης των αναβατών σε δύο πρωταθλήματα ( ΟΜΕ – ΑΜΟΤΟΕ ) μόνο θετικά σχόλια έχουμε να αναφέρουμε για την οργάνωση της ΛΕ.ΜΟ.ΕΡ.  (για μία ακόμη φορά).

O καιρός ήταν ιδανικός με ηλιοφάνεια την ημέρα του αγώνα, ενώ η βροχή του Σαββάτου μπορεί να δυσκόλεψε το πρώτο πέρασμα από τις πετρώδεις ανηφορίες, καταπολέμησε όμως αποτελεσματικά την σκόνη κάνοντας πιο ευχάριστο τον πρώτο αγώνα της χρόνιας. 

Πολύ καιρό είχαμε να παρακολουθήσουμε έναν τέτοιου είδους αγώνα, όπου η απλή διαδρομή χαρακτηριζόταν καθ’ όλο το μήκος της, των 40 km, από μονοπάτι με ελάχιστα σημεία ανοιχτής διαδρομής. Οι δύο ειδικές περιλάμβαναν κάθε είδος εδάφους, απαιτητικές σε υψηλό βαθμό και με μεγάλο αριθμό κριτών, επιτέλους!

Στο αγωνιστικό μέρος, παρά τις σημαντικές απουσίες, το επίπεδο και το θέαμα ανεβαίνει με γρήγορους ρυθμούς και ο Γιώργος Μανωλίδης (HUSABERG, 333) με τον Σταμάτη Μαντά (BMW, 24) και τον Μιχάλη Προβιά (HUSABERG, 25) φρόντισαν γι’ αυτό κερδίζοντας τις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης.

 

ENPA080309051

Ανατροπή στην Ε1.

Όλα έδειχναν ότι η πρώτη νίκη θα πάει στη SUZUKI και στον Φοίβο Κολιοπάνο (SUZUKI, 18) που είχε σημαντικό προβάδισμα μέχρι τα μισά του αγώνα. Μια πτώση στην 4η ειδική επέφερε τραυματισμό και αλλάγη του σκηνικού, με τον Ανδρέα Γκλαβά (KTM, 115) να περνάει μπροστά και να παίρνει τελικά την πρώτη του νίκη. Μεχρι την προτελευταία ειδική ο Δημήτρης Χελιώτης (HONDA, 16) βρισκόταν στην 3η θέση, αλλά κατάφερε να αναρριχηθεί ένα ακόμη σκαλί και να τερματίσει 2ος , με 3ο τελικά τον Φοίβο Κολιοπάνο. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Κόρκος Διονύσης (KTM,111), Πανέτης Ελευθέριος (KTM,125) και ο Κώστας Χαχάγιας (KTM,199) που καιρό είχαμε να τον δούμε στην εξάδα.

Νίκη της BMW, με χρώμα HUSABERG στην Ε2.

Ο Σταμάτης Μαντάς (BMW, 24) κυριάρχησε στην κατηγορία, κερδίζοντας όλες τις ειδικές και κατακτώντας την πρώτη του φετινή νίκη. Έτσι το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στην μάχη για την 2η θέση ανάμεσα σε δυο αναβάτες της ομάδας HUSABERG, με νικητή τον Μιχάλη Προβιά (HUSABERG,25) και 3ο τον Δημήτρη Κόκκινο (HUSABERG,299). Την εξάδα ολοκλήρωσαν (με την σειρά που αναφέρονται) οι Σεβαστόπουλος Γιάννης (HUSABERG,27), Κιοσσές Γιάννης (KTM, 210) και Μπουρτζόπουλος Νίκος (HUSABERG,205).

 

ENPA080309183

Μόνο 4 τερμάτισαν στην Ε3.

Οδήγησε πολύ δυνατά και εντυπωσιακά ο Γιώργος Μανωλίδης (HUSABERG,333) και άξια κέρδισε την κατηγορία της Ε3, αλλά και την γενική! Πίσω του, επίσης εντυπωσιακός, βρέθηκε στη δεύτερη θέση ο Παναγιώτης Θεριός (DERBI 35), ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Μιχάλης Μιμίκος (KTM, 310). Στην 4η θέση ο Φώτης Σκαρής (GAS GAS,34).

Ενθαρρυντικές οι 7 συμμετοχές στην κατηγορία Junior.

Κερδίζοντας τις 4 από τις 7 ειδικές του αγώνα πήρε την νίκη στην κατηγορία ο Κίμων Καράμπελας (KTM,424) που οδήγησε αρκετά γρήγορα. Στην  2η θέση το νέο απόκτημα της ομάδας SUZUKI ο Νάσος Τρίγκας (SUZUKI, 411) ενώ προηγήθηκε στην αρχή κατέκτησε τελικά το 2ο σκαλί του βάθρου, κερδίζοντας τον περσινό του αντίπαλο στην κατηγορία Mini, τον Μιχάλη Κόπανο (KTM, 410) που τερμάτισε 3ος. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Ντουζένης Μιχάλης (KTM,402), Ζαχαρης Παναγιώτης (KTM,420) και Θεοδώρου Ανδρέας (YAMAHA,401).

Επικράτησε στην κατηγορία των βετεράνων ο Στράτος Μυρογιάννης (KTM,51) κερδίζοντας όλες τις ειδικές του αγώνα. Στην 2η θέση ο Γιώργος Νέγρης (TM,502), ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Σπύρος Σταματόπουλος (YAMAHA,500). Στην 4η θέση βρέθηκε ο Κατσαμάκης Θεόδωρος (KTM,501), στην 5η ο Χατζόπουλος Γιώργος (KTM,503) και στην 6η ο Παπαδημητρίου Βασίλης (KAWASAKI,550).

Δύσκολος αγώνας για γυναίκες!

Τελικά μόνο ένα γύρο έκαναν οι δύο γυναίκες του πρωταθλήματος στον σκληροτράχηλο αγώνα του Κρανιδίου. Νικήτρια του θεσμού η Ελένη Αγελαδοπουλου ( KTM,753) με 2η την Μαρία Βασιλάκη (HONDA,771). Αξίζουν και οι δυό τους συγχαρητήρια για τις ψυχικές τους κυρίως δυνάμεις!

Πολλές συμμετοχές και στην ΕΒ.

Νικητής ο Γιαννικόπουλος Γιάννης (KTM,621) με 2ο τον Κοντογιάννη Φανούρη (KTM,616) και 3ο τον Κουέλη Παύλο (KTM,639). Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Παπαδημητρίου Ελισσέος (KTM,611), Μπαλτάς Δημήτρης (KTM,622) και Αποστολόπουλος Χριστόφορος (KTM,699).

810 Φωτογραφίες Αγώνα

Αποτελέσματα

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO