spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΗ PIRELLI ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 2022

Η PIRELLI ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 2022

Η PIRELLI ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 2022

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΘΕΣΕ Ο ΚΑΝΑΔΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ

ΤΟ THE CAL™ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 150  ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ PIRELLI

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ.

Μία θήκη δίσκου βινυλίου LP που δεν περιέχει δίσκο, αλλά το Ημερολόγιο Pirelli 2022. Ο τίτλος είναι On the Road και τις φωτογραφίες επιμελήθηκε ο Bryan Adams – μία γιορτή αστέρων της διεθνούς μουσικής σκηνής από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα, που σηματοδοτεί και την επιστροφή του Ημερολογίου μετά τη διακοπή της έκδοσης εξ αιτίας της πανδημίας. Η επιστροφή αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπίπτει με τον εορτασμό της επετείου των 150 χρόνων της Pirelli, το λογότυπο της οποίας αποκαλύφθηκε ταυτόχρονα με τη Ημερολόγιο. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ψηφιακής εκδήλωσης  – μία ακόμα καινοτομία – στις 29 Νοεμβρίου που οι θεατές παρακολούθησαν στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Για περισσότερα από είκοσι χρόνια, παράλληλα με τον μεγάλο αριθμό μουσικών επιτυχιών του, ο Bryan Adams έχει εδραιώσει τη φήμη του ως φωτογράφος και μέσα από τις φωτογραφίες του στο On The Road έχει αποτυπώσει τη ζωή του καλλιτέχνη σε περιοδεία. Αυτό είναι και το θέμα του ομώνυμου τραγουδιού  – “On The Road” – που έχει συνθέσει ο Καναδός μουσικός για το Ημερολόγιο και θα συμπεριληφθεί στο επόμενο άλμπουμ του.

Στο σετ του Ημερολογίου, οι μουσικοί ξαναζούν στιγμές της ζωής τους σε περιοδεία, από την ένταση πριν από μία παράσταση και τα διαλείμματα ανάμεσα στις πρόβες και τις συναυλίες, μέχρι τα μακρινά ταξίδια από τη μία πόλη στην άλλη και τη μοναξιά των δωματίων των ξενοδοχείων. Αυτές είναι εμπειρίες που ο ίδιος ο Bryan Adams γνωρίζει καλά και για πρώτη φορά στην ιστορία του Ημερολογίου, ο φωτογράφος είναι μέρος του καστ. Στην 48η έκδοση του The Cal™ πλαισιώθηκε από δέκα παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες διαφορετικών ηλικιών, ειδών μουσικής και προέλευσης: Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, Saweetie, St. Vincent και Kali Uchis. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το περασμένο καλοκαίρι, σε μόλις τρεις ημέρες, στο δύο τοποθεσίες στο Los Angeles – στο Palace Theatre και στο Chateau Marmont hotel στο Hollywood – και στο Scalinatella hotel στο Capri.

Ο Bryan Adams θέλησε να αποτυπώσει στο φακό του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των διαφόρων καλλιτεχνών, και οι μήνες του Ημερολογίου ξεδιπλώνονται σε περισσότερες από  160 σελίδες και περισσότερα από 70 πορτρέτα και σκηνές: από την St. Vincent (η οποία εμφανίζεται στο εξώφυλλο του τόμου) ενώ ξυπνά σε ένα ξενοδοχείο, μέχρι την Kali Uchis να απολαμβάνει το ρεπό της δίπλα στην πισίνα, και από την Saweetie τη στιγμή που κάνει check out πριν το επόμενο ταξίδι και την Cher στα παρασκήνια. Βλέπουμε  επίσης την Normani να ξεκουράζεται πριν από τον  έλεγχο ήχου και την Jennifer Hudson να φτάνει στο θέατρο, τον Iggy Pop (ο οποίος ποζάρει και στο οπισθόφυλλο) πριν από την παράσταση, την Grimes στο στούντιο ηχογράφησης, τον Bohan Phoenix να έχει επιστρέψει στο ξενοδοχείο μετά την παράσταση και την Rita Ora μετά το σόου.

Pirelli - THE CALT 2022(2) crop_resize-min

«Θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να συμπεριλάβω όλα όσα συμβαίνουν στο δρόμο σε λίγες ημέρες. Προσπάθησα λοιπόν να αποτυπώσω μερικές ‘όψεις’ του θέματος … για παράδειγμα, οι μουσικοί ποτέ δεν βλέπουν στην πραγματικότητα την πρόσοψη ενός κτιρίου, βλέπουν το πίσω τμήμα του, εμείς βλέπουμε  την πόρτα της σκηνής, βλέπουμε την περιοχή των  παρασκηνίων, βλέπουμε το υπόγειο ενός κτιρίου, … πηγαίνεις από την πόρτα της σκηνής στην πόρτα του αυτοκινήτου, στην πόρτα του ξενοδοχείου, στην πόρτα του τρένου, στην πόρτα του λεωφορείου, συνέχεια πόρτες, όμως αυτό είναι το ταξίδι …», εξηγεί Bryan Adams.

«Γνωρίζω τον Bryan εδώ και πολλά χρόνια και εκτιμώ τη δουλειά του. Θεωρήσαμε ότι η ιδέα να συνδυάσουμε τον κόσμο της μουσικής με αυτόν του δρόμου και του ταξιδιού θα ήταν τέλεια για ένα Ημερολόγιο που επιστρέφει καθώς επιδιώκουμε μία σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία. Αυτό το ημερολόγιο θα σημαδέψει τους μήνες του 2022, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς, καθώς τη φετινή χρονιά γιορτάζουμε την 150ή επέτειο της Pirelli», δήλωσε ο Marco Tronchetti Provera, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και CEO της Pirelli.

Η Pirelli ιδρύθηκε το 1872 και έχει δημοσιεύσει 48 εκδόσεις του Pirelli Calendar από το 1964 που αυτό κυκλοφόρησε για πρώτη φορά – συμπεριλαμβανομένου του On the Road – τις οποίες έχουν επιμεληθεί 37 φωτογράφοι. Γεγονότα από τα παρασκήνια, φωτογραφίες από τα γυρίσματα, μία εγγραφή της παρουσίασης, και οι ιστορίες και οι χαρακτήρες του 2022 Pirelli Calendar υπάρχουν εδώ, όπου μπορείτε να εξερευνήσετε την ιστορία του The Cal™ μέσα από original βίντεο, συνεντεύξεις, φωτογραφίες και κείμενα.

Pirelli - THE CALT 2022(4)_resize-min

ON THE ROAD(ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΟ)…

Μία συζήτηση με τον Bryan Adams

Ποια είναι η ιδέα πίσω από το Pirelli Calendar?

Έχω προσπαθήσει να χρησιμοποιήσω τη δημιουργικότητα για να μεταφέρω την ιδέα ενός ταξιδιού μέσα από τη ζωή ενός καλλιτέχνη. Ένα χαρακτηριστικό των φωτογραφιών είναι ότι δεν θέλεις συνηθισμένα πράγματα. Θέλεις μία εικόνα να είναι αξέχαστη και αυτό προσπάθησα να κάνω.

Πώς επινοήσατε το θέμα “on the road”;

Δεν ήταν πολύ δύσκολο, για να είμαι ειλικρινής, επειδή βρίσκομαι στο δρόμο τα τελευταία 45 χρόνια. Όταν το πρότεινα, σκέφθηκα σχεδόν ότι αυτό μπορεί να είχε ξαναγίνει παλιότερα, επειδή είναι τόσο προφανές και θεώρησα ότι η συμβιωτική σχέση θα μπορούσε να λειτουργήσει, η ιδέα μουσικών που ταξιδεύουν και μία εταιρεία που κατασκευάζει ελαστικά. Αυτό έχει μία λογική για μένα. Και η Pirelli το αγάπησε.

Μπορείτε να περιγράψετε με ποιο τρόπο οι φωτογραφίες αφηγούνται την ιστορία του ταξιδιού, της παράστασης και της εμπειρίας να βρίσκεσαι στο δρόμο;

«Θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να συμπεριλάβω όλα όσα συμβαίνουν στο δρόμο σε λίγες ημέρες. Προσπάθησα λοιπόν να αποτυπώσω μερικές ‘όψεις’ του θέματος … για παράδειγμα, οι μουσικοί ποτέ δεν βλέπουν στην πραγματικότητα την πρόσοψη ενός κτιρίου, βλέπουν το πίσω τμήμα του, εμείς βλέπουμε  την πόρτα της σκηνής, βλέπουμε την περιοχή των  παρασκηνίων, βλέπουμε το υπόγειο ενός κτιρίου, … πηγαίνεις από την πόρτα της σκηνής στην πόρτα του αυτοκινήτου, στην πόρτα του ξενοδοχείου, στην πόρτα του τρένου, στην πόρτα του λεωφορείου, συνέχεια πόρτες, όμως αυτό είναι το ταξίδι …»

Είναι η πρώτη φορά που το The Cal έχει προσεγγίσει τη μουσική και τους μουσικούς με αυτό τον τρόπο και, τόσο ως φωτογράφος όσο και ως μουσικός είστε μοναδικός για να το κάνετε. Μπορείτε να μας μιλήσετε γιαυτό;

Το εννοώ πραγματικά, χαίρομαι με αυτή την προσέγγιση και που έχει σχέση με έναν κόσμο που καταλαβαίνω. Για μένα, προσωπικά, ήταν πραγματικά πολύ ευχάριστο να μπορώ να δουλεύω με άλλους μουσικούς και να έχω την ευκαιρία  να ρίχνω κλεφτές ματιές στο κόσμο τους και να βλέπω πώς τα συνδυάζουν, επειδή ξέρετε έχουν αλλάξει τόσα πολλά και η εικόνα έχει γίνει ένα απίστευτα σημαντικό κομμάτι  των όσων συμβαίνουν τώρα στο χώρο της μουσικής. Σήμερα, ένας καλλιτέχνης μπορεί να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που θέλει να φαίνεται σε μία φωτογραφία, από μόνος του, έχει τον έλεγχο … επομένως είναι μία ενδιαφέρουσα εποχή από φωτογραφικής και καλλιτεχνικής απόψεως για τους μουσικούς.

Τι θα θέλατε να επικοινωνούν οι φωτογραφίες σας;

Ελπίζω οι άνθρωποι να απολαύσουν τη φαντασία και την πραγματικότητα που έχουμε απεικονίσει σε αυτές τις λίγες φωτογραφίες. Είναι απλά ένα δείγμα του τί θα μπορούσε να γίνει και δυστυχώς δεν υπάρχει ο χώρος … θα χρειαζόταν ένας τόμος για κάθε καλλιτέχνη για να μπορέσεις να πεις την ιστορία του, αλλά είναι μία σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα ‘ματιά’ για κάθε καλλιτέχνη.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ανάμνηση από το δρόμο;
Υπάρχει μία φράση – νομίζω από το Αποκάλυψη Τώρα – όπου ένας στρατιώτης μιλά για τη ζούγκλα, και κάθε μέρα που ήταν στη ζούγκλα, ήθελε να πάει στο σπίτι του, αλλά κάθε μέρα που ήταν στο σπίτι του, ήθελε να επιστρέψει στη ζούγκλα, και λίγο – πολύ κάτι τέτοιο συμβαίνει με τους μουσικούς. Εθίζεσαι σε αυτό και αφού το κάνεις μία φορά θέλεις να το επαναλαμβάνεις συνεχώς.

Τι σημαίνει το ταξίδι για εσάς;
Ταξίδι είναι η ζωή μου όλη και δεν ξέρω πώς αλλιώς θα μπορούσα να σας το εξηγήσω. Είναι σα να έχεις μία άλλη οικογένεια και μου λείπει εξ αιτίας αυτού του Covid.

Σας ενθουσιάζει η επιστροφή στο δρόμο;

Έχει ενδιαφέρον, είχα χρόνο να σκεφθώ, και ποτέ δεν είχα σκεφθεί ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα ότι ο κόσμος θα έκλεινε και δεν θα μπορούσαμε να ταξιδεύουμε. Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω αλλά την ίδια στιγμή  πραγματικά απόλαυσα το lockdown. Πέρασα θαυμάσιες στιγμές με την οικογένειά μου και το διασκεδάσαμε πολύ που αράξαμε στη μικρή μας ‘κοινωνική φούσκα’ αλλά αυτή αρχίζει να ανοίγει, όπως φαίνεται, και ο κόσμος αρχίζει να ανοίγει και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί.

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO