spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΑΝΕΛΛΗΝΙA ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 2016

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙA ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 2016

16-20 Ιουνίου / Λουτρά Πόζαρ
Διοργάνωση ΜΟΤΟΕ
2016PANELLINIA0010


Το ρεπορτάζ μαζί με σκόρπιες σκέψεις και 700 φωτογραφίες. Η 35η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών που αποτελεί την μεγάλη ετήσια εκδήλωση της ΜΟΤ.Ο.Ε. (Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος) κινδύνευσε να μην γίνει αυτή τη χρονιά. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Επανωμή Θεσσαλονίκης, στην συνέχεια στην Αλεξανδρούπολη, μετά ακούστηκαν διάφορα ενδεχόμενα και τέλος ανακοινώθηκαν ως χώρος φιλοξενίας τα Λουτρά Πόζαρ, στην Αριδαία. Οι λόγοι που δεν ήταν εύκολο να βρεθεί χώρος για την «Πανελλήνια» δεν είναι το θέμα μας αυτή τη στιγμή………

Η τελική ανακοίνωση του χώρου διεξαγωγής έγινε λίγες εβδομάδες πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που έχει καθιερωθεί πλέον ως το σταθερό ραντεβού των φίλων της «Πανελλήνιας». Η τελική συγκέντρωση ενός μεγάλου αριθμού μοτοσυκλετιστών, αποδεικνύει ότι όλοι αυτοί που γέμισαν ασφυκτικά τον κατασκηνωτικό χώρο μέσα στα Λουτρά Πόζαρ και πλημύρισαν τα ξενοδοχεία και τις ταβέρνες της γύρω περιοχής περίμεναν απλά την ανακοίνωση του χώρου. Σίγουρα οι σημερινές «Πανελλήνιες» δεν έχουν το ύφος και το μέγεθος των αντίστοιχων εκδηλώσεων της δεκαετίας του 90 αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει προ πολλού. Τα τελευταία τρία χρόνια ο αριθμός των μοτοσυκλετιστών που αποτελούν τους σκληροπυρηνικούς φίλους της εκδήλωσης που κατασκηνώνουν στον εκάστοτε χώρο που γίνεται η εκδήλωση, είναι σταθερά 400 με 500 άτομα, ενώ στα ξενοδοχεία της γύρω περιοχής επιλέγουν να μείνουν περισσότεροι από 2000. Ο αριθμός αυτός επηρεάζεται από το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η περιοχή και τις καιρικές συνθήκες. Τα φετινά στατιστικά ήταν σε αυτούς τους μέσους όρους και στην πραγματικότητα, η επιλογή του χώρου διεξαγωγής δεν άντεχε και περισσότερους. Επιτυχημένη λοιπόν πρέπει να θεωρήσουμε την 35η Πανελλήνια με βάση τα νέα δεδομένα.

Ποικιλόμορφο κοινό όπως πάντα, μοτοσυκλετιστές που τους αρέσει να ταξιδεύουν από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Δεν έλειψαν φυσικά τα γνωστά θερμόαιμα αγόρια και κορίτσια που έρχονται να εκτονωθούν κάνοντας με τις μοτοσυκλέτες τους περισσότερη από την ευρέως αποδεκτή φασαρία, αλλά και αυτοί έχουν ενσωματωθεί ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της «Πανελλήνιας». Ακόμη και οι επίσημα αποκαλούμενοι «Κάγκουρες» έχουν αρχίσει να ωριμάζουν και να είναι ζωηροί με κατεβασμένους τόνους, μέσα στα πλαίσια της λογικής. Βλέπετε καταλάβαμε πως όλοι χωράμε σε μία κοινωνία, απλά τα δικαιώματα της διαφορετικότητας του καθενός τελειώνουν εκεί που αρχίζουν να ενοχλούν τους υπόλοιπους. Η εκλογίκευση και ο μετριασμός των ακροτήτων από την μία πλευρά και η διεύρυνση των ανοχών από την άλλη, ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της φετινής συνάντησης. Όσοι από εμάς αποτελούν την παρέα της παλιάς σχολής, συναντηθήκαμε και πάλι αναπολώντας με ρομαντική διάθεση την χρυσή εποχή του μοτοσυκλετιστικού ρομαντισμού, όταν επανάσταση ήταν απλά και μόνο να οδηγείς μοτοσυκλέτα και στόχος η αποδοχή του μοτοσυκλετιστή ως κανονικό μέλος της συντηρητικής τότε κοινωνίας.

Το βασικό κοινό της «Πανελλήνιας» εκείνη στην εποχή που πρόλαβα, ήταν η γενιά που ήθελε να αποτινάξει την ρετσινιά του μηχανόβιου και φορούσε πλέον κράνος και δερμάτινη στολή χαιρετώντας στην εθνική κάθε δίτροχο συνταξιδιώτη! Μα πόσο αλλάξαμε τελικά από τότε που η μοτοσυκλέτα, το ροκ και ο σοσιαλισμός έπαψαν να είναι επανάσταση και έγιναν κατεστημένο στην καθημερινότητα μας! Τις ημέρες της εκδήλωσης, οργανωμένες εκδρομές και παρειστικες αποδράσεις στις γύρω ομορφιές της περιοχής, μοτοπαιχνίδια, μοτοκαλιστεία και θέαμα από την ομάδα SXS. Τα μπάνια στα ζεστά και κρύα νερά των λουτρών ήταν μια εμπειρία που άλλοι επέλεγαν να απολαύσουν την ημέρα και άλλοι την νύχτα. Τις νύχτες οι παρέες απολάμβαναν τις συναυλίες που κατά γενική ομολογία είχαν ενδιαφέρον.

Με ονόματα όπως οι ΜΠΛΕ, η ΕΥΡΥΔΙΚΗ, οι 2002GR, o ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ και ο ΝΙΚΟΣ ΖΙΟΓΑΛΑΣ οι νύχτες είχαν ενδιαφέρον. Ξεχωριστή αναφορά όμως θέλω να κάνω στην μπάντα του ΤΖΟΝΥ ΒΑΒΟΥΡΑ που έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση σε όλους όσους δεν την είχαν ακούσει και στον ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΓΚΑΛΗ που έκανε συναυλία χωρίς να έχει μουσικούς μαζί του! Νόμιζα ότι το live τύπου karaoke είναι αποδεκτό μόνο σε τηλεοπτικά πλατό. Παραδόξως δημιούργησε κέφι και αρκετοί ήταν αυτοί που είπαν ότι πέρασαν καλά μαζί του. Εγώ πάντως έφυγα…..

Δεν θέλω να πω περισσότερα για την 35η Πανελλήνια. Περιηγηθείτε σε αυτήν μέσα από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο. Αν δεν δείτε τον εαυτό σας πιθανότατα θα δείτε κάποιους φίλους σας. Σε τελική ανάλυση αν δεν ήσασταν εκεί θα πάρετε μία γεύση από το κλίμα που επικράτησε και από τα όσα έγιναν εκεί. Ραντεβού την επόμενη χρονιά.

2016PANELLINIA0012

Γενικές

2016PANELINIALIVE0011

Live

2016PANELGAMES0012

SXS & ΜΟΤΟRGAMES

 

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO