spot_img
HomeΑΓΩΝΕΣMOTOCROSSΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross 2020

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross 2020

Tim Gajser  Pietramurata Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross 2020

Κέρδισε έτσι τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του, αλλά και το δεύτερο συνεχόμενο στέμμα του στο MXGP

Ο Tim Gajser της ομάδας HRC είχε την τέλεια μέρα στο Trentino της Ιταλίας, καθώς με ένα αποτέλεσμα 2-1 στα δύο σκέλη του αγώνα, κατέκτησε τη συνολική νίκη στην Pietramurata και διασφάλισε τον τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross 2020.

HRC Tim Gajser 6

Ερχόμενος στον αγώνα ο Gajser έπρεπε να κερδίσει τον πιο κοντινό του αντίπαλο με διαφορά δύο βαθμών στον πρώτο αγώνα ή να συγκεντρώσει συνολικά 27 βαθμούς προκειμένου να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα. Μετά από μια κακή εκκίνηση, οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο ήταν μικρές, ωστόσο ο αναβάτης με την Honda CRF450RW βρήκε γρήγορα τον ρυθμό του και πραγματοποιώντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, άρχισε να ανεβαίνει θέσεις. Μέχρι το μέσο του αγώνα βρισκόταν στη δεύτερη θέση και παρόλο που πίεσε τον αναβάτη που ήταν μπροστά, τελικά δεν μπόρεσε να κάνει την προσπέραση. Σε αυτό το στάδιο του αγώνα ο  Gajser γνώριζε καλά ότι η δεύτερη θέση θα του ήταν αρκετή ώστε να «σφραγίσει» τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του, αλλά και το δεύτερο συνεχόμενο στέμμα του στο MXGP, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού και γιορτάζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

HRC Tim Gajser 5

Μετά από μια δύσκολη χρονιά για όλο το πρωτάθλημα με την αναγκαστική διακοπή των πέντε μηνών που ήρθε έχοντας πραγματοποιηθεί ο δεύτερος αγώνας, ο Gajser απέδειξε για άλλη μια φορά ότι ήταν ο καλύτερος αναβάτης στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία του MXGP, κερδίζοντας τους περισσότερους αγώνες, οδηγώντας μπροστά τους περισσότερους γύρους και πετυχαίνοντας τους ταχύτερους χρόνους από οποιονδήποτε άλλο αναβάτη.

Μπορεί η υπεράσπιση ενός τίτλου να αποτελεί πάντα μια μεγάλη πρόκληση, ωστόσο ο Gajser αποδεικνύει διαρκώς τόσο την ταχύτητα όσο και τη σταθερότητά του καταφέρνοντας να εξασφαλίσει τον τίτλο του 2020, ένα γύρο πριν από το τέλος της σεζόν.

HRC Tim Gajser 4

Φυσικά, ο αναβάτης με το #243 (το οποίο άλλαξε σε #1 για τον δεύτερο αγώνα) ήθελε να πάρει τη συνολική νίκη στο Trentino γνωρίζοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό με μία πρώτη θέση σε ένα από τα δύο σκέλη. Όπως έχει γίνει ο κανόνας τις τελευταίες εβδομάδες, ο αναβάτης της Honda πήρε ένα ακόμα holeshot πριν αναλάβει τα ηνία του αγώνα σε μια έντονη μάχη μέχρι και την καρό σημαία του τερματισμού. Αυτή ήταν η τέταρτη συνολική νίκη του Gajser σε μόλις επτά γύρους και συνάμα ο τέλειος τρόπος για να ολοκληρωθεί η μέρα που του χάρισε τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Μετά τους εορτασμούς, η ομάδα θα επικεντρωθεί τώρα στην ολοκλήρωση της σεζόν επιχειρώντας να αποσπάσει τη νίκη στον αγώνα της Garda-Trentino, τον 18ο και τελευταίο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος MXGP 2020.

Tim Gajser  243

«Το συναίσθημα του να γίνεσαι παγκόσμιος πρωταθλητής για τέταρτη φορά είναι απίστευτο. Το να κερδίζεις μια φορά είναι καταπληκτικό, αλλά οι τέσσερις με αφήνουν άφωνο. Ήταν μια περίεργη σεζόν με τον COVID-19 μετά τη διακοπή μεταξύ του δεύτερου και τρίτου γύρου, αλλά στο τέλος, όλα πήγαν καλά και κερδίσαμε έναν ακόμα τίτλο!

Σε αγωνιστικό επίπεδο η μέρα σήμερα ήταν πολύ καλή, στον πρώτο αγώνα δεν είχα την καλύτερη εκκίνηση, αλλά ήμουν σε θέση να ανέβω θέσεις και να τερματίσω δεύτερος. Αυτό σήμαινε ότι αν μπορούσα να κερδίσω τον δεύτερο αγώνα, θα έπαιρνα την πρώτη θέση συνολικά. Στο δεύτερο σκέλος πήρα το holeshot και μετά είχα μια πολύ καλή μάχη με τον Romain μέχρι την καρό σημαία. Πιέζαμε σε όλο τον αγώνα, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα αυτόν τον τίτλο και τη συνολική νίκη την ίδια μέρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ολόκληρη την ομάδα του HRC, στην οποία υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εμπλέκονται και δεν μπορούσαν να είναι εδώ σήμερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς και στον καθένα που με υποστήριξε όλη τη χρονιά. Είναι προνόμιο να οδηγώ γι’ αυτή την ομάδα και εκτιμώ κάθε άτομο που με βοήθησε. Ευχαριστώ!»

 

Mitch Evans  43

HRC Tim Gajser 3

«Ήταν μια θαυμάσια σεζόν για τον Tim, και αξίζει πραγματικά που κέρδισε αυτόν τον τίτλο. Δουλεύει πολύ σκληρά και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν και για όλη την ομάδα. Πρόκειται για μια υπέροχη ομάδα ανθρώπων και έχοντας φέτος βιώσει αυτή την ατμόσφαιρα, νιώθω πραγματικά ευτυχής που θα είμαι ξανά εδώ τον επόμενο χρόνο. Ο τραυματισμός μου εξελίσσεται πολύ καλά και σκοπεύω να ξεκινήσω το 2021 ακριβώς όπως ξεκίνησα φέτος, γνωρίζοντας ότι θα οδηγήσω μια μοτοσυκλέτα που κέρδισε το πρωτάθλημα.»

Marcus Pereira de Freitas

HRC General Manager – MXGP

«Ήταν ένα εκπληκτικό επίτευγμα από τον Tim! Η κατάκτηση συνεχόμενων τίτλων είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, και αξίζει όλα τα εύσημα. Με όλα όσα έχουν συμβεί φέτος, ήταν δύσκολο να διατηρηθεί ένα τόσο υψηλό επίπεδο απόδοσης, αλλά όλοι στην ομάδα του HRC έχουν κάνει τόσο καλή δουλειά που φυσικά δεν θα μπορούσα παρά να είμαι υπερήφανος για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει. Για τον Tim είναι ο τέταρτος παγκόσμιος τίτλος του και γίνεται τώρα ο πιο επιτυχημένος αναβάτης της Honda στην ιστορία. Όμως, δεν αφήνει όλη αυτή την φήμη του να τον επηρεάσει και εξακολουθεί είναι ένας αναβάτης με τον οποίο χαίρεσαι να συνεργάζεσαι. Συγχαρητήρια Tim! Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς μας που εργάστηκαν φέτος μαζί μας για την επίτευξη αυτού του στόχου. Ήταν μία από τις πιο δύσκολες χρονιές για τον προγραμματισμό μας, και όμως όλοι ήταν εξαιρετικοί. Δεν θα μπορούσαμε να το καταφέρουμε αυτό χωρίς όλη αυτή την υποστήριξη. Μπράβο σε όλους για την τόσο υπέροχη αυτή χρονιά!»

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO