spot_img
HomeΝΕΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΝέου Opel Astra στο Rüsselsheim

Νέου Opel Astra στο Rüsselsheim

Νέου Opel Astra στο Rüsselsheim

 

  • Το νέο Astra αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής εξηλεκτρισμού της Opel 
  • Εισάγει τεχνολογικές καινοτομίες στην compact κατηγορία, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή

Το νέο Opel Astra βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Rüsselsheim. Ο Uwe Hochgeschurtz, CEO της Opel υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου τον Πρωθυπουργό του κρατιδίου Hesse, Volker Bouffier,τον Υπουργό Οικονομίας του Hesse, Tarek Al-Wazir και τον Δήμαρχο του Rüsselsheim, Udo Bausch, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην εκκίνηση παραγωγής του νέου Opel Astra. Μέχρι σήμερα, έχουν ήδη κατασκευαστεί περίπου 500 νέα Opel Astra. Τους προσεχείς μήνες, η νέα γενιά του Opel Astra θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο  λίθο της επέλασης εξηλεκτρισμού της Γερμανικής μάρκας. Το νέο 5-θυρο Astra θα είναι διαθέσιμο από το λανσάρισμα σε Plug-in Hybrid έκδοση, ενώ την γκάμα θα ολοκληρώσει το 2023 το αμιγώς ηλεκτρικό Astra-e με μπαταρία.

«Το νέο Astra έχει εξελιχθεί με αγάπη και αφοσίωση μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Ήταν επίσης το πρώτο αυτοκίνητο που παρουσίασα όταν ανέλαβα τη θέση του CEO της Opel και, προφανώς, έχω μία ιδιαίτερη σχέση με αυτό το compact best-seller μοντέλο» δήλωσε ο CEO της Opel, Uwe Hochgeschurtz. «Αυτό το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και τώρα κατασκευάζεται στην παραδοσιακή έδρα μας, στο Rüsselsheim. Ανυπομονώ να δω το νέο Astra στις Εκθέσεις των Διανομέων Opel και στα χέρια των πελατών μας».

joomplu:105692

«Η Opel βρίσκεται στο σπίτι της εδώ, στο Hesse. Εδώ και πολλές γενιές, οι άνθρωποι της περιοχής όχι μόνο οδηγούν τα αυτοκίνητά μας, αλλά και τα κατασκευάζουν, συντελώντας στην εξέλιξη της μάρκας. Με τα κεντρικά της γραφεία στο Rüsselsheim, η εταιρεία αποτελεί έναν σημαντικό εργοδότη σε ολόκληρη την περιοχή. Επομένως, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο που το νέο Astra κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Rüsselsheim, καθώς έτσι η εταιρεία ενισχύει τη δέσμευσή της για τη διασφάλιση λειτουργίας της μονάδας παραγωγής. Το κρατίδιο του Hesse διαδραματίζει επίσης τον δικό του ρόλο, εξασφαλίζοντας για την εταιρεία τις κατάλληλες συνθήκες για παραγωγή, ανάπτυξη και έρευνα. Η βιομηχανία αυτοκινήτου αυτή τη  στιγμή διέρχεται φάση δομικού μετασχηματισμού. Η κυβέρνηση του κρατιδίου του Hesse θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Opel στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης. Με την έναρξη παραγωγής του νέου Astra και τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση που προγραμματίζεται για το 2028, η Opel αποδεικνύει ότι είναι σταθερά προσανατολισμένη στο μέλλον» δήλωσαν ο Πρωθυπουργός του Hesse, Volker Bouffier και ο Υπουργός Οικονομίας, Tarek Al-Wazir.

«Η αυξημένη ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου του Rüsselsheim έχει διασφαλίσει ότι αυτό το συναρπαστικό μοντέλο μπορεί να κατασκευάζεται εδώ» δήλωσε ο Ralph Wangemann, Διευθύνων Σύμβουλος Ανθρωπίνων Πόρων και Διευθυντής Εργασίας. «Η επένδυση αυτή θα επιτρέψει τη λειτουργία του εργοστασίου σε δύο βάρδιες και οι δεξιότητες, η αφοσίωση και η δέσμευση των εργαζομένων θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη  μελλοντική επιτυχία του νέου μας Astra.»

joomplu:105688

«Η ομάδα διαχειρίστηκε εξαιρετικά τους πολυάριθμους περιορισμούς σε σχέση με την πανδημία. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που αποτελούμε το νέο «σπίτι» του Astra, του προηγμένου best seller μοντέλου της compact κατηγορίας» δήλωσε ο Διευθυντής του Εργοστασίου, Michael Lewald.

Το νέο Opel Astra εκφράζει άριστα τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Περισσότερο δυναμικό από ποτέ, με κομψές, καθαρές επιφάνειες, απαλλαγμένες από περιττά στοιχεία και με το νέο πρόσωπο της μάρκας, το Opel Vizor. Το νέο μοντέλο εκφράζει επίσης το πρωτοποριακό πνεύμα της μάρκας, χάρη στις τεχνολογίες και τα καινοτόμα συστήματα υποστήριξης οδηγού που εισάγει στην compact κατηγορία. Στην πλούσια τεχνολογική φαρέτρα του Astra ξεχωρίζει το νέας γενιάς σύστημα φωτισμού Intelli-Lux LED® Pixel. Το σύστημα αυτό προέρχεται από τις ναυαρχίδες της Opel, Insignia και Grandland, φέρει 168 στοιχεία LED και είναι πρωτοποριακό για την κατηγορία.

Video New Opel Astra: Built in Germany :

Στο εσωτερικό της νέας γενιάς Astra έχει συντελεστεί ένα πραγματικό άλμα στο χρόνο. Με το πλήρως ψηφιακό cockpit Pure Panel, τα αναλογικά όργανα αποτελούν πλέον παρελθόν. Αντί αυτών, η νέα διεπαφή ανθρώπου-μηχανής (HMI) με φρέσκα, μοντέρνα γραφικά προσφέρει στους πελάτες μια πιο διαισθητική και χωρίς περιττά στοιχεία εμπειρία. Η διαχείριση των λειτουργιών των συστημάτων πραγματοποιείται μέσω μεγάλων οθονών αφής. Επιπλέον, βασικές ρυθμίσεις, όπως ο έλεγχος του συστήματος κλιματισμού, εξακολουθούν να γίνονται μέσω κάποιων διακοπτών. Ποτέ πριν ένα Opel δεν ήταν τόσο διαισθητικό και εύκολο στη χρήση, όπως το νέο Astra.

joomplu:105690

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο των μοντέλων Opel είναι η εξαιρετική άνεση των καθισμάτων. Αποτελώντας προϊόν εσωτερικής εξέλιξης, τα εμπρός καθίσματα του νέου compact μοντέλου φέρουν πιστοποίηση AGR (“Aktion Gesunder Rücken e.V.”) και με την εξαιρετική εργονομία τους εξασφαλίζουν ιδιαίτερη άνεση, κυρίως σε μεγάλα ταξίδια. Την ίδια στιγμή, ο οδηγός υποστηρίζεται από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, όπως το Head-up Display, αλλά και η κάμερα 360⁰ Intelli-Vision.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO