spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΤο Νέο Opel Astra Sports Tourer

Το Νέο Opel Astra Sports Tourer

 Το Νέο Opel Astra Sports Tourer

• Πρεμιέρα: Το πρώτο Opel station wagon που αποτυπώνει την τολμηρή και απέριττη σχεδιαστική φιλοσοφία

• Εξηλεκτρισμένο: Το Sports Tourer διατίθεται για πρώτη φορά με δύο επίπεδα υβριδικής κίνησης

• Ευρύχωρο: Πρακτικός χώρος αποσκευών προσφέρει πάνω από 1.600 λίτρα

• Έξυπνο: Κινητό πάτωμα “Intelli-Space” βελτιστοποιεί τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών

• Χαρακτηριστικά γνωρίσματα: Το πρόσωπο της μάρκας Opel Vizor και το ψηφιακό ταμπλό Pure Panel

• Βήματα εξέλιξης: Το σύστημα φωτισμού Intelli-Lux LED® Pixel Light έρχεται στην κατηγορία συμπαγών station wagon

• Απλά τα καλύτερα: Εργονομικά καθίσματα AGR παρέχουν βέλτιστη άνεση και στήριξη 

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της επόμενης γενιάς Astra hatchback το Σεπτέμβριο, η Opel αποκάλυψε σήμερα την πολυαναμενόμενη έκδοση station wagon, το νέο Astra Sports Tourer. Το νέο μοντέλο θα διατίθεται σε δύο επίπεδα plug-in υβριδικής κίνησης, και πρόκειται για το πρώτο εξηλεκτρισμένο station wagon του Γερμανού κατασκευαστή. Το νέο Astra Sports Tourer συνεχίζει επίσης την επιτυχημένη παράδοση της Opel στα συμπαγή station wagon, που ξεκίνησε σχεδόν πριν από 60 χρόνια με το Kadett Caravan, το πρώτο όχημα του είδους στην κατηγορία από Γερμανική μάρκα.

Opel-Astra-Sports-Tourer-517749

Εκτός από την ηλεκτροκίνηση, το νέο Astra Sports Tourer θα διατίθεται με πολύ αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel. Η ισχύς κυμαίνεται από 81 kW (110 hp) έως 96 kW (130 hp) με τους βενζινοκινητήρες και τους πετρελαιοκινητήρες, ενώ με τα plug-in υβριδικά σύνολα, η συνολική ισχύς φτάνει τα 165 kW (225 hp). Ένα εξατάχυτο κιβώτιο διατίθεται στάνταρ με τις μονάδες βενζίνης και diesel, ενώ ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο (electrified με τις plug-in hybrid εκδόσεις) διατίθεται προαιρετικά με τους ισχυρότερους κινητήρες.

«Το νέο Astra Sports Tourer είναι ένα πολύπλευρο μοντέλο για μία νέα εποχή – εξηλεκτρισμένο, ψηφιοποιημένο και σχεδιασμένο για να συναρπάζει», δήλωσε ο CEO της Opel, Uwe Hochgeschurtz. «Με αυτό τον τρόπο συνδυάζουμε τη μακρά μας παράδοση στα συμπαγή station wagon με τις τελευταίες καινοτομίες όπως η plug-in υβριδική τεχνολογία. Είμαστε σίγουροι ότι θα κατακτήσουμε νέους πελάτες για την Opel με το συγκλονιστικά ελκυστικό Sports Tourer.»

Με διαστάσεις 4.642 (Μήκος) x 1.860 (Πλάτος) x 1.480 (Ύψος) και ύψος φόρτωσης περίπου 600 mm, το πρακτικό, νέο Astra Sports Tourer ενισχύει περαιτέρω την εξαιρετική φήμη της Opel στην αγορά station wagon και επιβεβαιώνει το ταλέντο της μάρκας στην αποδοτική διάταξη χώρων. Ωστόσο, το συνολικό μήκος είναι 60 mm μικρότερο από του προηγούμενου μοντέλου, χάρη στον πολύ μικρό εμπρός πρόβολο, και παρά το μακρύτερο μεταξόνιο των 2.732 mm (+70 mm) που είναι 57 mm μεγαλύτερο από αυτό του νέου Astra hatchback.

Opel-Astra-Sports-Tourer-517750

Ευελιξία χώρου αποσκευών: Κινητό πάτωμα “Intelli-Space”

Ο χώρος αποσκευών του νέου Astra Sports Tourer προσφέρει πάνω από 608 λίτρα ωφέλιμου αποθηκευτικού χώρου με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων σε όρθια θέση, και 1.634 λίτρα όταν είναι αναδιπλωμένες – άφθονος χώρος για να φιλοξενήσει, για παράδειγμα, ένα κλουβί μεταφοράς σκύλου μεσαίου μεγέθους. Επιπλέον, όταν οι διαιρούμενες 40:20:40 πλάτες των πίσω καθισμάτων (στάνταρ εξοπλισμός) αναδιπλώνονται, το πάτωμα είναι τελείως επίπεδο. Ακόμα και με την υποδαπέδια μπαταρία ιόντων λιθίου, οι plug-in υβριδικές εκδόσεις εξακολουθούν να προσφέρουν ωφέλιμη χωρητικότητα 548 l και 1.574 l αντίστοιχα.

Opel-Astra-Sports-Tourer-517752

Η χωρητικότητα χώρου αποσκευών των εκδόσεων με κινητήρα εσωτερικής καύσης βελτιστοποιείται με το προαιρετικό “Intelli-Space”. Αυτό το κινητό πάτωμα μπορεί εύκολα να ρυθμίζεται με το ένα χέρι σε ψηλή και χαμηλή θέση και να σταθεροποιείται υπό γωνία κλίσης 45 μοιρών. Επιπλέον, για ακόμα μεγαλύτερη άνεση, η αναδιπλούμενη εταζέρα μπορεί να αποθηκεύεται όταν το κινητό πάτωμα είναι ρυθμισμένο στην ψηλότερη και στη χαμηλότερη θέση του – σε αντίθεση με τα μοντέλα του ανταγωνισμού που παρέχουν αυτή τη δυνατότητα μόνο με το πάτωμα στην ψηλότερη θέση του.

Το νέο Astra Sports Tourer με “Intelli-Space” κάνει επίσης τη ζωή του οδηγού ευκολότερη σε περίπτωση που κλατάρει το ελαστικό του. Τα kit επισκευής ελαστικών και πρώτων βοηθειών είναι αποθηκευμένα σε έξυπνους υποδαπέδιους αποθηκευτικούς χώρους, η πρόσβαση στους οποίους γίνεται από το χώρο αποσκευών ή από την περιοχή των καθισμάτων των πίσω επιβατών. Αυτό σημαίνει ότι η πρόσβαση σε αυτά είναι εφικτή χωρίς να βγουν όλες οι αποσκευές από το χώρο αποσκευών. Ασφαλώς, η πίσω πόρτα ανοίγει και κλείνει αυτόματα με μία κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Το πρώτο τολμηρό και απέριττο station wagon: Νέο Astra Sports Tourer με Opel Vizor και Pure Panel Όπως το πεντάθυρο hatchback μοντέλο της οικογένειας, το κομψό νέο Astra Sports Tourer αποτελεί σχεδιαστική δήλωση για τη μάρκα και είναι το πρώτο station wagon της Opel που αποτυπώνει τη φιλοσοφία της τολμηρής και απέριττης σχεδίασης. Το νέο πρόσωπο της μάρκας Opel Vizor αντιγράφει το σχήμα της πυξίδας της Opel (Opel Compass) όπου ο κάθετος και ο οριζόντιος άξονας – η έντονη πτυχή στο καπό και τα φώτα ημέρας σε σχήμα φτερού – διασταυρώνονται με το λογότυπο του κεραυνού (Opel Blitz) στη μέση. Καθώς αγκαλιάζει όλο το εμπρός τμήμα, το Vizor ενσωματώνει επίσης έξυπνες τεχνολογίες όπως οι προσαρμοζόμενοι προβολείς Intelli-Lux LED® Pixel και η εμπρός κάμερα.

Opel-Astra-Sports-Tourer-517756

Στο πίσω τμήμα, το θέμα της πυξίδας επαναλαμβάνεται με το κεντρικά τοποθετημένο λογότυπο του κεραυνού, το κάθετα ευθυγραμμισμένο και ψηλά τοποθετημένο φως φρένου και τα ιδιαίτερα λεπτά πίσω φώτα. Τα τελευταία είναι ίδια με αυτά του πεντάθυρου hatchback, ενισχύοντας περαιτέρω τους οικογενειακούς δεσμούς με το Astra.

Opel-Astra-Sports-Tourer-517757

Όμως και στο εσωτερικό είναι εμφανής η τεράστια πρόοδος. Το Pure Panel, ψηφιακή διεπαφή ανθρώπου μηχανής [human-machine-interface (HMI)], προσφέρει στους πελάτες μία ξεκάθαρη, διαισθητική εμπειρία. Οι λειτουργίες ελέγχονται μέσω μιας μεγάλης οθόνης αφής, όπως σε ένα smartphone. Σημαντικές ρυθμίσεις, όπως ο έλεγχος κλιματισμού εξακολουθούν να επιλέγονται απευθείας μέσω μερικών διακοπτών. Επίσης, δεν χρειάζονται καλώδια, επειδή η νέα γενιά συστημάτων multimedia infotainment και συνδεσιμότητας μπορεί να συνδέεται με ασύρματα Apple CarPlay και Android Auto μέσω συμβατών τηλεφώνων, ήδη διαθέσιμο από τη βασική έκδοση.

Opel-Astra-Sports-Tourer-517880

Νέα άφιξη στην κατηγορία συμπαγών station wagon: Μοναδικοί προβολείς IntelliLux LED® Pixel Το νέο Astra Sports Tourer στέλνει ένα ακόμα σαφές μήνυμα με τις τεχνολογίες που φέρνει στην αγορά των συμπαγών station wagon. Στο εκτεταμένο πακέτο τεχνολογιών, ξεχωρίζει η τελευταία έκδοση του προσαρμοζόμενου, αντιθαμβωτικού συστήματος φωτισμού IntelliLux LED® Pixel. Το σύστημα, που προέρχεται από τις ναυαρχίδες της Opel Insignia και Grandland, με 168 στοιχεία LED, είναι κορυφαίο για τη συμπαγή και μεσαία κατηγορία.

Opel-Astra-Sports-Tourer-517755

Το εξαιρετικό επίπεδο άνεσης των καθισμάτων είναι τυπικό χαρακτηριστικό της Opel. Έχοντας εξελιχθεί εσωτερικά, τα εμπρός καθίσματα του νέου Astra Sports Tourer είναι πιστοποιημένα από το Aktion Gesunder Rücken e.V. / Καμπάνια για Πιο Υγιή Πλάτη (AGR). Τα άκρως εργονομικά καθίσματα είναι ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η συμπαγής κατηγορία, σε συνδυασμό με μία ευρεία γκάμα προαιρετικών ρυθμίσεων, από ηλεκτρική ρύθμιση κλίσης μέχρι ηλεκτροπνευματική οσφυϊκή υποστήριξη. Επενδεδυμένα με δέρμα Nappa, προσφέρουν ακόμα και λειτουργίες εξαερισμού και μασάζ για τον οδηγό, και θέρμανση για τους εμπρός και πίσω επιβάτες.

Οι οδηγοί λαμβάνουν πρόσθετη υποστήριξη από τα προαιρετικά, προηγμένα συστήματα υποστήριξης όπως τα Intelli-HUD (head-up display) και Intelli-Drive 2.0. H ανίχνευση χεριών οδηγού εκτός τιμονιού (‘Hands-off’) φροντίζει ο οδηγός να παραμένει συνεχώς αφοσιωμένος στην οδήγηση.

Gallery:

Το Νέο Opel Astra Sports Tourer

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO