spot_img

Opel Insignia

Στην σύγχρονη εποχή μας, όπου τα πάντα τρέχουν κι εξελίσσονται, όλο και περισσότεροι υποψήφιοι πελάτες αυτοκινήτων θεωρούν δεδομένη τη δυνατότητα χρήσης διαδικτυακών Opel Insignia Infotainment 11υπηρεσιών στο ταξίδι. Η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα θεωρείται, πλέον, απαραίτητο συστατικό των σύγχρονων αυτοκινήτων.

Ήδη γνωρίζουμε πως η Opel έχει αποσπάσει πολλά βραβεία, όπως το “Connected Car Award”, για τη συμβολή της στην κατεύθυνση αυτή. Η ραγδαία άνοδος αυτών των υπηρεσιών προβλέπεται να επιταχυνθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία. Η Opel προετοιμάζεται για την επόμενη φάση συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας μέσα στο αυτοκίνητο με μία νέα γενιά συστημάτων infotainment που θα κάνουν το ντεμπούτο τους αργότερα μέσα στη χρονιά στη ναυαρχίδα των μοντέλων της μάρκας, το Insignia.

Opel Insignia Infotainment 12Εντυπωσιακά εξελιγμένα τα νέα συστήματα
Τα νέα συστήματα infotainment, Multimedia και Multimedia Navi Pro του Insignia, θα εδραιώσουν την Opel ως κορυφαίο παίκτη στους τομείς ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας. Τα συστήματα, εκτός από προηγμένα λειτουργικά, είναι επίσης κομψά και εύχρηστα. Οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους μία μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής, οκτώ ιντσών. Επιπλέον, οι οδηγοί έχουν το πλεονέκτημα ενός Πίνακα Ενημέρωσης Οδηγού (Driver Information Cluster) με σαφή διάταξη και υψηλή ανάλυση, ο οποίος στο σύστημα Multimedia Navi Pro μπορεί να αναβαθμιστεί με τη λειτουργία head-up display.

Opel Insignia Infotainment 13Είτε η σύνδεση γίνεται μέσω συμβατικής τεχνολογίας όπως Bluetooth ή USB, ή με προηγμένη ενσωμάτωση τηλεφώνου μέσω Apple CarPlay ή Android Auto (η Opel ήταν από τους πρώτους κατασκευαστές αυτοκινήτων που το λανσάρισαν) τα νέα συστήματα infotainment του Insignia επεκτείνουν την ηγετική θέση της Opel στην ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα του αυτοκινήτου. Εκτός από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς AM/FM που προσφέρονται στάνταρ, προαιρετικά διατίθεται ψηφιακό ραδιόφωνο DAB+ με κορυφαία ποιότητα ήχου. Μέχρι δύο smartphones μπορούν να συνδέονται ταυτόχρονα.

Opel Insignia Infotainment 14Multimedia Navi Pro
Η ανώτερη έκδοση Multimedia Navi Pro αντιπροσωπεύει μία νέα γενιά συστημάτων πλοήγησης αυτοκινήτου Opel για το μέλλον. Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών συμπεριλαμβάνονται συνδεδεμένες υπηρεσίες πλοήγησης για βέλτιστη αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος (POIs) και προορισμών, όπως Live Traffic, τιμές καυσίμου σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες στάθμευσης ανάλογα με τον προορισμό και online ενημερώσεις χαρτών. Η πρόσθετη άνεση που προσφέρει η πλοήγηση μέσω τρισδιάστατων χαρτών, η συνεχής μεγέθυνση και η ομαλή κύλιση στην οθόνη, κάνουν κάθε ταξίδι ξεκούραστο και απολαυστικό.

Opel Insignia Infotainment 16Σημαντικό το Live Traffic
Μέσω της σύνδεσης στο διαδίκτυο (που απαιτεί tethered smartphone), το Live Traffic συγκεντρώνει πληροφορίες κυκλοφορίας από πολλαπλές πηγές. Η ροή και οι συνθήκες ενημερώνονται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο και ενσωματώνονται στη διαδρομή, με αποτέλεσμα πιο ακριβείς και έγκαιρες ενημερώσεις και βελτιωμένη καθοδήγηση. Επιπλέον, το Live Traffic δείχνει ποια κομμάτια της διαδρομής επηρεάζονται από καθυστερήσεις και πού μπορεί να οφείλονται.

Opel Insignia Infotainment 17Σύνθετες λειτουργίες με απλό τρόπο
Για ευκολία χρήσης, η νέας σχεδίασης Διεπαφή Ανθρώπου/Μηχανής (Human Machine Interface) των Multimedia και Multimedia Navi Pro υιοθετεί μία εύχρηστη διάταξη με άμεση πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες (π.χ. ηχοσύστημα, τηλέφωνο, πλοήγηση) μέσω της αρχικής σελίδας. Τα χειριστήρια και ο χειρισμός τους είναι εργονομικά σχεδιασμένα και απλά στη χρήση. Ο οδηγός μπορεί επίσης να ελέγχει το σύστημα infotainment μέσω χειριστηρίων στο τιμόνι. Το Multimedia Navi Pro έχει δυνατότητα ενσωματωμένου φωνητικού ελέγχου (voice control).

Opel Insignia Infotainment 20Με προφίλ χρήστη για κάθε οδηγό
Για να εναρμονίζεται ο οδηγός πλήρως με το Insignia, η επόμενη γενιά του συστήματος infotainment Multimedia Navi Pro προσφέρει εξατομίκευση μέσω προφίλ χρήστη. Μέχρι πέντε οδηγοί μπορούν να ορίσουν το δικό τους προφίλ, που τους επιτρέπει να αποθηκεύουν πολυάριθμες ρυθμίσεις, όπως αυτή του ελέγχου κλιματισμού ή και της επιθυμητής ισοστάθμισης των ηχείων. Αγαπημένοι προορισμοί, playlists και σημεία ενδιαφέροντος αποθηκεύονται σύμφωνα με το εξατομικευμένο προφίλ, ώστε ο οδηγός να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο ταξίδι. Μελλοντικά, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εξατομικευμένη αναζήτηση και καθοδήγηση, με βάση το ατομικό προφίλ οδήγησης.

Opel Insignia Infotainment 19Πρωτιά για το Insignia
Η γκάμα μοντέλων του Insignia (Grand Sport, Sports Tourer, Country Tourer και GSi) θα είναι η πρώτη που θα προσφέρει την επόμενη γενιά συστημάτων infotainment της Opel. Με την κομψή σχεδίαση, την προηγμένη λειτουργικότητα και την ευχρηστία τους, τα Multimedia και Multimedia Navi Pro αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τη φήμη της Opel ως κορυφαίας εταιρίας στους τομείς της συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας μέσα στο αυτοκίνητο. Θα ακολουθήσει επέκταση και σε άλλα μοντέλα εντός τους έτους αλλά και το 2019.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO