spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΝέο Opel Insignia Grand Sport

Νέο Opel Insignia Grand Sport

Opel Insignia Grand Sport 02Με το μεταξόνιο να έχει μεγαλώσει κατά 92 χιλ. αυξάνοντας την ευρυχωρία εσωτερικού προς όφελος κυρίως των πίσω επιβατών, επέτρεψε στους σχεδιαστές να δώσουν στο νέο Insignia Grand Sport νέες αθλητικές αναλογίες και την εικόνα μιας ναυαρχίδας. Τώρα δείχνει πολύ μακρύτερο και χαμηλότερο, διαθέτει τη λεπτή, απέριττη σιλουέτα ενός coupé και το τολμηρό στήσιμο μοντέλου ανώτερης κατηγορίας. Συνδυάζεται δε με κορυφαία αεροδυναμική και CD μόλις 0,26.

Έρχεται εξοπλισμένο με σειρά τεχνολογιών που κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη, πιο ξεκούραστη και πιο άνετη από ποτέ. Όμως το νέο Insignia Grand Sport δεν ενδιαφέρεται μόνο για την ασφάλεια των δικών του επιβατών: είναι το πρώτο Opel με ενεργό αλουμινένιο καπό, που σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό, ανασηκώνεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, για να αυξήσει την απόσταση από τα σκληρά εξαρτήματα του κινητήρα, βελτιώνοντας αισθητά την προστασία των πεζών.

Opel Insignia Grand Sport 03Εμπνευσμένο από το Monza Concept
Το Monza Concept λειτούργησε σαν πηγή έμπνευσης για τη σχεδίαση εσωτερικού και εξωτερικού του νέου Insignia Grand Sport. Δείχνει λεπτό και πανάλαφρο. Παρά την ελάχιστη αύξηση μήκους (4897 χιλ.) συγκριτικά με τον προκάτοχό του, κατάφερε να απαλλαγεί από 60 κιλά μόνο από το αμάξωμα. Συνολικά, η νέα γενιά ζυγίζει 175 κιλά λιγότερα από το απερχόμενο μοντέλο. Ενώ το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 92 χιλ. οι εμπρός και πίσω πρόβολοι έχουν μειωθεί αισθητά και τα μετατρόχια έχουν διευρυνθεί κατά 11 χιλ. Το γεγονός αυτό χαρίζει στο Insignia Grand Sport αναλογίες εφάμιλλες πισωκίνητων μοντέλων ανώτερων κατηγοριών. Μία αεροδυναμική οροφή χαμηλωμένη κατά 29 χιλ. συντελεί στη συναρπαστική σχεδίαση του Insignia: διαθέτει την αθλητική και κομψή σιλουέτα ενός coupé.

Opel Insignia Grand Sport 08Εσωτερικός σχεδιασμός
Το cockpit αντανακλά καθαρά τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel “η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια “. Το ταμπλό περιλαμβάνει ανάγλυφες επιφάνειες, είναι προσανατολισμένο στον οδηγό και υιοθετεί μία φαρδιά, οριζόντια διάταξη. Η συνολική σχεδίαση υποδηλώνει λειτουργικότητα, ακρίβεια και ευρυχωρία. Ο χώρος αποσκευών – 490 έως 1.450 λίτρα – είναι άκρως εντυπωσιακός.

Μεγάλη προσοχή δόθηκε στα χειριστήρια και τη διεπαφή του συστήματος infotainment. Η οθόνη αφής (χωρίς πλαίσιο) του συστήματος IntelliLink εκφράζει έναν προηγμένο και τεχνικό χαρακτήρα. Πολλές λειτουργίες ελέγχονται μέσω της οθόνης αφής για λόγους απλοποίησης της διεπαφής, ενώ τρεις λειτουργικές ζώνες χειριστηρίων επιτρέπουν ταχείες και διαισθητικές λειτουργίες: πάνω ζώνη για τις σημαντικότερες λειτουργίες του συστήματος infotainment, κεντρική ζώνη για χειριστήρια κλιματισμού και θέρμανσης και κάτω ζώνη για τον έλεγχο των συστημάτων υποστήριξης οδηγού.

Opel Insignia Grand Sport 11Τεχνολογίες κίνησης
Θα διατίθεται με ευρεία γκάμα υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων και κιβωτίων τελευταίας γενιάς όταν λανσαριστεί επίσημα του χρόνου. Το πολύ αποδοτικό 8τατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με χαρακτηριστικά βελτιστοποιημένης τριβής, είναι νέο στη γκάμα. Εντυπωσιάζει με την κορυφαία άνεση αλλαγών σχέσεων και αρχικά θα διατίθεται μόνο με all-wheel drive. Το νέο, ευφυές σύστημα all-wheel drive του Insignia με torque vectoring (έλεγχο της κατανομής ροπής) είναι το πιο προηγμένο στην κατηγορία του. Συνδυάζεται με νέα, high-tech πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων. Δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι πολύδισκοι συμπλέκτες στο σύστημα AWD αντικαθιστούν το σύνηθες πίσω διαφορικό, παρέχοντας πολύ πιο ακριβή μετάδοση ισχύος σε κάθε τροχό ξεχωριστά, ανεξάρτητα αν το οδόστρωμα έχει χαλίκια, νερό, πάγο ή χιόνι. Στις στροφές, πρόσθετη ροπή μεταδίδεται στον εξωτερικό, πίσω τροχό, μειώνοντας αισθητά την υποστροφή και επιτρέποντας μεγαλύτερη ακρίβεια ελέγχου. Το σύστημα αντιδρά μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, με το πάτημα του γκαζιού, διασφαλίζοντας σταθερότητα και ευκολότερους ελιγμούςOpel Insignia Grand Sport 05 διεύθυνσης σε κάθε περίπτωση.

Το αναβαθμισμένο πλαίσιο FlexRide αποτελεί τη βάση για τη βέλτιστη οδηγική συμπεριφορά ανάλογα με τις συνθήκες. Αυτό προσαρμόζει τους αποσβεστήρες, το σύστημα διεύθυνσης, την απόκριση του γκαζιού και τα σημεία αλλαγών σχέσεων (στα αυτόματα κιβώτια) ανεξάρτητα ή μέσω των επιλέξιμων προγραμμάτων ‘Standard’, ‘Sport’ και ‘Tour’. Ανάλογα με το επιλεγμένο mode, η απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και του γκαζιού είναι πιο άμεσα και το σύστημα ευστάθειας ESP παρεμβαίνει νωρίτερα ή αργότερα. Το νέο λογισμικό ‘Drive Mode Control’ είναι η καρδιά και η ψυχή του προσαρμοζόμενου πλαισίου. Αυτό αναλύει συνεχώς τις πληροφορίες που παρέχουν οι αισθητήρες και οι ρυθμίσεις και αναγνωρίζει το ατομικό οδηγικό στυλ.

Opel Insignia Grand Sport 09Προτεραιότητα στην ασφάλεια
Εντυπωσιάζει αφενός με την προηγμένη τεχνολογία πλαισίου, αφετέρου με τα υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης και άνεσης. Ένα από τα ‘highlights’ με όλη τη σημασία της λέξης είναι η (ήδη) δεύτερη γενιά του καινοτόμου και βραβευμένου συστήματος προσαρμοζόμενου φωτισμού IntelliLux LED matrix, που είναι αποτέλεσμα της τεχνολογίας LED νέας γενιάς και περαιτέρω εξελίξεων από τους μηχανικούς της Opel. Η λειτουργία μεγάλης σκάλας τώρα αποτελείται από 32 τμήματα LED – διπλάσια σε σχέση με του Astra – διαμήκως ενσωματωμένα στους πολύ λεπτούς προβολείς του Insignia.

Πρόσθετα συστήματα υποστήριξης οδηγού:
• Head-up-Display: πληροφορίες για την ταχύτητα, τα σήματα της κυκλοφορίας, τα όρια ταχύτητας στον περιοριστή ή την κατεύθυνση πλοήγησης προβάλλονται στο παρμπρίζ και στο άμεσο οπτικό πεδίο του οδηγού, ώστε ότι ο ίδιος να παραμένει προσηλωμένος στο δρόμο.

• Κάμερα 360°: αποτελείται από τέσσερις ατομικές κάμερες σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου. Έτσι επιτυγχάνεται μία πανοραμική εικόνα 360 μοιρών που διευκολύνει τον όποιο ελιγμό παρκαρίσματος.Opel Insignia Grand Sport 07

• Adaptive Cruise Control (ACC): μετρά την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και προσαρμόζει ανάλογα την ταχύτητα. Το ACC θα ενεργοποιήσει το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης εάν η απόσταση μειωθεί απότομα.

• Lane Keep Assist με αυτοματοποιημένη διόρθωση διεύθυνσης και Lane Departure Warning (LDW): προσφέρει διακριτικές διορθωτικές παρεμβάσεις μέσω του τιμονιού (και προειδοποιήσεις LDW αν χρειαστεί) για να βοηθήσει τους οδηγούς να αποφύγουν την τυχαία απομάκρυνση από τη λωρίδα τους.

• Rear Cross Traffic Alert: το σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ στον πίσω προφυλακτήρα για την ανίχνευση αντικειμένων σε απόσταση έως 20 m σε γωνία 90 μοιρών αριστερά ή δεξιά πίσω από το αυτοκίνητο, μία εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία βγαίνοντας με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης με περιορισμένη ορατότητα.

Opel Insignia Grand Sport 12Aktion Gesunder Rücken
Η Opel παραμένει μία από τις ελάχιστες κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτων που προσφέρουν καθίσματα με πιστοποίηση AGR “Aktion Gesunder Rücken” (Καμπάνια για υγιή πλάτη), ενώ έχει συμβάλλει σημαντικά στη διάδοσή τους στο ευρύ κοινό. Τα premium, εργονομικά εμπρός καθίσματα προσφέρουν ένα μοναδικό συνδυασμό ηλεκτρικών ρυθμίσεων πλαϊνών μαξιλαριών, λειτουργιών μασάζ, μνήμης και εξαερισμού επιπλέον των πολλαπλών στάνταρ ρυθμίσεων. Οι πίσω επιβάτες μπορούν επίσης να προσβλέπουν σε μεγαλύτερη άνεση αφού τα δύο εξωτερικά καθίσματα διατίθενται με λειτουργία θέρμανσης. Επίσης, το θερμαινόμενο παρμπρίζ εγγυάται άμεσα καλή ορατότητα τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Το σύστημα “Open & Start” χωρίς κλειδί προσφέρεται σαν βασικός εξοπλισμός με όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού και επιτρέπει άμεση πρόσβαση στο όχημα.

Opel Insignia Grand Sport 10Εξαιρετική ψυχαγωγία και άριστη συνδεσιμότητα – και τα δύο κλασικά στοιχεία Opel – υπόσχονται τα τελευταία συστήματα IntelliLink που είναι συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto. Και ενώ το smartphone είναι πλήρως ενσωματωμένο στο σύστημα infotainment, τώρα μπορεί επίσης να φορτίζεται ασύρματα, χωρίς τη χρήση καλωδίου. Το επαναστατικό σύστημα συνδεσιμότητας και προσωπικής υποστήριξης Opel OnStar προσφέρεται υπηρεσίες από Automatic Crash Response (Αυτόματη Απόκριση σε Περίπτωση Σύγκρουσης) μέχρι Stolen Vehicle Assistance (Υποστήριξη Κλεμμένου Οχήματος). Μία νέα υπηρεσία Personal Assistant θα λανσαριστεί μαζί με το Insignia, που θα επιτρέπει στους επιβαίνοντες να απευθύνονται στους συμβούλους OnStar για την επιλογή κάποιου ξενοδοχείου, ακόμα και να κάνουν κράτηση δωματίου. Επιπλέον, το 4G LTE Wi-Fi Hotspot του OnStar επιτρέπει σε όλους τους επιβάτες του Insignia να συνδέουν τις συσκευές τους στο δίκτυο.

Η νέα ναυαρχίδα της Opel θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο του 2017.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO