spot_img

Opel Crossland X

Opel Crossland X 10Το νέο ευέλικτο crossover πόλης είναι το δεύτερο μέλος της οικογένειας Opel X. Το μεγαλύτερο Grandland X θα λανσαριστεί αργότερα μέσα στη χρονιά. Έτσι, η Opel ξεκινά την προϊοντική της επέλαση “7 το 17”, με το λανσάρισμα επτά νέων μοντέλων των 2017, με δύο νέα μέλη στην οικογένεια X που συνδυάζουν τα καλύτερα διαφορετικών κόσμων: τολμηρή σχεδίαση με προσόντα SUV και πρακτικότητα σύγχρονου αυτοκινήτου πόλης. Είναι τα μοντέλα της Opel με αυτό το κάτι ‘X-tra’. Το Opel Crossland X θα κάνει ντεμπούτο στο Βερολίνο, την 1η Φεβρουαρίου.

Συγκριτικά με το Opel Mokka X, που διατίθεται με προαιρετική τετρακίνηση για περιστασιακή χρήση εκτός δρόμου, το νέο Opel Crossland X προορίζεται για αστικές περιοχές με μελετημένες εξωτερικές διαστάσεις, ενώ είναι ιδανικό και για ψώνια αλλά και εκδρομές. Με μήκος 4,21 m, το νέο Crossland X είναι 16 cm μικρότερο από ένα Astra αλλά ταυτόχρονα 10 cm ψηλότερο. Οι επιβάτες απολαμβάνουν την εξαιρετική ορατότητα που τους παρέχουν τα υπερυψωμένα καθίσματα. Μία προαιρετική, πανοραμική κρυστάλλινη οροφή επιτείνει την αίσθηση ευρυχωρίας, για τους πιο απαιτητικούς.

Opel Crossland X 13Προικισμένο
Επιπλέον, το νέο μοντέλο συνοδεύεται από εξαιρετικές καινοτομίες που κάνουν την καθημερινή οδήγηση ασφαλέστερη, πιο άνετη και ευκολότερη. Προσαρμοζόμενος Εμπρόσθιος Φωτισμός (Adaptive Forward Lighting) – AFL με προβολείς full LED, head up display και Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας 180-μοιρών μαζί με Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος, Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης , Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού, Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας , Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης και Πλαϊνού Τυφλού Σημείου, είναι μερικά ενδεικτικά παραδείγματα. Το νέο Crossland X διαθέτει επίσης εξαιρετική συνδεσιμότητα Opel χάρη στο σύστημα Opel OnStar και την τεχνολογία infotainment IntelliLink – συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto – με έγχρωμες οθόνες αφής έως 8 ιντσών.

Opel Crossland X 15Μεγάλος χώρος αποσκευών
Οδηγός και συνοδηγός απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα των αναγνωρισμένων, εργονομικών καθισμάτων, με πιστοποίηση AGR. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Opel είναι η μοναδική κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων που προσφέρει τέτοια άνεση στην κατηγορία (με τα Crossland X και Mokka X). Συνεχίζοντας, ο χώρος αποσκευών των 410 L – χωρίς αναδίπλωση πίσω καθισμάτων – είναι κορυφαίος στην κατηγορία. Επιπλέον, η διαμήκης διαδρομή των πίσω καθισμάτων μπορεί να ρυθμίζεται σε εύρος 150 mm, είτε για μεγαλύτερη άνεση στην περιοχή των ποδιών ή για αύξηση χώρου αποσκευών. Η δυνατότητα αυτή αυξάνει την ευελιξία του Crossland X.

Η κατηγορία CUV/SUV B αυξάνεται θεαματικά με τις πωλήσεις να έχουν 5πλασιαστεί από το 2010. Ένα από τα bestseller μοντέλα και, κατά συνέπεια, από τα trendsetter είναι το Opel Mokka X. Το Crossland X τώρα θα διεγείρει το ενδιαφέρον γι’ αυτή τη ραγδαία ανερχόμενη κατηγορία και θα ενισχύσει την άνοδο της μάρκας Opel.

Opel Crossland X 17Σαφής σχεδίαση
Με μήκος 4.212 mm, πλάτος 1.765 mm και ύψος 1,590 mm είναι εξαιρετικά συμπαγές. Το Crossland X παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel ‘η Γλυπτική Τέχνη Συναντά τη Γερμανική Ακρίβεια’ συνδυάζοντας το προηγμένο στυλ με τη στιβαρότητα. Παρατηρώντας το από μπροστά, κυρίαρχο στοιχείο είναι η μάσκα με ένα απαστράπτον Opel Blitz. Δύο χρωμιωμένα πτερύγια πλαισιώνουν το Blitz και εκτείνονται προς τα έξω μέχρι τα φώτα ημέρας LED σε χαρακτηριστικό σχήμα ‘διπλού φτερού’ -στοιχείο ταυτότητας της Opel.

Ως πυρήνας της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Opel, η ‘γλυπτική σχεδίαση’ με έντονη την αίσθηση της ακρίβειας έχει επηρεάσει και το σχεδιασμό εσωτερικού. Το ταμπλό οργάνων και η κεντρική κονσόλα υιοθετούν σαφή δομή και οριζόντια διάταξη σε σχέση με τον οδηγό. Κομψές πινελιές χρωμίου γύρω από το ταμπλό και τους αεραγωγούς μεταφέρουν ένα μήνυμα υψηλής ποιότητας. Η έγχρωμη οθόνη αφής έως 8-ιντσών για τα σύγχρονα συστήματα infotainment Radio R 4.0 IntelliLink και Navi 5.0 IntelliLink, συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto, είναι ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Συμβατά smartphone μπορούν ακόμα και να φορτίζονται ασύρματα μέσω επαγωγικής φόρτισης. Το Wi-Fi Hotspot που προσφέρει το εξαιρετικό σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης Opel OnStar διασφαλίζει άριστη συνδεσιμότητα για όλες τις κινητές συσκευές.

Opel Crossland X 14Καινοτόμος τεχνολογία φωτισμού
Το νέο Opel Crossland X εξοπλίζεται με το σύστημα Προσαρμοζόμενου Εμπρόσθιου Φωτισμού AFL με προβολείς full-LED διασφαλίζει εξαιρετική ορατότητα στο σκοτάδι. Λειτουργίες όπως φωτισμός στροφών, υποστήριξη μεγάλης σκάλα φώτων και αυτόματη ρύθμιση δέσμης εγγυώνται βέλτιστο φωτισμό του δρόμου. Το προαιρετικό σύστημα Head Up Display μειώνει τον κίνδυνο διάσπασης της προσοχής, καθώς προβάλλει τα σημαντικότερα δεδομένα για την ταχύτητα, την πλοήγηση και τα συστήματα υποστήριξης στο άμεσο πεδίο ορατότητας του οδηγού.

Η εμπρός κάμερα Opel Eye επεξεργάζεται διάφορα δεδομένα και αποτελεί τη βάση για τα συστήματα υποστήριξης οδηγού όπως Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης και Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας . Εάν το σύστημα καταγράψει ότι ο το αυτοκίνητο απομακρύνεται τυχαία από τη λωρίδα του, τότε προειδοποιεί το οδηγό με ακουστικά και οπτικά σήματα. Επίσης, το Σύστημα διατήρησης σταθερής ταχύτητας με περιοριστή ταχύτητας κάνει την οδήγηση πιο ευχάριστη. Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης με ανίχνευση πεζού και το Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων. Πέρα από τις ακουστικές και οπτικές προειδοποιήσεις, το σύστημα ενεργοποιεί και τα φρένα, εάν η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα μειώνεται γρήγορα Opel Crossland X 19και ο οδηγός δεν αντιδρά. Επιπλέον, η προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης συνδυάζεται με ένα ειδικό Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού που αξιολογεί το επίπεδο κόπωσης μέσα από το στυλ του οδηγού και τον παροτρύνει να κάνει διάλειμμα εάν κρίνεται αναγκαίο.

Το Crossland X διατίθεται επίσης με Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας. Αυτή αυξάνει τη γωνία θέασης στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου στις 180 μοίρες, ώστε ο οδηγός να μπορεί, για παράδειγμα να βλέπει άλλους οδηγούς που πλησιάζουν από αμφότερες τις πλευρές ενώ κινείται με όπισθεν. Τέλος, το Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος διευκολύνει το παρκάρισμα, αναγνωρίζοντας κατάλληλους χώρους στάθμευσης και παρκάροντας αυτόματα το όχημα. Επίσης η έξοδος από το χώρο στάθμευσης μπορεί να γίνεται αυτόματα. Και στις δύο περιπτώσεις, ο οδηγός λειτουργεί μόνο τα πεντάλ. Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, το θερμαινόμενο τιμόνι και το θερμαινόμενο παρμπρίζ αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO