spot_img
HomeAUTONissan X-Trail Mountain Rescue: Με το e-4ORCE στις πίστες των βουνών

Nissan X-Trail Mountain Rescue: Με το e-4ORCE στις πίστες των βουνών

Η Nissan φέρνει τα πλεονεκτήματα της τετρακίνησης της μοναδικής τεχνολογίας e-4ORCE στις πίστες σκι της Ευρώπης αυτόν τον χειμώνα, με τη δημιουργία ενός X-Trail e-4ORCE που έχει τροποποιηθεί εκτενώς για ανάγκες διάσωσης στο βουνό.

Οι τροποποιήσεις στο X-Trail Mountain Rescue περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των τροχών με ερπύστριες, για μέγιστη πρόσφυση σε ολισθηρές πλαγιές, ενώ τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί για να επιτρέπεται η τοποθέτηση φορείου, με σκοπό την μεταφορά τραυματιών σκιέρ στην πλησιέστερη ιατρική μονάδα.

Εξωτερικά, έχει προστεθεί μια ειδική σχάρα οροφής για να μεταφέρει το ειδικό φορείο και φτυάρια χιονιού. Μια σειρήνα και μια μπάρα με ισχυρούς προβολείς έχουν ενσωματωθεί στην οροφή του X-Trail, όπως επίσης και πρόσθετοι προβολείς στο καπό. Φαρδύτερα φτερά εμπρός και πίσω έχουν ενσωματωθεί για να χωρέσουν τις ερπύστριες, ενώ μπροστά ο προφυλακτήρας έχει τροποποιηθεί για να φέρει βαρούλκο. Ένας ενισχυμένος γάντζος ρυμούλκησης έχει προστεθεί στον μπροστινό και τον πίσω προφυλακτήρα, ενώ στο πλάι έχουν συμπεριληφθεί μαρσπιέ για να διευκολύνουν την πρόσβαση, καθώς το X-Trail έχει ανυψωθεί κατά 23 εκατοστά σε σχέση με την έκδοση δρόμου.

Η ανάπτυξη και η κατασκευή του X-Trail Mountain Rescue αναδεικνύει το προηγμένο ηλεκτροκίνητο σύστημα τετρακίνησης με δύο μοτέρ e-4ORCE, με το οποίο είναι εξοπλισμένο το X-Trail. Αυτό που ξεχωρίζει το σύστημα από τα παραδοσιακά μηχανικά συστήματα είναι ότι μπορεί να αντιδράσει στα μεταβαλλόμενα επίπεδα πρόσφυσης σε 1/10.000 του δευτερολέπτου, περίπου 1000 φορές πιο γρήγορα από ένα παραδοσιακό σύστημα τετρακίνησης, και μπορεί να προσαρμόσει την κατανομή της ισχύος σε όλους τους τροχούς ξεχωριστά, ανάλογα με την πρόσφυσή τους. Το σύστημα e-4ORCE λειτουργεί αποτελεσματικά για να παρέχει πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες, επιτρέποντας εντυπωσιακά επίπεδα άνεσης σε βρεγμένους αστικούς δρόμους, προαστιακούς, λασπώδεις επαρχιακούς, ή χιονισμένους ορεινούς δρόμους.

Το X-Trail Mountain Rescue υποστηρίζει μια εκστρατεία σε πέντε ευρωπαϊκά χιονοδρομικά κέντρα με την επωνυμία «Ride Responsibly». Η Nissan θα προωθήσει την υπεύθυνη συμπεριφορά στις πλαγιές με την τοποθέτηση ψηφιακών πινακίδων που ενθαρρύνουν τους φίλους του χιονιού να επιβραδύνουν σε σημεία όπου συναντώνται διαφορετικές πλαγιές για να μειώσουν τον κίνδυνο σύγκρουσης. Όπως οι πινακίδες στο πλάι του δρόμου δείχνουν την ταχύτητα ενός οχήματος, οι πινακίδες αυτές θα παρακολουθούν την ταχύτητα των αναβατών που πλησιάζουν και θα δείχνουν “Ευχαριστώ” για όσους πλησιάζουν με προσεκτική ταχύτητα ή “Slow Down” εάν η ταχύτητα κρίνεται υπερβολική. Το X-Trail Mountain Rescue θα εκτεθεί σε γυάλινη προθήκη στο δημοφιλές ιταλικό χιονοδρομικό κέντρο Cervinia.

“Η ανάπτυξη του X-Trail Mountain Rescue και η σχετική καμπάνια είναι ένας τολμηρός και καινοτόμος τρόπος για να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να κατανοήσουν τα οφέλη του προηγμένου ηλεκτροκίνητου συστήματος τετρακίνησης e-4ORCE της Nissan. Χιλιάδες λάτρεις των χειμερινών σπορ θα δουν και θα κατανοήσουν την ηρεμία και την ασφάλεια που προσφέρει στο δρόμο το X-Trail εξοπλισμένο με e-4ORCE.” δήλωσε η Coralie Musy, Αντιπρόεδρος, Brand & Customer Experience, Nissan AMIEO (Αφρική, Μέση Ανατολή, Ινδία, Ευρώπη και Ωκεανία).

Και πρόσθεσε: “Πέρα από την επίδειξη της προηγμένης τεχνολογίας Nissan, η καμπάνια έχει επίσης έναν ευρύτερο σκοπό που είναι να ενθαρρύνει την υπεύθυνη συμπεριφορά μεταξύ της κοινότητας όσων αγαπούν τα χειμερινά σπορ. Η Nissan πηγαίνει πέρα από το συνηθισμένο – τόσο στη χρήση της τεχνολογίας, αλλά και στον ρόλο που παίζει στην κοινωνία».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον ακραίο έλεγχο και χειρισμό που παρέχει το Nissan X-Trail Mountain Rescue που τροφοδοτείται από την τεχνολογία τετρακίνησης e-4ORCE: https://youtu.be/M-kEJcd2hFw?si=qzD_NTO9jRqLYCnL

Το X-Trail είναι ένα ιδιαίτερα ικανό οικογενειακό ηλεκτροκίνητο crossover. Προσφέρει αβίαστη αίσθηση ηλεκροκίνησης χάρη στην τεχνολογία e-POWER μαζί με ένα σύστημα τετρακίνησης με δύο μοτέρ e-4ORCE. Διατίθεται ως πενταθέσιο ή επταθέσιο, προσφέροντας μια σημαντική επιλογή για εκδρομές με μεγάλη οικογένεια ή φίλους.

Το X-Trail είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα οχήματα της Nissan παγκοσμίως, με πωλήσεις σε περισσότερες από 100 αγορές και προσφέρει οικογενειακές περιπέτειες για περισσότερα από 20 χρόνια. Η τέταρτη γενιά X-Trail συνεχίζει με βάση ένα καλά εδραιωμένο DNA που διατρέχει και τις τρεις προηγούμενες γενιές του X-Trail.

Nissan X-Trail e-POWER τεχνικά χαρακτηριστικά

 e-POWER
Θέσεις57
Κίνηση2wde-4ORCE 4wd
Ισχύς (kW / PS)150 / 204157 / 213157 / 213
Ροπή (Nm)330FR 330 + RR 195FR 330 + RR 195
Συνδυασμένος κύκλος WLTP CO2, εκπομπές (g / km)131 – 134143 – 145146 – 148
Συνδυασμένος κύκλος WLTP CO2, κατανάλωση (l / 100 km)5,8 – 5,96,3 – 6,46,4 – 6,5
Μέγιστη ταχύτητα (km/h)170180180
0-100 km/h (sec)8,07,07,2
RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO