spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣNissan Renault Mitsubishi Alliance

Nissan Renault Mitsubishi Alliance

Nissan Renault startupΟ όμιλος Renault Nissan φαίνεται να έχει πατήσει φουλ γκάζι με σκοπό κατά τα επόμενα χρόνια να κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη. Έτσι μετά τις στρατηγικές συμμαχίες των προηγουμένων ετών σε Νοτιοανατολική Ασία, Ιαπωνία, εξαγορά πακέτου μετοχών 34% της Mitsubishi, συνεργασία με Mercedes, διείσδυση με συμφωνίες στην τεράστια Ρωσική αγορά και πολλά ακόμη, τώρα δημιουργεί μια νέα εσωτερική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας μέσα στα “σπλάχνα” της.

Τώρα η κοινοπραξία Renault – Nissan ανακοίνωσε μια εντελώς νέα «εσωτερική» δραστηριότητα. Αυτή θα ασχολείται με την υψηλή τεχνολογία η οποία θα είναι στοχευμένη στα συνδεδεμένα αυτοκίνητα και το μέλλον της κινητικότητας. Στην ομάδα αυτή των 300 εξειδικευμένων επιστημόνων θα προΐσταται ο ανώτατος αντιπρόεδρος της Renault-Nissan Ogi Redzic, μαζί με ένα σπουδαίο επιστήμονα του HERE, με υπόβαθρο στο λογισμικό, στην τεχνολογία cloud, την ανάλυση δεδομένων, τη μηχανική μάθηση και δεκάδες άλλους τομείς οι οποίοι έχουν σχέση με το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης. Η είδηση αυτή έρχεται αμέσως μετά την πρόσφατη εξαγορά από τη Nissan της Sylpheo, εταιρείας ενσωμάτωσης και ανάπτυξης λογισμικού Cloud.

Nissan Renault startupΑποστολή αυτής της νέας ομάδας θα είναι να αναπτύξει νέους τεχνολογικούς τομείς οι οποίοι θα εξελίξουν την αυτόνομη οδήγηση, θα δημιουργήσουν στόλους οχημάτων της συγκεκριμένης τεχνολογίας, αλλά και άλλες νέες υπηρεσίες του κλάδου, οι οποίες τώρα μόλις αρχίζουν να αναπτύσσονται. Η απόφαση της δημιουργίας αυτής της τεχνολογικής ομάδας θεωρείται σαν μια κίνηση ματ, προκειμένου η κοινοπραξία Renault – Nissan να ανταγωνιστεί με ίσους όρους όλους τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές οχημάτων, οι οποίοι ήδη ξεκίνησαν και αυτοί την ανάπτυξη αντίστοιχων τεχνολογιών.

Η Nissan έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο στην εξέλιξη του συστήματος αυτόνομης οδήγησης ProPILOT. Η σχεδίαση του αυτόνομου οχήματος του μέλλοντος, πολλές φορές απαιτεί την συνύπαρξη των καλύτερων διαθέσιμων ταλέντων όπως μηχανικών αυτοκινήτων και λογισμικού, ειδικών επιστημόνων στην τεχνολογία αισθητήρων και τεχνητής νοημοσύνης, επιστημόνων πληροφορικής, ειδικών στην παραγωγή, αλλά και πολλών άλλων.

Όμως υπάρχει και ένα ακόμη επιστημονικό πεδίο, που δύσκολα θα περίμενε κανείς να βρει στο πλάνο σχεδιασμού ενός τέτοιου εγχειρήματος. Πρόκειται για την επιστήμη του ανθρωπολόγου που για τη Nissan παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του αυτόνομου οχήματος της επόμενης γενιάς, αναλύοντας τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις κατά την οδήγηση και εξασφαλίζοντας ότι ο οδηγός του αύριο είναι ένας “καλός πολίτης” στο δρόμο.

Nissan Renault startupΣύμφωνα με την Melissa Cefkin, επικεφαλή ανθρωπολόγο στο Nissan Research Center στη Silicon Valley, “Η τεχνολογία των αυτοκινήτων εξελίσσεται συνεχώς και αλλάζει”. “Και τώρα … με την προσθήκη της αυτόνομης οδήγησης … θα επέλθουν περαιτέρω αλλαγές στην κοινωνία, σε όλο το εύρος της καθημερινής ζωής και συμπεριφοράς μας στο δρόμο.”

Στην περίπτωση των αυτόνομων οχημάτων, η Cefkin υποστηρίζει ότι ο ορισμός στο πως οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με ένα ” κυρίαρχο πολιτιστικό αγαθό” όπως το αυτοκίνητο, θα αποκτήσει μια νέα φρέσκια διάσταση, καθώς οι νέες τεχνολογίες αναμένεται να επηρεάσουν σε καθοριστικό βαθμό τις σχηματίζουσες συμπεριφορές και αποφάσεις τους. Το σύστημα αυτό αναμένεται να λειτουργήσει το 2020.

Τέλος, με όλες αυτές τις αναπτυξιακές κινήσεις η Nissan, για πέμπτη συνεχή χρονιά, αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο πολύτιμα εμπορικά σήματα στον κόσμο, σύμφωνα με την Interbrand, τον κορυφαίο οργανισμό στην αξιολόγηση εταιρικών σημάτων. Κατά τη ετήσια έκθεση Best Global Brands για το τρέχον έτος που δημοσιεύεται από την Interbrand, η Nissan κατετάγη ως το 43ο πιο πολύτιμο εμπορικό σήμα στον κόσμο , σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με την περσινή κατάταξη (στην 49η θέση). Με την αξία του εμπορικού της σήματος να εκτοξεύεται πάνω από τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια, η Nissan κατετάγη ως η 4η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα στον κόσμο.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO