spot_img

Nissan MICRA

hatchback

Nissan-Micra-new-largeTο πρώτο Micra εμφανίστηκε πριν από 30 χρόνια περίπου και σηματοδότησε μια επανάσταση στην κατηγορία των μικρών hatchback, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για την Nissan. Τώρα με το ντεμπούτο του ολοκαίνουργιου μοντέλου στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, η Nissan επαναπροσδιορίζει πλήρως το τι σημαίνει Micra με τρόπο τολμηρό και… επαναστατικό.

Προορισμένο για την Ευρώπη, που αποτελεί και την μεγαλύτερη αγορά της Υφηλίου στα hatchback , είναι σχεδιασμένο για να μαγνητίσει τα βλέμματα, με δυναμικές γραμμές που του δίνουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Είναι χαμηλότερο, ευρύτερο και μακρύτερο από τους προκατόχους του και έχει περισσότερο εσωτερικό χώρο. Επίσης επωφελείται από μικρότερου κυβισμού κινητήρες turbo, σε συνδυασμό με ένα ευέλικτο πλαίσιο που εξοπλίζεται από ένα πλήρες πακέτο καινοτόμων χαρακτηριστικών ασφαλείας.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην άνεση του οδηγού, με μια χαμηλότερη θέση οδήγησης για μια πιο ασφαλή αίσθηση χειρισμού στο δρόμο. Χάρη στην ακόμα καλύτερη ρύθμιση του καθίσματος του οδηγού, στο πλήρως ρυθμιζόμενο τιμόνι, αλλά και στη βέλτιστη τοποθέτηση των πεντάλ και του επιλογέα ταχυτήτων, γίνεται ακόμα πιο εύκολο για όλους τους οδηγούς να επιτύχουν την ιδανική θέση οδήγησης.

Τεχνο

Είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Nissan στην κατηγορία Β που προσφέρει ένα τόσο εκτεταμένο σύνολο προηγμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας, διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις, κάνοντας πράξη το όραμα της Nissan για την Ευφυή Οδήγηση. Τα συγκεκριμένα Nissan-Micra-new-low-(13)χαρακτηριστικά, που συνήθως συναντώνται σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα, απαρτίζονται από τεχνολογίες όπως αυτή του Lane Departure Prevention (Αποφυγή Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας), κάτι που υιοθετείται για πρώτη φορά στην κατηγορία. Επιπλέον, για πρώτη φορά σε οχήματα της Nissan στην Ευρώπη, υιοθετείται το Intelligent Emergency Braking (Έξυπνο Σύστημα Πέδησης) με αναγνώριση των πεζών, όπου σε συνάρτηση με τα Around View Monitor (Σύστημα Πανοραμικής Θέασης), Traffic Sign Recognition (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικών Σημάτων), High Beam Assist (Σύστημα Υποβοήθησης Μεγάλης Σκάλας Φώτων) και Blind Spot Warning (Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου), αποτελούν τα δομικά στοιχεία για την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης , ως αναπόσπαστο μέρος του Nissan Intelligent Mobility.

Ένα ακόμα αποκλειστικό χαρακτηριστικό του νέου Micra αποτελεί το νέο ηχοσύστημα έξι ηχείων Bose Personal. Επιπλέον, εφοδιάζεται με μια κεντρική έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών που παρέχει πρόσβαση στα συστήματα ήχου και δορυφορικής πλοήγησης, στο κινητό τηλέφωνο, σε εφαρμογές έξυπνων συσκευών, όπως και στο Siri voice control της Apple μέσω του CarPlay.

Πλαίσιο και μηχανικά σύνολα

Nissan-Micra-new-low-(8)Με τα συστήματα Active Ride Control για βελτιωμένη οδηγική άνεση και Active Trace Control για μειωμένη υποστροφή και πιο άμεσο χειρισμό, η Nissan έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ηχομόνωση της καμπίνας. Διαθέτει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0.29, μέγεθος κορυφαίο για ένα hatchback.

Σε ότι αφορά του κινητήρες, αρχικά θα διατίθεται με έναν 0.9 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης, καθώς και με τον diesel 1.5 λίτρων, αμφότεροι με απόδοση 90hp. Στην γκάμα επιλογών θα ενταχθεί σύντομα και ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης 1.0 λίτρων και απόδοσης 73hp. Κατασκευάζεται στην Γαλλία και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2017..

Videos 

Φωτογραφίες

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO