spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΤαξίδεψαν 400.000 φορές γύρω από την Υφήλιο

Ταξίδεψαν 400.000 φορές γύρω από την Υφήλιο

Nissan LEAF: σαν το παλιό καλό κρασί

Συμπληρώνοντας  τα δέκατα γενέθλιά του, ένα σημαντικό ορόσημο επετεύχθη για την Nissan αυτόν τον μήνα, καθώς το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής στον κόσμο, οδηγείται από περισσότερους από 180.000 αυτοκινητιστές – οπαδούς των EVs σε όλη την Ευρώπη.  Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ιδιοκτήτες LEAF εμπόδισαν την εισροή 2,5 εκατομμύριων τόνοι CO2 κάθε χρόνο στην ατμόσφαιρα, διανύοντας παράλληλα τόσα   χιλιόμετρα που αρκούν για να ταξιδέψουν 400.000 φορές γύρω από την Υφήλιο.

Nissan Leaf_03

Ένα μέλλον χωρίς εξατμίσεις

Καθώς η χωρητικότητα, η απόδοση και οι επιδόσεις της μπαταρίας του συνεχίζουν να βελτιώνονται, το Nissan LEAF έχει καταφέρει να προσελκύσει τη μεγαλύτερη και πιο πιστή κοινότητα οδηγών παγκοσμίως. Οι ιδιοκτήτες LEAF  έχουν ταξιδέψει συλλογικά περίπου 16 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα καθαρού αέρα, από το λανσάρισμά του. Αυτό επιβεβαιώνει εκ νέου την αποστολή της Nissan στην κατεύθυνση προσφοράς ενός πιο βιώσιμου και καθαρότερου μέλλοντος.

Δείτε το βίντεο με τα “επιτεύγματα”  των 500.000 LEAF

Ο συνολικός αριθμός των LEAF που πωλήθηκαν παγκοσμίως απέτρεψε με επιτυχία την έκλυση 2,5 εκατομμύριων τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στο περιβάλλον. Για να αντιληφθούμε την σοβαρότητα του μεγέθους, θα χρειαζόταν σχεδόν 100.000.000 δέντρα για να αφαιρέσουμε αυτήν την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρά μας εάν είχε “απελευθερωθεί” απευθείας.

Nissan Leaf_04

Εξοπλισμένο με ένα κινητήριο σύνολο μηδενικών εκπομπών, το Nissan LEAF βελτιστοποιήθηκε εξ αρχής, προσφέροντας μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη εμπειρία οδήγησης. “Απηχώντας”  την σβελτάδα του LEAF NISMO RC το οποίο και ενέπνευσε, το LEAF προσφέρει στιγμιαία ροπή και συναρπαστική ισχύ, επιταχύνοντας το 0 έως 100 km σε 6,9 δευτερόλεπτα.

Κατά μέσο όρο, μπορεί να αναπαράγει 744 kWh καθαρής ενέργειας κάθε χρόνο, εφόσον διανύει 18.000 χιλιόμετρα, που είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει ένα κινητό τηλέφωνο για 372 χρόνια.

Nissan Leaf_005

Γιορτάζοντας την επέτειο των 10 ετών, η Nissan και το UEFA Champions League Trophy Tour φέρνουν τον ενθουσιασμό σε ορισμένους τυχερούς ιδιοκτήτες LEAF που θα έχουν την ευκαιρία να παραλάβουν το βαρύτιμο τρόπαιο του UCL στο σπίτι τους και να απολαύσουν μια εικονική τελετή με πρεσβευτές της UEFA, όπως ο θρύλος Clarence Seedorf. Από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, το τρόπαιο του UCL θα ταξιδεύει στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

“Καθώς η ζήτηση των πελατών για EVs αυξάνεται, όπως αυξάνεται  και η ανάγκη να ενσωματωθούν στην καθημερινή μας ζωή, η Nissan έχει δεσμευτεί να αναπτύξει προηγμένα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με τεχνολογίες που βοηθούν τους οδηγούς να αισθάνονται πιο σίγουροι, συνδεδεμένοι και ενθουσιασμένοι, συμμετέχοντας στην επανάσταση της ηλεκτροκίνησης “, δήλωσε ο Arnaud Charpentier, Αντιπρόεδρος Προϊοντικής Στρατηγικής και Τιμολόγησης, Nissan AMIEO. “Στηριζόμενη στην απόλαυση που πηγάζει από τη φύση του LEAF και την πλούσια κληρονομιά της, η Nissan αναπτύσσει μια διευρυμένη γκάμα προηγμένων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.”

Nissan Leaf_006

Τον περασμένο Ιούλιο, η Nissan παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό crossover coupe Ariya. Το Ariya ενσωματώνει τα δυνατά σημεία της Nissan στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και διαθέτει τις τελευταίες τεχνολογίες, αλλά και τον  σχεδιασμό του  Nissan Intelligent Mobility.

Το Ariya είναι ένα βασικό μοντέλο στο πλάνο μετασχηματισμού Nissan NEXT της εταιρείας, σύμφωνα με το οποίο η Nissan σχεδιάζει να πουλήσει 1 εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα ετησίως έως το 2023, συμπεριλαμβανομένων των EVs και των οχημάτων με ηλεκτροκινητήρες e-POWER.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO