spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑNissan IMs EV Sports sedan concept

Nissan IMs EV Sports sedan concept

Το νέο καθαρό ηλεκτρικό AWD sedan  αντιπροσωπεύει την απόλυτη έκφραση της Nissan Intelligent Mobility. Η ιδέα Nissan IMs, με τις επαναστατικές νέες διαστάσεις και τον πρωτοποριακό εσωτερικό χώρο, διαθέτει μοναδική αρχιτεκτονική καθισμάτων “Premier Seat” 2 + 1 + 2. Το ολοκαίνουριο concept με πλήρη αυτόνομη ικανότητα οδήγησης, έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Διεθνές Auto Show της Βόρειας Αμερικής.

Nissan IMs Concept
“Αυτή η τολμηρή ιδέα του Nissan IMs αντιπροσωπεύει τη γέννηση ενός εντελώς καινούργιου concept οχήματος – ένα ανυψωμένο, ηλεκτροκίνητο σπορ sedan”, δήλωσε ο Denis Le Vot, ανώτερος αντιπρόεδρος, πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης της Nissan North America Inc. κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αποκαλύπτοντας την έννοια του ΙΜ.

Η Le Vot ανακοίνωσε, επίσης ότι, μετά το ντεμπούτο της περασμένης εβδομάδας της σειράς 2019 Nissan LEAF e + στο Consumer Electronics Show, η Nissan, θα προωθήσει επτά επιπλέον ηλεκτρικά οχήματα το 2022. 

Δείτε το video του εντυπωσιακού Nissan IMs Concept

Τα μοναδικά δυνατά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά εξωτερικού και εσωτερικού σχεδιασμού του IMs είναι  δυναμικά χάρη στην πρωτοποριακή ηλεκτρική και αυτόνομη τεχνολογία που ενσωματώνει τη Nissan Intelligent Mobility, το όραμα της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Nissan IMs EV_ 04

Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί είναι ένα σύστημα υψηλών επιδόσεων (AWD), το οποίο τροφοδοτείται από ζεύγος ηλεκτρικών κινητήρων που βρίσκονται στο μπροστινό και πίσω μέρος του οχήματος. Το αποτέλεσμα είναι η ιδανική ισορροπία εμπρός / πίσω, η εξαιρετική πρόσφυση και η εξαιρετική απόδοση στις στροφές. Χάρη σε μια προηγμένη αερανάρτησης που προσαρμόζεται σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης, η ιδέα του IMs διαθέτει μεταξένια, ομαλή ποιότητα οδήγησης.

Nissan IMs EV_ 05

Ο ηλεκτρικός κινητήρας του οχήματος αποτελείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες (μπροστά και πίσω) που παράγει 483 ίππους και ροπή 590 lb-ft, ενώ μια μπαταρία 115 kWh παρέχει αυτονομία 380 μιλίων (612 χλμ.) με μία μόνο φόρτιση.

Nissan IMs EV_ 06

Η σχεδιαστική γλώσσα V-motion της Nissan, ενσωματώνεται και τονίζεται στην εμπρόσθια περιμετρική μπροστινή όψη του IMs. Ο τολμηρός, λεπτός σχεδιασμός του φωτισμού σχήματος V, είναι  πρακτικός, δίνοντας σε όλο το όχημα ένα φουτουριστικό σχήμα. Σε αυτό συνδράμουν και οι επιθετικοί τροχοί 22 ιντσών που προσδίδουν στη σπορ στάση του οχήματος.

Στη λειτουργία αυτόνομης οδήγησης, οι προβολείς του IMs και ο πίσω συνδυασμός φώτων γίνονται μπλε. Ο φωτισμός αυτός κινείται συνεχώς από εμπρός προς τα πίσω προκειμένου να ειδοποιήσει τους πεζούς και τους άλλους οδηγούς για την αυτόνομη κατάστασή του.

Nissan IMs EV_ 07

Το εσωτερικό του IMs αντιπροσωπεύει έναν εντελώς νέο τρόπο απεικόνισης του τρόπου με τον οποίο οι μελλοντικοί επιβάτες θα μετακινούνται, θα ταξιδέψουν σε έναν αυτόνομα οδηγούμενο κόσμο. Όλα τα εξαρτήματα του κινητήρα έχουν τοποθετηθεί τελείως κάτω από το δάπεδο της καμπίνας.

Σε λειτουργία χειροκίνητης οδήγησης, το εσωτερικό του IMs γίνεται ένα πιλοτήριο με έμφαση στον οδηγό, με προηγμένη τεχνολογία υποστήριξης οδηγού και οθόνες πληροφοριών πολλαπλών επιπέδων, δίνοντας πλήρη έλεγχο του οχήματος στον οδηγό.

Nissan IMs EV_ 08

Σε αυτόνομη λειτουργία οδήγησης, το ΙΜ μπορεί να μετατραπεί από ένα αυτοκίνητο του οδηγού σε ένα πλήρως αυτόνομο όχημα, επιτρέποντας στον οδηγό να συνομιλεί με επιβάτες, να εργάζεται ή απλά να απολαμβάνει τις πολυάριθμες επιλογές ψυχαγωγίας.

Το Nissan IMs Concept από τεχνικής σκοπίας

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO