spot_img

Νέο Audi Q5

Audi Q5 10Τι καινούργιο έχει το νέο Q5?
Νέας γενιάς τετρακίνηση quattro με τεχνολογία ultra.
Virtual cockpit με οθόνη υψηλής ανάλυσης 12.3 ιντσών.
Για πρώτη φορά με προηγμένη αερανάρτηση και έλεγχο απόσβεσης.
Πρότυπο στην κατηγορία του στον τομέα της αεροδυναμικής.
Νέα λειτουργία «προσωπικής βοήθειας πλοήγησης».
Η τιμή του ξεκινά από 50.500€.

Με 37 χρόνια know how
Σεβασμός στην Audi, την πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που το 1980 πέρασε πρώτη στη γραμμή παραγωγής την τετρακίνηση με την ονομασία Quattro! Ήδη έχουν περάσει 37 χρόνια από τότε και έχει παραχθεί τον υπ΄ αριθμόν 8.000.000 αυτοκίνητό της με την τεχνολογία αυτή.Audi Q5 14

Σήμερα το Q5, με πωλήσεις πάνω από 510.000 μονάδες στην παγκόσμια αγορά, είναι το δημοφιλέστερο SUV στην ιστορία της Premium κατηγορίας. Οι πωλήσεις της 2ης γενιάς Q5 ξεκινούν στην ελληνική αγορά τον Φεβρουάριο. Ανάμεσα στις καινοτομίες του – οι περισσότερες εκ των οποίων έρχονται από τo Q7 – περιλαμβάνεται το νέο σύστημα μετάδοσης quattro με τεχνολογία ultra, οι υψηλής απόδοσης κινητήρες, η αερανάρτηση με έλεγχο απόσβεσης και μία πλήρη σειρά από συστήματα πολυμέσων και υποβοήθησης του οδηγού.

Audi Q5 19Με χαμηλή αεροδυναμική
Το ανάγλυφο της γρίλιας «Singleframe» με το συμπαγές πλαίσιο αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία στο μπροστινό αεροδυναμικό μέρος. Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED ή υψηλής ανάλυσης Matrix LED με δυναμική διαμόρφωση και ανακατεύθυνση της φωτεινής τους δέσμης, ανάλογα με την διεύθυνση του αυτοκινήτου. Αποτελεί πρότυπο στην κατηγορία του και στον τομέα της αεροδυναμικής. Οι 4κύλινδρες εκδόσεις πετυχαίνουν έναν συντελεστή Cd 0,30, χάρη στην ειδικά μελετημένη αεροδυναμικά οροφή. Οι αεροδυναμικοί θόρυβοι βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, όπως και οι κραδασμοί – το νέο SUV της Audi διασφαλίζει το πιο άνετο ηχομονωτικά εσωτερικό στην κατηγορία του!

Με διαισθητικό χειρισμό
Ο διαισθητικός χειρισμός του χαρακτηρίζεται από τρία νέα προηγμένα Audi Q5 17στοιχεία, όπως το προαιρετικό Audi virtual cockpit με τις καταπληκτικές ψηφιακές απεικονίσεις στην οθόνη υψηλής ανάλυσης διάστασης 12,3 ιντσών. Επίσης, υπάρχει προαιρετικό head-up display που απεικονίζει διάφορα δεδομένα στο παρμπρίζ ώστε ο οδηγός να μην αποσπά το βλέμμα του από το δρόμο.

Ακριβώς όπως και τo Q7, έχει μια λειτουργία «προσωπικής βοήθειας πλοήγησης» η οποία έχει τη δυνατότητα εκμάθησης. Με την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης λειτουργίας το σύστημα πλοήγησης «μαθαίνει» τις διαδρομές και τους προορισμούς που επιλέγονται συχνά και συνδέει τις συγκεκριμένες πληροφορίες τόσο με το σημείο στάθμευσης όσο και με την ώρα της ημέρας.

Audi Q5 27Γκάμα κινητήρων
Στη χώρα μας h τιμή του μοντέλου ξεκινά από 50.500€ και λανσάρεται με τρεις κινητήρες, δύο TDI και έναν TFSI. Η απόδοσή τους έχει αυξηθεί έως και 27 ίππους, ενώ ταυτόχρονα η κατανάλωσή τους έχει μειωθεί σημαντικά. Ιδιαίτερα οικονομική λειτουργία εμφανίζουν οι εκδόσεις των 150 ίππων και των 190 ίππων του 2.0 TDI. Οι δύο κινητήρες συνδυάζουν τη μεγάλη ισχύ με την οικονομία καυσίμου. Ο 2.0 TFSI που έχει εξελιχθεί περαιτέρω αποδίδει 252 ίππους, καταναλώνει μόλις 6,8 λίτρα βενζίνης για κάθε 100 χιλιόμετρα και εκπέμπει αντίστοιχα μόλις 154 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο.

Το σύστημα μετάδοσης του έχει εξελιχθεί από την αρχή, κάτι που ισχύει και για το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων, το S-Tronic των 7 σχέσεων και το Tiptronic των 8 σχέσεων. Τα αυτόματα κιβώτια ενσωματώνουν, για χάρη της μείωσης της κατανάλωσης καυσίμου, μια λειτουργία ελεύθερης κίνησης των τροχών και ο οδηγός τα ελέγχει είτε μέσω του επιλογέα είτε μέσω των paddles στο τιμόνι.

Ultra Quattro
Η τετρακίνηση quattro με τεχνολογία ultra απεμπλέκει πάντα τη μετάδοση ταχύτατα στον πίσω άξονα όταν αυτή δεν χρειάζεται, ενώ όταν απαιτείται η εμπλοκή του, λειτουργεί ταχύτατα προβλέποντας την ανάγκη για επιπλέον πρόσφυση. Η καινούργια αυτή μετάδοση προσφέρει ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, αυξάνοντας ταυτόχρονα τα επίπεδα πρόσφυσης και τα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Το νέο Audi Q5 έχει δυναμική συμπεριφορά που κατορθώνει να συνδυάσει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά: είναι σπορ ενώ ταυτόχρονα είναι και ιδιαίτερα άνετο. Η βάση για τα παραπάνω είναι η καινούργια ανάρτηση πέντε συνδέσμων καθώς και η νέα ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση του συστήματAudi Q5 28ος διεύθυνσης.

Οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους δύο επιλογές ελατηρίων και αμορτισέρ σε συνδυασμό με τη δυνατότητα επιλογής πνευματικής ανάρτησης. Η ανάρτηση με έλεγχο της απόσβεσης των αμορτισέρ προσφέρει μεγάλο εύρος ρυθμίσεων μεταξύ άνεσης και δυναμικής συμπεριφοράς, με τον οδηγό να τις επιλέγει μέσω του Audi drive select. Επιπρόσθετα με τον έλεγχο της απόσβεσης των αμορτισέρ η νέα, ενεργή πνευματική ανάρτηση έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει την απόσταση από το έδαφος του αυτοκινήτου σε πέντε στάδια. Στο Audi Q5 3.0 TDI τα δύο αυτά συστήματα και το σπορ διαφορικό συνδυάζονται σε μια νέα κεντρική μονάδα ελέγχου της ανάρτησης. Στο στάνταρ σύστημα, το Audi drive select, που έχει πρόσβαση σε διάφορες μονάδες, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ συνολικά 7 προγραμμάτων οδήγησης. Τα δύο νέα προγράμματα lift/offroad και allroad τονίζουν εμφατικά τον off road χαρακτήρα του Audi Q5.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO