spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣMotul Roof of Africa 2017

Motul Roof of Africa 2017

Το Motul Roof of Africa, ο παλαιότερος Off-Road αγώνας της Αφρικής και ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο, πρόσφατα πήρε τον τίτλο “The Mother of Hard Enduro” και φέτος γιορτάζει τα 50 του χρόνια!

2017 Motul Roof of AfricaΠρογραμματισμένος να γίνει 15-18 Νοεμβρίου στο Lesotho, το Motul Roof of Africa του 2017 είναι ο τελευταίος γύρος της σειράς Red Bull Hard Enduro για το έτος και υπόσχεται να είναι μια δυναμική δοκιμασία για αναβάτες και μοτοσυκλέτες.
Σε όλο τον κόσμο, το Hard Enduro ή Extreme Enduro γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές και το Motul Roof of Africa έχει δικαίως κερδίσει τη φήμη του πιο δύσκολου αγώνα. Ο 3ήμερος αγώνας προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και οι συμμετοχές είναι πολυάριθμες από διεθνείς αναβάτες.

Motul Roof of Africa 2017
Η διαδρομή αρχίζει μέσα και γύρω από το Maseru, πρωτεύουσα του Lesotho. Σε αυτό το σημείο του αγώνα, γνωστό ως “Round the Houses”, οι θεατές θα νιώσουν την αδρεναλίνη και την ένταση του αγώνα. Εφέτος, το Round of Houses θα 2017 Motul Roof of Africa 10ολοκληρωθεί σε 5 αγώνες των 3 γύρων, ξεκινώντας από το Maseru Club και πηγαίνοντας προς την Αμερικανική Πρεσβεία, στον δρόμο του Πάπα Ιωάννου Παύλου ΙΙ, περνώντας από το Golf Club και πίσω στο Maseru Club. Οι Gold και Silver αναβάτες θα πάρουν μέρος στο Round the Houses, ενώ οι Bronze οδηγοί θα προχωρήσουν απευθείας στα χρονομετρημένα. Επιπλέον, συνεχόμενες παραστάσεις από stuntmen θα διασκεδάζουν το κοινό μεταξύ των αγώνων στο Maseru Club Grounds.

Η έναρξη των χρονομετρημένων θα γίνει στα 2.700 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ το υψόμετρο όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας θα κυμαίνεται από 1.500 ως τα 3.000 μέτρα (πάνω 2017 Motul Roof of Africa 11από την επιφάνεια της θάλασσας). Η διαδρομή της 2ης και της 3ης ημέρας αποτελείται από πίστες άμμου, δύσβατες διαδρομές και μονοπάτια μέσω ορεινών περασμάτων σε απόκρημνα και βραχώδη σημεία. Επιπλέον, πολλά ορμητικά ποτάμια είναι πιθανόν να βρεθούν στη διαδρομή των οδηγών, αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να φτάσουν έως τους 35 βαθμούς, πράγμα που καθιστά την αποτελεσματική ενυδάτωση κατά τη διάρκεια των αγώνων πολύ σημαντική για την επιτυχία.

Κορυφαίοι αναβάτες
Στους αγώνες θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι Enduro αναβάτες του κόσμου. Μετά τη νίκη πέρυσι του Graham Jarvis (Rockstar Energy Husqvarna) έχει προγραμματιστεί η επιστροφή του για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Roof of Africa, 2017 Motul Roof of Africa 12ενώ ο Alfred Gomez Cantero (Red Bull KTM), ο οποίος ήρθε πολύ κοντά στην πρώτη θέση πέρσι, θα επιστρέψει για να διεκδικήσει τον τίτλο και πάλι.

Μερικοί από τους καλυτέρους αθλητές της διοργάνωσης είναι ο Wade Young (Sherco Racing), ο νεότερος αγωνιζόμενος που κέρδισε τον τίτλο Roof of Africa όταν ήταν μόλις 16 ετών, το 2012 (κέρδισε επίσης το 2014). Ο Brett Swanepoel (Pepson Plastics Husqvarna), που τερμάτισε 2ος και 3ος παλαιότερα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Super Enduro, ο Blake Gutzeit Junior (Bidvest bLU cRU Yamaha) και ο αδερφός του, ο Jade Gutzeit, νικητής το 2003 (Alfie Cox KTM Motul Racing).

Από τις γυναικείες συμμετοχές, θα αγωνιστεί η Kirsten Landman (Brother Leadertread KTM), που είναι γνωστή ως “η Σιδηρά Κυριά του Hard Enduro” και κατάφερε να ολοκληρώσει τη Χρυσή Κατηγορία το 2016, και η Ισπανίδα Spanish Sandra Gomez (Pepson Plastics Husqvarna). Η μάχη ανάμεσα τους θα είναι αναμφίβολα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και από τις λίγες που δεν θα πρέπει να χάσετε!

2017 Motul Roof of Africa 13Ο διοργανωτής του Motul Roof of Africa, Peter Luck, δίνει μια ιδέα από ό,τι αναμένεται να συμβεί: “Η διαδρομή είναι τόσο σκληρή όσο πάντα, αλλά βατή για τις διάφορες κατηγορίες. Σίγουρα πρόκειται για μια μεγάλη δοκιμασία για τους αναβάτες αλλά και τις μοτοσυκλέτες. Οι θεατές μπορούν να περιμένουν ένα εξαιρετικό θέαμα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οπαδοί και αναβάτες θα περιμένουν με αγωνία και φέτος τη βράβευση που θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά τον τερματισμό το Σάββατο”.
Χορηγός τίτλου

Εφέτος θα είναι η δεύτερη χρονιά που η Motul είναι χορηγός τίτλου και που υποστηρίζει την πιο εντυπωσιακή εκδήλωση του Extreme Enduro.

Αν και η Motul ήταν χορηγός και στο παρελθόν, ο Mercu Jansen, Area Manager για την Ανατολική και Νότια Αφρική, δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για τη Motul να είναι για 2η χρονιά επίσημος χορηγός τίτλου. “Είμαστε υπερήφανοι που συνδέουμε το όνομά μας με πολλούς διαφορετικούς αγώνες μοτοσυκλετών σε όλο τον κόσμο και που συμμετέχουμε σε έναν από τους πιο σκληρούς 2017 Motul Roof of Africa 14αγώνες Enduro. Η εμπειρία είναι μοναδική!” λέει.

Με τα χρόνια, η Motul απέκτησε εμπειρία ως επίσημος προμηθευτής πολλών αγωνιστικών ομάδων και κατασκευαστών και συνεργάζεται με τις εταιρείες για την περαιτέρω τεχνολογική ανάπτυξη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Εφέτος, η εγγραφή των συμμετοχών και η ενημέρωση των αναβατών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στο AVANI Lesotho Hotel. Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για το Motul Roof of Africa 2017, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Motul Roof of Africa – Mother of Hard Enduro Facebook ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.roofofafrica.info

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO