spot_img
HomeMOTOΑΓΩΝΕΣMotoGP Γερμανίας 19/06/2022

MotoGP Γερμανίας 19/06/2022

MotoGP Γερμανίας 19/06/2022

Μετά από όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες της πρώτης περιόδου της σεζόν που πραγματοποιήθηκαν στη νότια Ευρώπη, η Michelin Motorsport και οι υπόλοιπες ομάδες του MotoGP ™ κατευθύνονται βόρεια στη Σαξονία στη Γερμανία για το δέκατο αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος MotoGP™ 2022, Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland, στην εμβληματική πίστα Sachsenring.

Η πίστα του Sachsenring βρίσκεται κοντά στο Chemnitz, έχει μήκος 3.771 μέτρα και αποτελεί όχι μόνο μια από τις πιο κοντές σε μήκος πίστες του πρωταθλήματος αλλά και μια από τις πιο αργές. Ωστόσο, η φορά της πίστας είναι αριστερόστροφη με αποτέλεσμα οι 10 αριστερές στροφές σε συνδυασμό με τις 3 δεξιές και την ευθεία των μόλις 700μ. Να ασκούν μεγάλη πίεση στην αριστερή πλευρά του ελαστικού. Λόγω αυτής της διάταξης,  τα ελαστικά περνούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πλαγιασμένα στην αριστερή πλευρά τους παρά στην όρθια θέση τους κι αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό επαναλαμβάνεται για 30 γύρους, τότε αντιλαμβάνεται ότι τα MICHELIN Power Slicks ελαστικά έχουν μια εξειδικευμένη αποστολή στο συγκεκριμένο αγώνα.  Λόγω των πολυάριθμων σφιχτών στροφών της, η συγκεκριμένη πίστα αποτελεί μια πρόκληση για τους μηχανικούς των ομάδων, με μια θεαματική κατηφορική δεξιά τον καταράκτη που απαιτεί απο τους αναβάτες ακόμα περισσότερη συγκέντρωση.

Έχοντας υπόψη αυτές τις απαιτήσεις, ολόκληρη η γκάμα θα είναι ασύμμετρη, με όλα τα εμπρός και πίσω ελαστικά να φέρουν σκληρότερο μείγμα γόμας στην αριστερή πλευρά του πέλματος σε αντίθεση με τη δεξιά που θα είναι πιο μαλακό για να μπορεί να έρχεται άμεσα στη θερμοκρασία λειτουργίας, όταν ο αναβάτης θα αναζητάει καλή πρόσφυση σε οποιαδήποτε από τις τρεις δεξιές στροφές της πίστας. 

Η Γερμανική πίστα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της χώρας κοντά στις πόλεις Δρέσδη και Λειψία και παρόλο ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί στην καρδιά του καλοκαιριού πάντα υπάρχει η πιθανότητα να είναι ψυχρός και υγρός ο καιρός στη συγκεκριμένη περιοχή. Σε περίπτωση που υπάρξουν βρόχινες καιρικές συνθήκες η Michelin θα έχει διαθέσιμα τα MICHELIN Power Rain ελαστικά σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας, όπου μόνο τα πίσω θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης έχοντας σκληρότερο μείγμα γόμας στην αριστερή πλευρά του πέλματος.

Παρά το γεγονός ότι ο Marc Marquez απουσιάζει λόγω της συνεχιζόμενης ιατρικής περίθαλψης στο τραυματισμένο χέρι του, εξακολουθεί να κατέχει όλα τα ρεκόρ στο Sachsenring MotoGP από το το 2019, το ρεκόρ όλων των εποχών με χρόνο 1’20.195 και το ρεκόρ γύρου αγώνα  με χρόνο 1’21.228         

Σχολιάζοντας τον αγώνα του Sachsenring που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Piero Taramasso, Διευθυντής Michelin Two-Wheel Motorsport, δήλωσε: «Πέρυσι οι θερμοκρασίες εδώ ήταν αρκετά υψηλές και είδαμε θερμοκρασίες πίστας πάνω από 50 ° C στον αγώνα, που σε συνδυασμό με τη βροχή δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο το έργο των αναβατών. Με την πολύ συγκεκριμένη διάταξη πίστας εδώ στο Sachsenring, που συνδυάζει έναν μικρό γύρο με μόνο τρεις δεξιές στροφές, σημαίνει ότι οι απαιτήσεις που τίθενται στα ελαστικά είναι πολύ συγκεκριμένες. Ωστόσο, οι μηχανικοί μας έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και είμαι σίγουρος ότι η γκάμα των ελαστικών μας για το 2022 θα αντεπεξέλθει στις πιέσεις που τους ασκούνται και στις σωστές συνθήκες θα οδηγήσει σε μερικούς καλούς χρόνους γύρου και σε  συναρπαστικό αγώνα. Η περασμένη χρονιά ήταν λίγο περίεργη εδώ λόγω της απουσίας θεατών, οπότε ξέρω ότι οι αναβάτες και η ομάδα της Michelin θα εκτιμήσουν όλοι την επιστροφή στην κανονικότητα που θα φέρουν οι θεατές, όταν επιστρέψουν εδώ στο Sachsenring για αυτό το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι θα είναι λίγο λυπημένοι επειδή ο Marc δεν είναι εδώ για να αγωνιστεί.»

Ο αγώνας θα ξεκινήσει με δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών 1 και 2 την Παρασκευή, ακολουθούμενες από τις ελεύθερες δοκιμές 3 και 4 και τα Προκριματικά 1 και 2 το Σάββατο. Ωστόσο, ο αγώνας 30 γύρων θα πραγματοποιηθεί  μετά το πρωινό Warm Up το πρωί της Κυριακής τη συνηθισμένη ώρα στις 14:00 τοπική ώρα.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO