spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑTEST DRIVEMini Countryman 2.0 D auto All4

Mini Countryman 2.0 D auto All4

Mini Coutryman 2,0 D auto 10Με “βαρύ” όνομα και με μια πολύ βαριά ιστορική παρακαταθήκη, η Mini, απόλυτα επιτυχημένη όλα αυτά τα, τελευταία, χρόνια, εξακολουθεί να δημιουργεί εντελώς νέες ιδέες, “φρέσκιες” κι εντελώς ξεχωριστές. Δείχνει να μη θέλει να ανταγωνιστεί “μνηστήρες” της αγοράς, αλλά να “παίξει” μόνη της στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό τερέν της αγοράς. Στοχεύει ξεκάθαρα βαθιά στο DNA του κάθε “ερωτευμένου” οδηγού με την ένδοξη ιστορία, με τις αποδράσεις εντός κι εκτός δρόμου, αλλά και με το έντονο και διαφορετικό life style, αυτό που μόνον η Mini μπορεί να προσφέρει με το ξεχωριστό Countryman. Αποτελεί μια πρόταση η οποία “παίζει” μόνη της στην αγορά. Αυτοί που το θέλουν, αυτούς που τους αντιπροσωπεύει, θα το επιλέξουν και θα το διασκεδάσουν όσο περισσότερο γίνεται.

Mini Coutryman 2,0 D auto 11Όλα σε ιδανική ποσότητα
Δεν είναι μια extreme πρόταση, δεν είναι το τετρακίνητο που θα σκαρφαλώσει σε πλαγιές για κυνηγούς, δεν πρόκειται να βάλει “φωτιά” στην άσφαλτο, αλλά σίγουρα θα ικανοποιήσει αυτόν που θα το επιλέξει, διότι προσφέρει πολλά και σε ιδανική ποσότητα. Αυτό το μίγμα ιστορίας, παράδοσης, τεχνολογίας, ποιότητας, πολυτέλειας και ικανοτήτων δεν αφήνει αδιάφορο κανένα που αναζητεί κάτι διαφορετικό σε αυτή την κατηγορία. Σίγουρα όμως δεν είναι
και μια φτηνή πρόταση. Η συγκεκριμένη πρόταση της δοκιμής μας απαιτεί να έχει ο υποψήφιος αγοραστής ένα ποσό πάνω από 40.000€. Το αν είναι πολλά ή λίγα, θα μας το πει ο κάθε ένας πραγματικά ενδιαφερόμενος και όχι όσοι αναζητούν λύσεις των 20.000 ή 30.000€.

Mini Coutryman 2,0 D auto 13Από τεχνικής σκοπιάς
Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας είχε τον ντίζελ κινητήρα του BMW Group 1.995 κ. εκ. ντίζελ, με ισχύ 150 PS στις 4.000 σ.α.λ. και ροπή 33.7 kgm στις 1.750 σ.α.λ. Η μετάδοση κίνησης κατανέμεται και στους 4 τροχούς με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 8.7 δευτ. η τελική ταχύτητα φτάνει στα 205 χλμ. με μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση τα 4,8 λίτρα/100 χλμ. Οι εκπομπές CO2 φτάνουν τα 126 γρμ / χλμ. και το βάρος του φτάνει στα 1.575 κιλά.

Mini Coutryman 2,0 D auto 20Οι διαστάσεις του είναι (Μ/Π/Υ) 4.299 χιλ μήκος, /1.822 χιλ. πλάτος,1.557 χιλ ύψος και μεταξόνιο 2.670χιλ. Ο χώρος αποσκευών είναι 450 λίτρα. Η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 165 χιλ.

Ευχάριστο στην οδήγηση
Όπως ήδη αναφέραμε, μπορεί και συνδυάζει με πολύ ισορροπημένο τρόπο και την ευχάριστη οδική συμπεριφορά, τη στιβαρότητα στο δρόμο, αλλά και την άνεση. Άμεσα ο οδηγός του αντιλαμβάνεται την υπέροχη αίσθηση του τιμονιού, την αυξημένη στιβαρότητα του πλαισίου, την καλή του ανάρτηση, αλλά και την ιδιαίτερη ευελιξία στο δρόμο. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε την τετρακίνηση η οποία προσθέτει σημαντικά στην αίσθηση της αυξημένης ασφάλειας.

Mini Coutryman 2,0 D auto 15Στον ανοιχτό δρόμο ο οδηγός “εισπράττει” μια υποδειγματική σταθερότητα. Και μόλις ο δρόμος αρχίσει να αποκτά “καμπύλες” τότε όσο σβέλτα και να το οδηγήσεις, η εμπλοκή της τετρακίνησης το κρατά “κολλημένο” στο δρόμο. Αυτή γίνεται άμεσα και μόλις το σύστημα διαγνώσει απώλεια πρόσφυσης των εμπρός τροχών. Το AWD σύστημα της τετρακίνησης του Countryman περιλαμβάνει μία μονάδα μετάδοσης ισχύος ενσωματωμένη στο διαφορικό στον εμπρός άξονα, έναν κεντρικό άξονα και έναν συμπλέκτη που μεταφέρει με ακρίβεια τη ροπή στους πίσω τροχούς. Πολύτιμος βοηθός παραμένει το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic, το οποίο έχει εξαιρετική λειτουργία και αναλόγως της ρύθμισης του οδηγικού προφίλ παρουσιάζεται με πολύ καλή κλιμάκωση.

Mini Coutryman 2,0 D auto 19Είναι Mini και είναι διασκεδαστικό
Όπως και να το δει κανείς το αυτοκίνητο αυτό, αποτελεί μια δική του ξεχωριστή πρόταση η οποία απευθύνεται σε όσους αναζητούν κάτι το ξεχωριστό και απόλυτα διασκεδαστικό για κάθε είδους απόδραση. Δεν είναι ένα αμιγώς οικογενειακό μεταφορικό μέσο. Είναι το fan to drive μέσα από μια άλλη πρόταση, ενός 5θυρου Mini. Ποιοτικό στην παραμικρή του λεπτομέρεια, ασφαλές σε κάθε είδους δρόμο, ξεχωριστό στην προσωπικότητα, αποτελεσματικό σε φρένα και τιμόνι, ξέρει να σου φτιάχνει τη διάθεση. Ότι άλλο και να πούμε ίσως να κουράσουμε για μια πρόταση η οποία φαίνεται να μην έχει ανταγωνιστή. Είναι Mini, το γράφει και το δείχνει, σε μεγαλύτερη ποσότητα, βέβαια, αλλά εξακολουθεί Mini Coutryman 2,0 D auto 22πάντα να παραμένει ιδιαίτερα διασκεδαστικό.

Για το τέλος
Μη σας κακοφανεί που το παινέψαμε πολύ. Είναι η διαφορετική πρόταση. Δεν είναι όμως μια φτηνή πρόταση. Κοστίζει και μάλιστα αρκετά, αν σκεφτεί κανείς τον όγκο του. Υπάρχουν όμως πάντα αντικείμενα στη ζωή μας τα οποία είναι μικρότερα και κοστίζουν περισσότερο. Σίγουρα πάντα θα υπάρχει ένας σοβαρός λόγος.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO