spot_img

MICHELIN MOTOGP

MICHELIN MotoGP Jerez 18 10Έπειτα από την ολοκλήρωση των τριών πρώτων μακρινών αγώνων στην αρχή της φετινής σεζόν, η Michelin και οι ομάδες του MotoGP™ κατευθύνονται στα «πάτρια εδάφη», καθώς το παγκόσμιο πρωτάθλημα επιστρέφει στην Ευρώπη όπου θα διεξαχθεί το Gran Premio Red Bull de España στη Jerez της Ισπανίας, ο πρώτος από τους 11 αγώνες που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Για τη Michelin η επιστροφή στη Jerez είναι σημαντική, μιας και αποτελεί την τρίτη πίστα αυτής της σεζόν που έχει δεχθεί ασφαλτόστρωση σε πολλά σημεία, έπειτα από το τέλος της περασμένης χρονιάς. Φέτος, η πίστα των 4.423μ. της Ανδαλουσίας στη Νότια Ισπανία έχει MICHELIN MotoGP Jerez 18 11δεχθεί πλήρη ασφαλτόστρωση, ωστόσο σε αντίθεση με τις δύο αντίστοιχες προηγούμενες περιπτώσεις στην Αργεντινή και την Αμερική, η Michelin έχει τα δεδομένα από τις ομάδες που πραγματοποίησαν δοκιμές σε αυτή και πάει στον τέταρτο γύρο της σεζόν έχοντας καλές πληροφορίες όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της πίστας. Βάσει αυτών των πολύτιμων δεδομένων, η γκάμα των ελαστικών που θα είναι διαθέσιμη σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες όλων των αναβατών, των ομάδων και των μοτοσικλετών και να τους δώσει ένα μεγάλο εύρος επιλογών.

Η πλήρης γκάμα θα περιλαμβάνει μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας για τα MICHELIN Power Slick ελαστικά για τον εμπρός και πίσω τροχό, όπου όλα τα μπροστινά ελαστικά είναι συμμετρικής σχεδίασης. Από την άλλη, τα πίσω θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης έχοντας πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος για να μπορεί να ανταπεξέλθουν τη μεγαλύτερη πίεση από τις εννέα δεξιές στροφές, σε αντίθεση με τις μόλις πέντε αριστερές στροφές της πίστας. Είναι πιθανό να υπάρξουν βροχMICHELIN MotoGP Jerez 18 12ές οποιαδήποτε στιγμή στο τριήμερο του αγώνα, συνεπώς η MICHELIN θα διαθέτει και τα Power Rain ελαστικά σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας, όπου τα πίσω ελαστικά είναι ασύμμετρης σχεδίασης έχοντας σκληρότερο μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος, όπως τα slicks.

Ο πρώτος αγώνας στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντικός για τη Michelin, καθώς σε αυτό τον αγώνα θα κριθεί ο 400ός νικητής που θα χρησιμοποιήσει ελαστικά MICHELIN στην κορυφαία κατηγορία του Grand Prix. Η Michelin, από το 1973 που ξεκίνησε να συμμετέχει στο Grand Prix των μοτοσυκλετών, έχει κερδίσει το 73% των αγώνων που συμμετείχε στην «ανοικτή» εποχή του MotoGP, και με 39 νίκες – μέχρι πριν από αυτό τον αγώνα της Jerez – από τότε που η Michelin επανήλθε στο πρωτάθλημα ως επίσημος προμηθευτής ελαστικών στην κορυφαία κατηγορία.

Η πίστα της Jerez βρίσκεται κοντά στην ομώνυμη πόλη Jerez de la Frontera, μια περιοχή της Ισπανίας φημισμένη για το τσέρι της, σε απόσταση περίπου 90χλμ. από τη Σεβίλλη. Η συγκεκριμένMICHELIN MotoGP Jerez 18 14η πίστα συμπεριλαμβάνεται στο ημερολόγιο πρόγραμμα του MotoGP από το 1989 και αποτελεί παραδοσιακά την έναρξη των αγώνων στην Ευρώπη. Παρόλο ότι διεξάγονται τέσσερις αγώνες στην Ισπανία, είναι ο μόνος που έχει τον τίτλο του Ισπανικού Grand Prix και αυτός ο φημισμένος αγώνας πάντα ελκύει πλήθος κοινού που γεμίζει τους λόφους που βρίσκονται γύρω από την πίστα.

Η Michelin θα βρίσκεται εν δράσει από την Παρασκευή με τα δύο πρώτα σκέλη των ελεύθερων δοκιμών και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλα δύο σκέλη το Σάββατο πριν από τις κατατακτήριες δοκιμές που θα καθορίσουν τις θέσεις των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής. Ο αγώνας είναι ένας από αυτούς που έχουν δεχθεί μείωση στον συνολικό αριθμό των γύρων, που φέτος είναι 25 από τους 27 που ήταν στο παρελθόν. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 14:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) και οι αναβάτες θα δώσουν σκληρή μάχη για την κατάκτηση της 400ης νίκης.

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:
«Έπειτα από τρεις μακρινούς απαιτητικούς αγώνες και τρεις χειμερινές δοκιμές είναι ωραίο να MICHELIN MotoGP Jerez 18 13επιστρέφεις πίσω στην Ευρώπη, ωστόσο ο στόχος που έχουμε μπροστά μας δεν είναι εύκολος. Πάμε και πάλι σε μία πίστα που έχει στρωθεί με νέα άσφαλτο, οπότε δεν έχουμε πραγματικά δεδομένα ως προς το πώς θα συμπεριφερθούν τα ελαστικά κατά τη διάρκεια του αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο. Καταφέραμε, παρόλα αυτά, να συλλέξουμε κάποια δεδομένα από τις δοκιμές που είχαν πραγματοποιηθεί εδώ, κι έτσι φέραμε ελαστικά που πιστεύουμε ότι είναι ιδανικά για τη νέα άσφαλτο και κατά συνέπεια μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα στους οδηγούς να επιλέξουν το κατάλληλο ελαστικό που ταιριάζει στο στυλ οδήγησής τους και στη μοτοσικλέτα τους. Ο αγώνας της Jerez αποτελεί μία ξεχωριστή εκδήλωση και φέτος είναι ακόμη πιο σημαντικός, αφού θα δώσει την 400ή νίκη της Michelin στα Grand Prix. Αυτό είναι ένα φανταστικό επίτευγμα και με τη σειρά μας θα συμβάλουμε με τον καλύτερο τρόπο στο μοναδικό σόου, ώστε να χαραχτεί στην μνήμη όλων με ξεχωριστό στυλ».

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO