spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣMichelin και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP

Michelin και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP

Η Michelin και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του MotoGP ταξιδεύουν προς τον πιο ξακουστό αγώνα του βορρά, καθώς οι αγώνες ταχύτητας κατευθύνονται στο Assen της Ολλανδίας για το Motul TT Assen που είναι ο όγδοος αγώνας της σεζόν.

Η πίστα των 4.542μ., που είναι γνωστή ως ο “Καθεδρικός Ναός της Ταχύτητας” και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους οπαδούς και στους αναβάτες, έχει προσφέρει αρκετούς MICHELIN ASSEN 10εκπληκτικούς αγώνες στο παρελθόν μπροστά στο θερμό κοινό που καταφθάνει από κάθε άκρη της Ευρώπης. Φέτος θα είναι ο 87ος αγώνας του φημισμένου Dutch TT μιας και πραγματοποιείται συνεχώς από το 1925, με μοναδική εξαίρεση το χρονικό διάστημα μεταξύ 1940 και 1945 λόγω του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν στήθηκε για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλετών το 1949, το Assen ήταν από τις πρώτες πίστες που μπήκαν σε αυτό ενώ είναι η μοναδική πίστα που παραμείνει από τότε στο ημερολόγιο των αγώνων κάθε χρονιά.

Η πίστα είναι πολύ τεχνική με μεγάλη ποικιλία στις στροφές περιλαμβάνοντας από κλειστές MICHELIN ASSEN 13στροφές μέχρι υψηλής ταχύτητας. Η σχεδίαση της πίστας απαιτεί πολύ καλή πρόσφυση στον πίσω τροχό – ειδικά στην άκρη του ελαστικού – μέσα στις έξι αριστερές και δώδεκα δεξιές στροφές. Η σχεδίαση της πίστας του Assen δεν φέρει σημεία που απαιτείται έντονη επιβράδυνση, συνεπώς δεν ταλαιπωρείται ιδιαίτερα το μπροστινό ελαστικό – σε αντίθεση με τις πίστες των τελευταίων αγώνων – οπότε, λαμβάνοντας αυτά υπόψη, η γκάμα των MICHELIN Power Slicks για το μπροστινό θα διαθέτει ελαστικά ασύμμετρης σχεδίασης διαθέσιμα σε μαλακή, μεσαία και σκληρή γόμα.

Το πίσω ελαστικό θα είναι επίσης ασύμμετρης σχεδίασης για να μπορεί να ανταπεξέλθει στο στρεσάρισμα που θα δεχθεί, φέροντας πιο σκληρή γόμα στη δεξιά πλευρά του πέλματος για να διαθέτει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και να παρέχει ιδανική πρόσφυση στις MICHELIN ASSEN 11περισσότερες δεξιές στροφές ενώ, η αριστερή πλευρά του πέλματος θα φέρει πιο μαλακή γόμα για να έρχεται πιο σύντομα σε θερμοκρασία λειτουργίας, μιας και το ελαστικό θα μένει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο δεξί τμήμα του πέλματος. Το πίσω ελαστικό θα είναι διαθέσιμο σε μαλακή (λευκή λωρίδα), μεσαία (χωρίς λωρίδα) και σκληρή (κίτρινη λωρίδα) γόμα, με τις γόμες κατάλληλα σχεδιασμένες για να καλύψουν την μέτρια πρόσφυση της πίστας. Την περασμένη χρονιά είδαμε τις πιο βρόχινες συνθήκες του MotoGP στον αγώνα του Assen και παρόλο που κανείς δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει ξανά αυτές τις συνθήκες, έχουν συμπεριληφθεί στην γκάμα των ελαστικών του αγώνα και τα MICHELIN Power Rain σε μαλακή και μεσαία γόμα σε περίπτωση που εμφανιστεί και φέτος βροχή.

MICHELIN ASSEN 12Το Dutch TT παραδοσιακά γινόταν πάντα Σάββατο, μέχρι πέρυσι που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και το ίδιο θα γίνει και φέτος, αλλά με διαφορετικό πρόγραμμα. Η Michelin και όλο το καραβάνι των MotoGP θα βρίσκονται στην πίστα από την Παρασκευή 23 Ιουνίου για τις δοκιμές της πρώτης μέρας, οι οποίες θα συνεχιστούν το Σάββατο μαζί με τις κατατακτήριες δοκιμές. Ο αγώνας των 26 γύρων της Κυριακής θα γίνει πιο νωρίς από τη συνηθισμένη ώρα, στις 13:00.

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:
«Το Assen είναι πάντα ένας δύσκολος αγώνας μιας και δεν γνωρίζεις τι καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν. Έχουμε αντιμετωπίσει πολύ κρύο και απίστευτη ζέστη και πέρυσι έβρεχε τόσο που οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να διακόψουν τον αγώνα – συνεπώς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε, διότι το Assen είναι η πιο ιστορική πίστα στους αγώνες Michelin's MotoGP logoμοτοσικλετών και αποτελεί πάντα μία σπουδαία εκδήλωση. Η κατάσταση της ασφάλτου είναι μεικτή, αφού διαθέτει κομμάτια με καινούρια και παλιά άσφαλτο που φέρουν διαφορετικό επίπεδο πρόσφυσης. Τα νέα σημεία είναι ολισθηρά, ενώ τα παλιά είναι πιο άγρια, με καλύτερη πρόσφυση, και αυτές οι συνθήκες κάνουν δύσκολη τη ζωή των οδηγών στο να έχουν μία σταθερή αίσθηση σε όλη την πίστα και είναι ακόμη πιο δύσκολο στις βρόχινες συνθήκες. Η πίστα παραμένει δημοφιλής για τους οδηγούς, παρόλες τις αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια, αλλά ακόμα και με αυτές τις μετατροπές διατηρεί τημοναδική της αίσθηση.

Η σχεδίασή της διαθέτει γρήγορες στροφές και μερικές πιο αργές, συνεπώς τα ελαστικά πρέπει να αντιμετωπίσουν διαφορετικές πιέσεις. Επιπλέον, είναι μία πίστα στην οποία οι αναβάτες επιλέγουν διαφορετικές γραμμές και αυτό κάνει τον αγώνα πιο συναρπαστικό. Διαθέτουμε για τον αγώνα ελαστικά με αποτελεσματική πρόσφυση και ανθεκτικότητα στις στεγνές και βρόχινες συνθήκες και αναμένουμε αγωνιωδώς να έχουμε ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο».

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO