spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑTEST DRIVEMercedes-Benz X 250d 4MATIC auto TheRock edition

Mercedes-Benz X 250d 4MATIC auto TheRock edition

Ήταν θέμα χρόνου να εισέλθει και η Mercedes Benz στην ενδιαφέρουσα κατηγορία των pick-ups. Και το καταφέρνει περίφημα, προσδίδοντας στο αυτοκίνητο αυτό αυξημένη ποιότητα, αλλά και ασφάλεια. Και προκειμένου να εισέλθει στην κατηγορία του ενός τόνου, χρησιμοποίησε σαν βάση το Nissan Navara. Στόχος της γερμανικής φίρμας είναι να “τραβήξει” το ενδιαφέρον σε ανθρώπους του μόχθου, αλλά και του έντονου life style.

Mercedes X Class_03

To Mercedes X-Class είναι ένα αποκλειστικά διπλοκάμπινο pick up το οποίο έχει συνολικό μήκος 5,34 μ. πλάτος 1,92 μ. και ύψος 1,82 μ. Είναι πληθωρικό και επιβλητικό. Είχαμε στα χέρια μας τη νεότερη εξοπλιστική έκδοση TheRoc edition, με επιπλέον εξοπλισμό και αξεσουάρ, λεκδοση η οποία συμπληρώνει τις προηγούμενες Pure, Progressive και Power.

Mercedes X Class_04

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι διαθέσιμη μόνο σε λευκό ή μαύρο χρώμα και χαρακτηριστικά του lifestyle στοιχεία είναι οι 18άρες ζάντες, η παρουσία της μπάρες στο σημείο που τελειώνει η καμπίνα και ξεκινά η καρότσα, καθώς και τα σκαλοπάτια. Στην πίσω ανάρτηση υπάρχουν αντί για τα φύλλα σούστας, ελατήρια.

Mercedes X Class_05

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας φιλοξενούσε τον 2,3 ντίζελ κινητήρα με δύο τούρμπο, ισχύος 190 ίππων, με 7άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τετρακίνηση η οποία ελέγχεται από περιστροφικό διακόπτη στο κεντρικό ταμπλό. Η διαθέσιμη ροπή των 45,9kgm από τις 1.500 έως και τις 2.500 σ.α.λ. είναι πολύ σημαντική προκειμένου ο οδηγός του να κινηθεί οπουδήποτε. Η X-Class εξοπλίζεται ακόμη με τον 2,3 λιτ. ντίζελ κινητήρα των 163 ίππων αλλά με μονό τούρμπο, όπως και με έναν 3λιτρο V6 ισχύος 258 ίππων.

Mercedes X Class_07

To 7άρι αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic το οποίο συνδυάζεται με την τετρακίνηση 4MATIC κάνουν τον κινητήρα των 2,3 λιτ ντίζελ να κινείται εξαιρετικά εύκολα σε κάθε είδους έδοφος. Η μέγιστη ισχύς των 190 ίππων αποδίδεται στις 3.750 σ.α.λ. με τη ροπή να βρίσκεται στα 45,9kgm από τις 1.500 έως και τις 2.500 σ.α.λ. Επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 11,8 δευτ με την τελική του να φτάνει στα 175 χλμ/ώρα. Αυτός ο συνδυασμός κινεί πολύ καλά το βάρους 2,2 τόνων αμάξωμα. Ωστόσο το κιβώτιο είτε στην αυτόματη εκδοχή του, είτε στη χειροκίνητη δεν δείχνει να υστερεί. Η μέση κατανάλωση του κατασκευαστή αναφέρει 7,9 λιτ/100 χλμ. αλλά στην πράξη και προκειμένου να το χαρείς σε κάθε είδους δρόμο η κατανάλωση αυτή αυξάνεται, ακόμη και στον ανοιχτό δρόμο, όταν το οδόμετρο πλησιάζει την τελική του ταχύτητα.

Mercedes X Class_07

Οδηγικά βρίσκεται πολύ κοντά στην αίσθηση ενός SUV. Ο συνδυασμός του στιβαρού αμαξώματος και των ηλεκτρονικών βοηθημάτων προσφέρουν την αίσθηση της ασφαλείας που απαιτεί ο οδηγός του. Η άνετη ανάρτηση και οι περιορισμένοι θόρυβοι αποτελούν ένα στοιχείο που θα εκτιμηθεί. Εκεί όμως που έχει πολύ ενδιαφέρον είναι κατά τις εκτός δρόμου εξορμήσεις.

Mercedes X Class_08

Η X-Class έχει απόσταση από το έδαφος 202 χιλ. με γωνίες προσέγγισης 29ο, ράμπας 20,4ο και διαφυγής 24ο. Τα χαρακτηριστικά αυτά σε συνδυασμό με την υπέροχη ανάρτηση στο χώμα ενθουσιάζουν. Η λειτουργία της είναι εξαιρετική προσφέροντας άνεση και ασφάλεια. Το τιμόνι λειτουργεί άψογα προσφέροντας κάθε πληροφόρηση στον οδηγό δίχως κραδασμούς. Και φυσικά μόλις “κουμπώσει” η τετρακίνηση, τότε όλα γίνονται πολύ εύκολα. Μέσω του περιστροφικού διακόπτη ο οδηγός επιλέγει 4Η για κάθε διαδρομή και 4LO προκειμένου να επιλεγούν οι “κοντές” σχέσεις του κιβωτίου. Ο οδηγός μπορεί να έχει επιπλέον τα Hill Start Assist, Hill Desent Control ή το προαιρετικό μπλοκέ διαφορικό.

Mercedes X Class_09

Οι δυνατότητές του είναι απεριόριστες στην κίνηση, φτάνει να το μπορεί ο οδηγός του. Και όλα αυτά μπορεί να τα έχει ο οδηγός του με κοντέ στις 48.000 ευρώ.

Να αναφέρουμε και κάτι για τον επαγγελματία που θα το επιλέξει να κάνει τη δουλειά του. Με δυνατότητα φόρτωσης 1,1 τόνο και ρυμούλκησης 3,5 τόνους, η σχεδόν τετράγωνη καρότσα του έχει μήκος 1.581 χιλ. πλάτος 1.560 χιλ. ( στους θόλους είναι 1.215 χιλ. και ύψος 475 χιλ. ικανό να φορτώνει μια ευρωπαϊκών προδιαγραφών παλέτα.

Mercedes X Class_10

Η X-Class είναι μια εντυπωσιακή και συνάμα ακριβή πρόταση για την ελληνική αγορά, η οποία αγγίζει περισσότερο τους lifestyle ανθρώπους, παρά τους αμιγείς επαγγελματίες. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν ένα εναλλακτικό SUV, το οποίο μπορεί να προσφέρει ασφαλή οδικά χαρακτηριστικά, κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες και άφθονο image στον ιδιοκτήτη του.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO