spot_img

McLaren Automotive

McLaren Composites Technology Centre 11Την ώρα που η χώρα μας βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην οικονομική κρίση, κάποιοι λαοί και βιομηχανίες ανθούν και μάλιστα σε χώρους που απευθύνονται σε Κροίσους.

Αναφερόμαστε στην McLaren, βρετανική εταιρεία η οποία ξεκινά την κατασκευή νέου εργοστασίου, αποκλειστικά για την εξέλιξη και κατασκευή οχημάτων carbon. Η βρετανική εταιρεία κυριολεκτικά ξεπουλάει όποιο μοντέλο κι αν ετοιμάσει, τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια.

Τώρα η McLaren Automotive ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κατασκευάσει ένα εντελώς νέο εργοστάσιο στο Sheffield, αρκετά μακριά από τις εγκαταστάσεις της στο Woking Surrey για πρώτη φορά στην ιστορία της. McLaren Composites Technology Centre 18Θα φέρει την ονομασία McLaren Automotive Composites Technology Centre και ασχολείται με την εξέλιξη και την παραγωγή των νέων αυτοκινήτων δρόμου πάνω σε πλαίσια από carbon monocell και monocage.

Η συνολική αυτή επένδυση των 50 εκατ. λιρών, περί τα 59 εκατομμύρια ευρώ, αφορά εργοστάσιο έκτασης 7.000 τ.μ., δημιουργώντας παράλληλα 200 νέες θέσεις εργασίας προσωπικού υψηλής γνώσης στην αεροδυναμική και σε όλα τα διαστημικά υλικά και τεχνολογίες.

McLaren Composites Technology Centre 13Οι πρώτες εργασίες του συγκεκριμένου εργοστασίου θα ξεκινήσουν μετά τον Ιούλιο, ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την έναρξη παραγωγής το αργότερο σε τρία χρόνια, δηλαδή εντός του 2020.

Η κίνηση αυτή της McLaren είναι απόλυτα στοχευμένη. Αν και αντλεί εδώ και 10ετίες επιστήμονες από το Imperial College του Λονδίνου, ενός από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, το νέο αυτό εργοστάσιο θα βρίσκεται σχεδόν δίπλα στον τομέα Advanced Manufacturing Research Center του πανεπιστημίου Sheffield. Σε πλήρη λειτουργία το εργοστάσιο αναμένεται να εξοικονομεί στη McLaren Automotive περί τα 10 εκατομμύρια λίρες Στερλίνες το χρόνο, με στόχο το ποσό αυτό να φτάσει τα 200 εκατ. στα επόμενα χρόνια.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO