spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ Kia θα δοκιμάσει βελτιωμένα συστήματα προειδοποίησης

Η Kia θα δοκιμάσει βελτιωμένα συστήματα προειδοποίησης

Η Kia θα δοκιμάσει βελτιωμένα συστήματα προειδοποίησης

– Το Project Safety Priority Services θα χρησιμοποιεί δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για να προειδοποιεί τους οδηγούς για επερχόμενους κινδύνους και για οχήματα έκτακτης ανάγκης που πλησιάζουν

– Βασίζεται στα τρέχοντα ενσωματωμένα συστήματα προειδοποίησης της Kia, όπως για εμπόδια στο δρόμο, ατυχήματα και ακραίες καιρικές συνθήκες

– Προειδοποιήσεις που πρέπει να ενσωματωθούν στα υπάρχοντα συστήματα ασφαλείας των οχημάτων για να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού

– Η τριετής δοκιμή έρχεται πριν από τη νέα νομοθεσία της ΕΕ το 2025

Η Kia διερευνά την ανάπτυξη και αξιολόγηση προηγμένων νέων συστημάτων προειδοποίησης εντός του οχήματος που θα προειδοποιούν τους οδηγούς για κινδύνους οδήγησης χρησιμοποιώντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, βασιζόμενη στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο συστημάτων προειδοποίησης οδηγού. Η δοκιμή αποτελεί μέρος του project Safety Priority Services, ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε η Ολλανδική κυβέρνηση με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, εν όψει της νέας νομοθεσίας της ΕΕ που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2025.

Σε συνεργασία με τις Hyundai, TomTom, ANWB, Inrix και Be-Mobile, η Kia διερευνά τη δυνατότητα προειδοποίησης των οδηγών ότι πλησιάζουν οχήματα έκτακτης ανάγκης. Με πολλούς οδηγούς να μην είναι βέβαιοι για την κατεύθυνση κίνησης τέτοιων οχημάτων όταν ακούσουν μια σειρήνα, το νέο σύστημα προειδοποίησης θα υποδεικνύει τον τύπο του οχήματος έκτακτης ανάγκης καθώς και την κατεύθυνση από την οποία πλησιάζει. Το νέο σύστημα θα λειτουργούσε αρχικά με ασθενοφόρα πριν προστεθούν άλλοι τύποι οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Η Kia προσπαθεί επίσης να αναπτύξει συστήματα και εφαρμογές που μπορούν να προειδοποιούν τους οδηγούς για πρόσθετους καθημερινούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων απροσδόκητων και δυνητικά επικίνδυνων καταστάσεων. Οι οδηγοί θα μπορούσαν να προειδοποιηθούν για την προσέγγιση οχημάτων που βρίσκονται σε λάθος δρόμο, για κλειστές λωρίδες κυκλοφορίας και για επερχόμενα μποτιλιαρίσματα που μπορεί να αποφευχθούν. Αυτό θα αυξήσει τις υπάρχουσες ειδοποιήσεις που είναι διαθέσιμες μέσω των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των οχημάτων Kia, όπως για εμπόδια στο δρόμο, οδικά έργα, ατυχήματα και αναμενόμενες ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ενώ τα ακριβή κριτήρια θα συμφωνηθούν εκ των προτέρων από την Ολλανδική κυβέρνηση, η Kia θα επιδιώξει να ενσωματώσει αυτές τις πρόσθετες προειδοποιήσεις στο υπάρχον σύστημα ψυχαγωγίας των οχημάτων της για την αποφυγή απόσπασης της προσοχής του οδηγού, με ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις που ενισχύουν την ασφάλεια. Οι προειδοποιήσεις δεν απαιτούν καμία εισαγωγή, διασφαλίζοντας ότι οι οδηγοί μπορούν να κρατούν τα χέρια τους στο τιμόνι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμής, η Kia θα παρέχει ανατροφοδότηση σχετικά με την ποιότητα των δεδομένων NDW, ώστε να μπορεί να βελτιωθεί όπου χρειάζεται.

Ο Sjoerd Knipping, Vice-President Product and Marketing της Kia Europe, δήλωσε: «Πάντα αναζητούμε τρόπους για να βελτιώσουμε την ασφάλεια των οχημάτων για τους πελάτες μας και άλλους χρήστες του δρόμου αναπτύσσοντας τις πιο πρόσφατες λειτουργίες ενεργητικής ασφάλειας υψηλής τεχνολογίας για τα οχήματά μας. Με τη συμμετοχή μας στο project για τις Υπηρεσίες Προτεραιότητας Ασφάλειας, προσβλέπουμε στην ανάπτυξη μιας νέας σειράς καινοτόμων συστημάτων προειδοποίησης που θα κάνουν την οδήγηση στην Ευρώπη ακόμα πιο ασφαλή».

Ο Mark Harbers, υπουργός Υποδομών και Διαχείρισης Υδάτων της Ολλανδίας, δήλωσε: “Το 98% των αυτοκινητιστών χρησιμοποιούν πλέον ψηφιακές πληροφορίες κατά την οδήγηση. Επιπλέον, πιλοτικά συστήματα και projects δείχνουν ότι η παροχή προειδοποιήσεων κατά την οδήγηση έχει θετική επίδραση στην οδική ασφάλεια. Θα ήθελα να αγκαλιάσουμε αυτές τις ενέργειες και εξελίξεις, επειδή οι οδηγοί αυτοκινήτων και φορτηγών, για παράδειγμα, δηλώνουν ότι εκτιμούν ιδιαίτερα τέτοιες προειδοποιήσεις και βασίζονται όλο και περισσότερο σε αυτές. Γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε τώρα τη συνεργασία μας με έξι οργανισμούς και θα διασφαλίσουμε ότι παρέχουν με ασφάλεια τις σωστές πληροφορίες στους οδηγούς».

Το project Safety Priority Services θα διαρκέσει τρία χρόνια στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας αναμενόμενης νέας υποχρέωσης κοινής χρήσης δεδομένων που σχετίζονται με προειδοποιήσεις και η οποία αναμένεται να ενσωματωθεί στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς το 2025.

 Δειτε το βιντεο

Gallery event

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO