spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ FIA ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ...

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ FIA ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ GOODYEAR

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ FIA ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ GOODYEAR

Η τεχνολογία της Goodyear θα συμβάλλει τους στόχους για μηδενικές εκπομπές αεριών του FIA ETRC

Η Goodyear και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αγώνων Φορτηγών της FIA (FIA ETRC) ανανέωσαν τη μακροχρόνια συνεργασία τους με μια ακόμα τριετή επέκταση του συμβολαίου τους. Αυτό υπογραμμίζει τη δέσμευση της Goodyear στο συναρπαστικό μελλοντικό όραμα της FIA ETRC, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης έμφασης στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη ταλέντων.

Ο Maciej Szymanski, Διευθυντής Μάρκετινγκ Commercial Business Europe της Goodyear, δήλωσε: “Τα φορτηγά 1. 500 ίππων που έχουν προετοιμαστεί για αγώνες έχουν απίστευτη επιτάχυνση, καθώς τα 30-160 χιλιόμετρα/ανά ώρα επιτυγχάνονται σε μόλις έξι δευτερόλεπτα. Εκτός από την αξιοποίηση αυτής της ισχύος, τα ελαστικά της Goodyear μπορούν επίσης να αντιμετωπίσουν υψηλές δυνάμεις G, χτυπήματα σε κράσπεδα και έντονες θερμοκρασίες στην πίστα. Έχουν περάσει πάνω από είκοσι χρόνια από τότε που αναπτύξαμε το πρώτο μας ελαστικό ETRC και είμαστε ευτυχείς που θα είμαστε ο μοναδικός προμηθευτής για άλλα τρία χρόνια”

Το FIA ETRC προσέλκυσε 420.000 θεατές στα events τα προηγούμενα χρόνια και αποτελεί σημαντική πλατφόρμα για την ανάπτυξη των ελαστικών. Το ελαστικό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων στην πίστα, όπως και για τις καθημερινές μεταφορές των φορτηγών. Η αποδοτικότητα και ο χρόνος διαθεσιμότητας είναι το κλειδί για να παραμείνεις μπροστά στο παιχνίδι.

Η εμπειρία των ακραίων καταστάσεων στον μηχανοκίνητο αθλητισμό συμπληρώνει την έρευνα και τις δοκιμές της Goodyear σε δρόμους, πίστες δοκιμών, προσομοιώσεις και εργαστήρια. Τα δεδομένα των ελαστικών που συλλέγονται από τις ακραίες συνθήκες των αγώνων επιτρέπουν στην ομάδα μηχανικών να αναπτύξει νέες καινοτόμες τεχνολογίες πέλματος και σκελετού που συνδυάζουν χαμηλή αντίσταση κύλισης και ανθεκτικότητα για προηγμένες επιδόσεις στο δρόμο.

fiaetrcmost2021-2

Υψηλές επιδόσεις και βιωσιμότητα

Το FIA ETRC αποβλέπει στο να αποτελέσει την πλατφόρμα – πρότυπο στον κλάδο των οδικών εμπορικών μεταφορών με σαφή προσανατολισμό στη βιωσιμότητα και υπογραμμίζει τη δέσμευσή του μέσω της υπογραφής του Πλαισίου του ΟΗΕ για τις Δράσεις στον Αθλητισμό για την Κλιματική Αλλαγή, να συμβάλει στην εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού και να επιταχύνει το μετασχηματισμό που απαιτείται για την επίτευξη του μηδενισμού των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ο Rolf Werner : “Φέτος, όλα τα φορτηγά μεταπήδησαν 100% σε βιοκαύσιμα, με αποτέλεσμα αυτό να είναι το πρώτο πρωτάθλημα που ρυθμίζεται από τη FIA που πραγματοποιεί κάτι τέτοιο, ενώ το βιο-υγραέριο πρωτοπορεί στην επιτάχυνση των φορτηγών. Το πλαίσιο του πρωταθλήματος για τη μετάβαση στη βιωσιμότητα εργάζεται προς την επίτευξη του στόχου του καθαρού μηδενισμού εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου το 2038 και η Goodyear έχει δεσμευτεί να συμβάλει σε αυτό. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά τα επόμενα χρόνια για ένα πιο πράσινο μέλλον”

Το 2021 το FIA ETRC περιελάβανε εκδηλώσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές πίστες, όπως πίστες της Formula 1, σαν το Hungaroring, και στο τέλος της σεζόν στο Λε Μαν.

fiaetrcmisano-oct2021

Ημερολόγιο FIA ETRC 2022

– 21-22 Μαΐου Ιταλία (Misano World Circuit)

– 11-12 Ιουνίου Ουγγαρία (Hungaroring)

– 02-03 Ιουλίου Σλοβενία (Slovakia Ring)

– 15-17 Ιουλίου Γερμανία (Nürburgring)

– 03-04 Σεπτεμβρίου Τσεχία (Autodrom Most)

– 10-11 Σεπτεμβρίου Βέλγιο (Circuit Zolder)

– 24-25 Σεπτεμβρίου Γαλλία (Le Mans Bugatti)

– 01-02 Οκτωβρίου Ισπανία (R. A. C. E. Circuito del Jarama)

 

Περισσότερες πληροφορίες: FIA ETRC website.

goodyearcup-fiaetrc-2-3
RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO