spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΝέο Ford Tourneo Connect

Νέο Ford Tourneo Connect

Νέο Ford Tourneo Connect
  • Το ολοκαίνουργιο Ford Tourneo Connect βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας Euro NCAP
  • Το μοντέλο πολλαπλών δραστηριοτήτων καταγράφει τη μέγιστη βαθμολογία στη δοκιμή πρόσκρουσης με πλευρικό φράγμα ενώ επαινέθηκε και για τις τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού τις οποίες διαθέτει, αποτελώντας έτσι το όγδοο επιβατικό όχημα της τρέχουσας γκάμας Ford με κορυφαία βαθμολογία στον τομέα της ασφάλειας
  • Η παραγωγή του Tourneo Connect ξεκίνησε, με μία ευρύχωρη καμπίνα με δυνατότητα φιλοξενίας έως και επτά επιβατών, δύο επιλογές όσον αφορά το μήκος του αμαξώματος και μία στιλάτη γκάμα εκδόσεων να είναι διαθέσιμη για παραγγελία και παράδοση από την άνοιξη

Το νέο όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων Ford Tourneo Connect κατέστη το πιο πρόσφατο μοντέλο της εταιρείας που αποσπά την ανώτατη βαθμολογία των 5 αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP.

Η μέγιστη βαθμολογία στον τομέα της ασφάλειας ανακοινώνεται καθώς ξεκινά η παραγωγή του Tourneo Connect, το οποίο προσφέρει μία προσαρμόσιμη και ευρύχωρη καμπίνα με δυνατότητα φιλοξενίας έως και επτά επιβατών και την επιλογή ανάμεσα σε δύο εκδόσεις ως προς το μήκος του αμαξώματος, σε συνδυασμό με μία γκάμα εκδόσεων που περιλαμβάνει τις σειρές Active, Titanium και Sport. Οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες πρόκειται να ξεκινήσουν την άνοιξη.

Το ολοκαίνουργιο Ford Tourneo Connect απέσπασε βαθμολογία 84% και 82% στην προστασία ενηλίκων και παιδιών αντίστοιχα, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων επιδόσεων του μοντέλου στις δοκιμές πρόσκρουσης με πλευρικό φράγμα. 1 Ο ανεξάρτητος οργανισμός για την ασφάλεια επαίνεσε επίσης τις λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού του Tourneo Connect, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται τα Driver Alert 2 και Lane-Keeping System 2 καθώς και το σύστημα αυτόνομης πέδησης Pre-Collision Assist.2

«Οι αγοραστές οικογενειακών αυτοκινήτων εκτιμούν αμέσως την ασφάλεια, και πιστεύουμε ότι κανένας πελάτης δεν πρέπει να σκεφτεί δύο φορές εάν η Ford τον προσέχει», δήλωσε ο Stuart Southgate, director, Safety Engineering, Ford of Europe. «Οι εξελιγμένες λειτουργίες ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού του ολοκαίνουργιου Tourneo Connect έχουν σχεδιαστεί για να τον βοηθούν να αποτρέπει ή να μετριάζει τις επιπτώσεις των ατυχημάτων και να προστατεύει τους επιβάτες σε περίπτωση σύγκρουσης, ώστε οι οικογένειες να μπορούν να απολαμβάνουν ηρεμία στα ταξίδια τους».

Σχεδιασμένο για να υποστηρίζει ένα δραστήριο τρόπο ζωής, μικρές επιχειρήσεις αλλά και πελάτες που το χρησιμοποιούν και για τους δύο αυτούς λόγους, το ολοκαίνουργιο Tourneo Connect προσφέρει μία δεύτερη και τρίτη σειρά καθισμάτων που μπορούν να αναδιπλωθούν ή να αφαιρεθούν – και ένα κάθισμα συνοδηγού που αναδιπλώνεται δημιουργώντας μια επίπεδη επιφάνεια – προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ευρύχωρος χώρος φόρτωσης με μήκος έως και 3 μέτρα 3 για την ασφαλή μεταφορά εξοπλισμού που σχετίζεται με αναψυχή ή εργασία.

Ανάμεσα στις νέες και προηγμένες τεχνολογίες του digital cockpit του ολοκαίνουργιου Tourneo Connect περιλαμβάνεται η διάθεση μιας κεντρικής οθόνης 10 ιντσών για εύκολη προβολή και πρόσβαση στην πλοήγηση, τον ήχο, τον κλιματισμό της καμπίνας και τον χειρισμό των στοιχείων συνδεσιμότητας, καθώς και μιας ψηφιακής οθόνης 10,25 ιντσών που καταλαμβάνει τη θέση του παραδοσιακού πίνακα οργάνων.

Για πρώτη φορά οι πελάτες του Tourneo Connect έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τόσο στις βενζινοκίνητες όσο και στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του μοντέλου, καθώς και ένα σύστημα τετρακίνησης σε συνδυασμό με τον πετρελαιοκινητήρα 2.0L EcoBlue. 4

Το νέο Tourneo Connect έρχεται να πλαισιώσει την πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach-E, καθώς και τα Explorer Plug-In Hybrid, Kuga, Puma, Focus, Fiesta και Mondeo, προσφέροντας και αυτό την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας Euro NCAP.

# # #

1 Όλες οι δοκιμές διεξήχθησαν σε ελεγχόμενες συνθήκες από επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας.

2 Τα χαρακτηριστικά υποβοήθησης του οδηγού είναι συμπληρωματικά και δεν αντικαθιστούν την προσοχή και την κρίση του οδηγού, ούτε και την ανάγκη ελέγχου του οχήματος από αυτόν. Δεν αντικαθιστούν την ασφαλή οδήγηση. Συμβουλευτείτε το Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης για περιορισμούς που αφορούν τα εν λόγω συστήματα.

3 Το φορτίο και η χωρητικότητα φόρτωσης περιορίζονται από το βάρος και την κατανομή του. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο ποικίλλει και βασίζεται στα αξεσουάρ και τη διαμόρφωση του οχήματος. Δείτε την ετικέτα στο τζάμι της πόρτας για την ικανότητα μεταφοράς ενός συγκεκριμένου οχήματος.

4 Ford Tourneo Connect 2,0 EcoBlue πιστοποιημένες εκπομπές CO2 126-136 g/km και πιστοποιημένη κατανάλωση καυσίμου 4,8-5,1 l/100 km WLTP.

Ford Tourneo Connect 1,5 EcoBoost πιστοποιημένες εκπομπές CO2 143-154 g/km και πιστοποιημένη κατανάλωση καυσίμου 6,3-6,8 l/100 km WLTP.

Το εύρος των εκπομπών CO2 και της απόδοσης καυσίμου ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τις παραλλαγές του οχήματος που προσφέρονται σε μεμονωμένες αγορές.

Οι δηλωμένες καταναλώσεις καυσίμου/ενέργειας WLTP, οι εκπομπές CO2 και η ηλεκτρική αυτονομία καθορίζονται σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Κανονισμών (ΕC) 715/2007 και (ΕU) 2017/1151, όπως τροποποιήθηκαν τελευταία. Οι εφαρμοζόμενες τυπικές διαδικασίες δοκιμών επιτρέπουν τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και διαφορετικών κατασκευαστών.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO