spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣFord Pro: Ηγέτης της πρώτης γραμμής

Ford Pro: Ηγέτης της πρώτης γραμμής

Ford Pro: Ηγέτης της πρώτης γραμμής
  • Η Ford Pro παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη λύση με σκοπό την επιτάχυνση της παραγωγικότητας για τους Ευρωπαίους επαγγελματίες πελάτες, με την ενσωμάτωση οχημάτων που είναι εφοδιασμένα με λογισμικό και ψηφιακές υπηρεσίες
  • Οι ολοκληρωμένες λύσεις της Ford Pro αυξάνουν την παραγωγικότητα, μειώνουν το λειτουργικό κόστος και ενισχύουν τη βιωσιμότητα μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, εν όψει της μετάβασής τους στην ηλεκτροκίνηση
  • Η Ford Pro βασίζεται σε ισχυρά θεμέλια σε παγκόσμιο επίπεδο που απορρέουν από την ηγετική της θέση στην αγορά των επαγγελματικών οχημάτων. Η νέα επιχείρηση στοχεύει σε παγκόσμια έσοδα ύψους 45 δις δολαρών μέχρι το 2025

Η Ford Pro προχώρησε σε μία σημαντική αλλαγή που θα ωφελήσει την παραγωγικότητα των επαγγελματικών στόλων της Ευρώπης, με το λανσάρισμα καινοτόμων ψηφιακών λύσεων που έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν το χρόνο λειτουργίας των οχημάτων αλλά και να μειώνουν τις λειτουργικές δαπάνες.

Έχοντας λανσαριστεί επίσημα για τους Ευρωπαίους πελάτες κατά τη διάρκεια μιας ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, η Ford Pro είναι μία νέα παγκόσμια επιχειρηματική μονάδα που είναι αφιερωμένη στην παροχή λύσεων σε εμπορικούς πελάτες όλων των μεγεθών με στόχο την επιτάχυνση της παραγωγικότητάς τους.

Οι λύσεις της Ford Pro συνδυάζουν λογισμικό, φόρτιση, σέρβις και χρηματοδότηση για επαγγελματικά οχήματα, παρέχοντας έτσι στους πελάτες μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τη λειτουργία των στόλων τους καθώς υιοθετούν συνδεμένα και εξηλεκτρισμένα οχήματα σε όλη την επιχείρησή τους.

«Εισερχόμαστε στην always-on ψηφιακή εποχή, και η διαχείριση ενός στόλου δεν ήταν ποτέ πιο περίπλοκη» δήλωσε ο Ted Cannis, CEO, Ford Pro. «Η Ford Pro διευκολύνει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους με μία λύση ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης one-stop-shop από μία μάρκα που μπορούν να εμπιστευτούν.»  

Η Ford Pro είναι το πρώτο στο είδος του εγχείρημα στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων, παρέχοντας πλήρως ενσωματωμένες ψηφιακές λύσεις που βοηθούν τους πελάτες να διαχειρίζονται τους στόλους τους με άνεση και αποτελεσματικότητα, είτε χρησιμοποιούν πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα οχήματα, είτε ηλεκτρικά μοντέλα – ή ακόμα και οχήματα που δεν ανήκουν στη Ford.

Το λανσάρισμα στην Ευρώπη, όπου η Ford είναι η Νο.1 μάρκα επαγγελματικών οχημάτων επί επτά συναπτά έτη, 1 υποστηρίζει τη δέσμευση της Ford Pro στην κλιμάκωση των δυνατοτήτων ψηφιακού λογισμικού και εσόδων βασισμένων σε υπηρεσίες, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επίτευξη του στόχου για παγκόσμια έσοδα ύψους 45 δις δολαρίων μέχρι το 2025.

Στις ΗΠΑ, όπου η Ford Pro λανσαρίστηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, αποδείχτηκε ότι η επίδραση στο δίκτυο των ολοκληρωμένων λύσεων που διαθέτουν εργαλεία διαχείρισης στόλου βασισμένα στο διαδίκτυο μπορεί να μειώσει το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας ενός στόλου από 10% σε 20%. 2

«Η Ευρωπαϊκή μας ομάδα επαγγελματικών οχημάτων εστιάζει τις προσπάθειές της στη βελτίωση της επιχειρηματικής ευημερίας των πελατών και με το λανσάρισμα της Ford Pro ανεβάζει επίπεδο» δήλωσε ο Hans Schep, general manager, Ford Pro Europe. «Καθώς η Ford Pro προσφέρει μία συναρπαστική, νέα γενιά αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, με ενσωματωμένες ψηφιακές υπηρεσίες κορυφαίες στη βιομηχανία, οι πελάτες μας μπορούν να προσβλέπουν σε μία νέα εποχή παραγωγικότητας και ανάπτυξης.»  

Ford Pro Vehicles – σκληρά εργαζόμενα οχήματα για κάθε είδους χρήση

Τα συνδεδεμένα οχήματα βρίσκονται στο επίκεντρο της ολοκληρωμένης προσφοράς της Ford Pro, που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να μεγιστοποιούν την παραγωγικότητα και το χρόνο λειτουργίας του στόλου χρησιμοποιώντας την πλήρη σουίτα των ενσωματωμένων διαθέσιμων λύσεων. Η Ford Pro Vehicles προσφέρει μία γκάμα επαγγελματικών οχημάτων παγκοσμίου κλάσης που εξελίχθηκαν με βάση την άριστη γνώση των αναγκών των επαγγελματιών πελατών από όλο τον κόσμο. Στη γκάμα αυτή ηγείται η εμβληματική οικογένεια Transit – η πιο δημοφιλής σειρά cargo van σε όλο τον κόσμο. 3

Η Ford Pro θα διευκολύνει τη μετάβαση των πελατών σε ηλεκτρικούς στόλους με μία γκάμα ικανών, αμιγώς ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων, που έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα, χωρίς συμβιβασμούς στις ικανότητες ή το κόστος ιδιοκτησίας. Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα του νέου αμιγώς ηλεκτρικού E-Transit και τη λήψη 5.000 παραγγελιών πριν καν τα οχήματα βγουν από τη γραμμή παραγωγής, η Ford ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η οικογένεια Transit θα περιλαμβάνει τέσσερα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα – το νέο Transit Custom van ενός τόνου, το πολυχρηστικό Tourneo Custom το 2023, το μικρότερο, επόμενης γενιάς Transit Courier van και το πολλαπλών χρήσεων Tourneo Courier το 2024.

Τα μισά από τα επαγγελματικά οχήματα Ford που πωλούνται στην Ευρώπη μετατρέπονται ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών. Αποστολή της ομάδας της Ford Pro Special Vehicles είναι να κατανοεί και να ικανοποιεί αυτές τις απαιτήσεις, προσφέροντας εξατομικευμένες μετατροπές και λύσεις για την αύξηση της παραγωγικότητάς τους. Η τεχνογνωσία της ομάδας Special Vehicles στον τομέα της μηχανολογίας προσφέρει μία σειρά προϊόντων με εξειδικευμένα οχήματα – δότες που αποτελούν τη βάση του μετασκευασμένου οχήματος, καθώς και αναβαθμίσεις εξαρτημάτων υψηλής απόδοσης, βοηθητικές μπαταρίες, συστήματα καυσίμου και πακέτα προ-εγκατάστασης για χαρακτηριστικά όπως φώτα φάρου και καλωδιώσεις συστήματος τρέιλερ τόσο για ηλεκτρικά (EV) όσο και για οχήματα που τροφοδοτούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE).

Επιπλέον, οι απαιτήσεις μετατροπών των πελατών υποστηρίζονται περαιτέρω από ένα δίκτυο 200 μετατροπέων στο πλαίσιο του προγράμματος Qualified Vehicle Modifier (QVM). Αυτοί οι συνεργάτες παρέχουν τεχνογνωσία και αποκλειστικές λύσεις σε όλο το φάσμα των μετατροπών – από μία απλή τοποθέτηση ραφιών σε ένα van μέχρι τη δημιουργία ενός εθνικού στόλου με οχήματα-ψυγεία.

Η ομάδα της Special Vehicles επεκτείνει τώρα την προσφορά της σε πελάτες και μετατροπείς μέσω μιας σειράς μοναδικών υπηρεσιών που θα ενισχύσουν περαιτέρω τη λειτουργική και επιχειρηματική τους παραγωγικότητα. Αυτή περιλαμβάνει μία σειρά ψηφιακών λύσεων για την ενσωμάτωση συστημάτων τρίτων στην οθόνη αφής του οχήματος, βελτιώνοντας την εμπειρία του χρήστη και καταργώντας την ανάγκη προσθήκης έξτρα πάνελ ελέγχου στην καμπίνα, καθώς και εγκρίσεις τύπου και τεχνική υποστήριξη για τη βελτίωση της αποδοτικότητας της διαδικασίας μετατροπής.

Ειδοποιήσεις και λειτουργίες μέσω της Ford Pro Software

Ο χρόνος είναι χρήμα, και η έρευνα πελατών της Ford Pro διαπίστωσε ότι οι διαχειριστές επιθυμούν μία ενιαία, ολοκληρωμένη λύση που να συνδέει όλες τις πτυχές της διαχείρισης ενός στόλου για μέγιστη απόδοση, αντί για ένα μωσαϊκό από ανεξάρτητους παρόχους υπηρεσιών που απαιτούν πόρους και χρόνο για τη διαχείρισή τους.

Η Ford Pro Software παρέχει ένα συνδεδεμένο ψηφιακό οικοσύστημα που χρησιμοποιεί live δεδομένα για την ενσωμάτωση οχημάτων, τηλεματικών υπηρεσιών, υπηρεσιών φόρτισης και σέρβις σε ισχυρές και φιλικές προς το χρήστη πλατφόρμες, οι οποίες αυξάνουν την παραγωγικότητα. Αυτή η ενιαία προσέγγιση αυξάνει την αξία κάθε λύσης Ford Pro για τους πελάτες.

Οι στόλοι μπορούν να επωφελούνται από το ισχυρό λογισμικό Ford Pro Telematics 4 για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των συνδεδεμένων επαγγελματικών οχημάτων τους. Αυτό το λογισμικό μετατρέπει εργοστασιακά δεδομένα οχημάτων  Ford σε χρήσιμες πληροφορίες και ειδοποιήσεις που έχουν σχεδιαστεί για απλούστερη διαχείριση του στόχου, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του οχήματος σε πραγματικό χρόνο, ειδοποιήσεων για την κατάσταση υγείας του αυτοκινήτου και παρακολούθησης του οδηγού για συμμόρφωση με τα κριτήρια συμβατότητας και εκπαίδευσης.

Οι στόλοι που θα μεταβαίνουν σε αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα θα επωφελούνται από τις ειδικά διαμορφωμένες υπηρεσίες της Ford Pro E‑Telematics 4 – δωρεάν για ένα χρόνο για τους πελάτες του E-Transit – που χρησιμοποιούν live δεδομένα για να βοηθήσουν στη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας των στόλων. Επίσης προσφέρουν λειτουργίες που υποστηρίζουν την αποτελεσματική και διαισθητική χρήση της Ford Pro Charging. Αυτές περιλαμβάνουν την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης, την κατάσταση φόρτισης για κάθε όχημα ξεχωριστά και την υπολειπόμενη αυτονομία5 με προσαρμοζόμενα όρια ειδοποίησης Low Range. Το σύστημα μπορεί επίσης να ρυθμίζει την προθέρμανση της μπαταρίας και της καμπίνας του E‑Transit πριν από μία βάρδια με τη λειτουργία Προγραμματισμένου Pre‑Conditioning για εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας της μπαταρίας με στόχο τη βέλτιστη αυτονομία.

Καθώς η Ford Pro Telematics είναι συμβατή με πολλαπλές μάρκες, επιτρέπει στους στόλους τη διαχείριση οχημάτων Ford ή άλλου κατασκευαστή χρησιμοποιώντας μία plug-in συσκευή συνδεδεμένη στα εκτός Ford οχήματα.

Η Ford Pro Software ενδείκνυται επίσης για εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης και μεγάλους στόλους με αποκλειστικές και υφιστάμενες λύσεις τηλεματικής. Η Ford Data Services τους παρέχει ασφαλή, εργοστασιακά δεδομένα οχημάτων Ford μέσω του Transportation Mobility Cloud ώστε να έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται για βέλτιστη διαχείριση.

Οι ιδιοκτήτες-χρήστες και διαχειριστές στόλων έως πέντε οχημάτων επωφελούνται από τη δωρεάν εφαρμογή smartphone FordPass Pro 6, που είναι σχεδιασμένη για να βοηθά τις επιχειρήσεις χωρίς διαχειριστές στόλων πλήρους απασχόλησης, να αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό τα οχήματά τους.

Ολοκληρωμένη υποστήριξη με Ford Pro Charging

Για να βοηθήσει στην ομαλή μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, η Ford Pro Charging προσφέρει ένα πλήρως ενσωματωμένο και βασισμένο στις ανάγκες της επιχείρησης σύστημα φόρτισης για στόλους, το οποίο είναι σε θέση να καθορίζει τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές φόρτισης και να εφαρμόζει αξιόπιστες λύσεις για τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Κάθε αμαξοστάσιο είναι διαφορετικό, γι’ αυτό και ειδικοί σύμβουλοι φόρτισης σε βασικές αγορές θα συνεργαστούν με τους πελάτες για να τους βοηθήσουν να εντοπίσουν τη βέλτιστη λύση φόρτισης για την επιχείρησή τους. Η Ford Pro Charging προσφέρει μία μοναδική υπηρεσία που περιλαμβάνει την εγκατάσταση hardware και software που συνεργάζεται απρόσκοπτα με το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit. Η ενσωματωμένη συνδεσιμότητα επιτρέπει στο σύστημα να εντοπίζει πιθανά προβλήματα πριν οι πελάτες καν τα αντιληφθούν και να τα επιλύει με ελάχιστη διακοπή της λειτουργίας.

Για να υποστηρίξει τους στόλους των οποίων οι οδηγοί παίρνουν τα οχήματά τους στο σπίτι με το πέρας της βάρδιας, η Ford Pro Charging απλοποιεί επίσης την εγκατάσταση και τη διαχείριση ενός οικιακού wallbox. Και ενώ οι περισσότεροι διαχειριστές θα χρησιμοποιούν τα δημόσια σημεία φόρτισης ως έσχατη λύση για την επαναφόρτιση των οχημάτων τους ενώ εργάζονται, η Ford Pro Charging παρέχει επίσης πρόσβαση σε πάνω από 300.000 φορτιστές και δυνατότητα έκδοσης συγκεντρωτικών τιμολογίων για μεγαλύτερη ευκολία και ευελιξία.

Η Ford Pro Service αυξάνει τον χρόνο λειτουργίας

Η διακοπή λειτουργίας ενός επαγγελματικού οχήματος αποτελεί ένα βασικό λόγο για να χάσουν τον ύπνο τους οι διαχειριστές στόλων, καθώς θεωρείται το τρίτο υψηλότερο κόστος για τους στόλους μετά τα καύσιμα και τις αποσβέσεις. Η Ford Pro Service είναι ένα κρίσιμο στοιχείο του οικοσυστήματος Ford Pro, παρέχοντας μέγιστο χρόνο λειτουργίας συνδέοντας δεδομένα συνδεδεμένων οχημάτων και ένα ασυναγώνιστο δίκτυο εμπόρων/επισκευαστών ώστε οι πελάτες να συνεχίσουν να κινούνται.

Το Ευρωπαϊκό δίκτυο τεχνικής υποστήριξης περιλαμβάνει 800 συνεργεία Transit Centre – το μεγαλύτερο εξειδικευμένο δίκτυο επαγγελματικών οχημάτων από οποιαδήποτε μάρκα. Η Ford Pro είναι επίσης έτοιμη για την ηλεκτρική εποχή, με 1.500 πιστοποιημένους εμπόρους ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ευρώπη και πάνω από 4.500 Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές με δυνατότητα σέρβις οχημάτων E‑Transit.

Πρωτοβουλίες της Ford Pro που εστιάζουν στον πελάτη περιλαμβάνουν ένα στόλο Mobile Service που απαρτίζονται από οχήματα van τα οποία παρέχουν υπηρεσίες σέρβις σε ώρες και τοποθεσίες βολικές για τις επιχειρήσεις, μειώνοντας έτσι σημαντικά τον εκτός λειτουργίας χρόνο τους. Το Mobile Service που ήδη λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτή τη στιγμή λανσάρεται στη Γερμανία και μελλοντικά θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές. Τα van οχήματα του Mobile Service μπορούν να προσφέρουν έως και το 70% των εργασιών σέρβις και επισκευών – συμπεριλαμβανομένων οχημάτων άλλων μαρκών – μεγιστοποιώντας την άνεση και την παραγωγικότητα, αλλά και καταργώντας τον μη παραγωγικό χρόνο και το κόστος μεταφοράς των οχημάτων των στόλων στα συνεργεία.

Το συνδεδεμένο σύστημα μεγιστοποίησης του χρόνου λειτουργίας FORDLiive της Ford Pro Service υπόσχεται επίσης να μεταμορφώσει την παραγωγικότητα των πελατών επαγγελματικών οχημάτων. Αυτό το στοιχείο κλειδί στη διαρκή σχέση της Ford Pro με τους πελάτες χρησιμοποιεί δεδομένα του οχήματος σε πραγματικό χρόνο για να συνδέσει τους πελάτες και τα οχήματα με τους εμπόρους/επισκευαστές και την τεχνογνωσία της Ford Pro, πετυχαίνοντας λιγότερες μηχανικές βλάβες, λιγότερο χρονοβόρες μετακινήσεις στα συνεργεία και ταχύτερες επισκευές.

Από το Μάρτιο του 2021 που λανσαρίστηκε, η FORDLiive έχει αυξήσει σχεδόν κατά 125.000 ημέρες τη λειτουργική διαθεσιμότητα των οχημάτων σε όλη την Ευρώπη, σε μία προσπάθεια να πετύχει 100% λειτουργικό χρόνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ford Pro, το FORDLiive μπορεί να μειώσει το χρόνο που ο στόλος τίθεται εκτός λειτουργίας σε ποσοστό έως 60%. 7

Πάνω από 620.000 συνδεδεμένα επαγγελματικά οχήματα Ford είναι ήδη σε λειτουργία σε όλη την Ευρώπη. Οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία FORDLiive δωρεάν, ενεργοποιώντας το μόντεμ FordPass Connect των οχημάτων τους 8 και κάνοντας εγγραφή σε ένα πακέτο λογισμικού Ford Pro.4, 6

Εκτός από την παροχή ειδοποιήσεων για την υγεία του οχήματος απευθείας στους πελάτες μέσω του λογισμικού Ford Pro, το σύστημα FORDLiive επιτρέπει επίσης στα συνεργεία Transit Centre να χρησιμοποιούν δεδομένα οχημάτων των πελατών για μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης μέσω ταχύτερης διάγνωσης, προληπτικής παραγγελίας ανταλλακτικών και προγραμματισμού υποστήριξης για επαρκή διαθεσιμότητα σταθμών εργασίας στα συνεργεία. 9

Πάνω από 100 αντιπρόσωποι FORDLiive Uptime που εργάζονται από ειδικά κέντρα μεγιστοποίησης παραγωγικότητας στη Γερμανία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να συμβάλλουν στην προληπτική διαχείριση των περιπτώσεων συντήρησης και στην απάντηση σε επείγοντα θέματα. Αργότερα μέσα στη χρονιά, θα ανοίξουν και άλλα κέντρα στην Ουγγαρία και τη Σουηδία.

Εκσυγχρονισμός του τομέα διαχείρισης με το Ford Pro Financing

Η ολοκληρωμένη προσφορά οχημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών της Ford Pro θα διατίθεται με δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω του επερχόμενου Ford Pro FinSimple – ενός ενιαίου, διαφανούς και ευέλικτου σχεδίου χρηματοδότησης για μικρούς και μεσαίους στόλους οχημάτων, που θα επιτρέπει στους επαγγελματίες πελάτες να επικεντρωθούν αποκλειστικά με τη λειτουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησης.

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν την αγορά και τη χρηματοδότηση της μίσθωσης των επαγγελματικών οχημάτων με συνδυασμένη τιμολόγηση, εμπορικά πιστωτικά όρια, online διαχείριση λογαριασμών και δυνατότητα συνεργασίας με έναν ειδικό χρηματοοικονομικό σύμβουλο. Το FinSimple καλύπτει επίσης οποιαδήποτε σχετική χρηματοδότηση όπως τη μετατροπή οχημάτων σύμφωνα με τις ανάγκες μιας επιχείρησης και την end-to-end χρηματοδότηση για την υποστήριξη του εξηλεκτρισμού στόλου, συμπεριλαμβανομένων των λύσεων της Ford Pro Charging. Η υπηρεσία θα προσφέρει μία ενιαία λύση χρηματοδότησης για επαγγελματίες πελάτες σε όλη την Ευρώπη, με προϊόντα, υπηρεσίες και ημερομηνίες λανσαρίσματος να διαφέρουν ανάλογα με την αγορά.

Το Ford Fleet Management είναι μία σημαντική νέα υπηρεσία που επιτρέπει την πρόσβαση στν πλήρη σουίτα ολοκληρωμένων λύσεων της Ford Pro για πελάτες που επιθυμούν μία one-stop λύση, την οποία προσφέρει η Ford σε συνεργασία με την ALD Automotive, κορυφαίο, παγκόσμιο πάροχο διαχείρισης στόλων και χρηματοδότησης. Οι πελάτες της Ford Fleet Management επωφελούνται από αποκλειστικούς διαχειριστές λογαριασμών, μία προσαρμοσμένη υπηρεσία uptime που ενσωματώνεται με τα προϊόντα Ford Pro Service, καθώς και από συμβουλευτικές υπηρεσίες που βοηθούν στην ανεύρεση, τη χρηματοδότηση και την αποτελεσματική λειτουργία των καλύτερων λύσεων για την επιχείρησή τους. Η υπηρεσία ήδη διατίθεται στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ προγραμματίζεται να λανσαριστεί και σε άλλες μεγάλες αγορές.

# # #

1 Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο.

2 Βάσει “Case Study: Olathe Ford CV Dealership Fleet Management TCO Model” KPMG, 10 Δεκ., 2021

3 Με βάση τα στοιχεία νέων ταξινομήσεων CY2014–CYE 2021 της IHS Markit, που έχουν συγκεντρωθεί από κυβερνητικές και άλλες πηγές και αντιπροσωπεύουν το 95% των παγκόσμιων πωλήσεων νέων οχημάτων σε περισσότερες από 80 χώρες, όπως αναφέρθηκαν το Φεβρουάριο του 2022. Οι πωλήσεις μοντέλων van, wagon, chassis cab και cutaway που βασίζονται στην οικογένεια Transit περιλαμβάνουν το Ford Transit και το Transit Custom. Εξαιρείται το Transit Connect και το Transit Courier.  

4 Η Ford Pro Telematics και η Ford Pro E-Telematics είναι συνδρομητικές υπηρεσίες που υπόκεινται σε συμφωνία με τους όρους και προϋποθέσεις χρήσης της FSM (Ford Smart Mobility), και παρέχουν μία ολοκληρωμένη σουίτα χαρακτηριστικών πλέον της υγείας το οχήματος όπως τοποθεσία και χάρτη, συμπεριφορά οδήγησης, χρήση καυσίμου/ενέργειας, ικανότητα υποστήριξης πολλαπλών μαρκών και ένα συνοδευτικό app για επικοινωνία των οδηγών με τους διαχειριστές στόλων. Οι εταιρικοί πελάτες μπορούν να επικοινωνούν με το Ford Commercial Solutions Command Centre στο fcseu1@ford.com για πληροφορίες σχετικές με αυτά τα προϊόντα της Ford Telematics. Η διαθεσιμότητα δεδομένων εξαρτάται από τη συνδεσιμότητα δεδομένων και την πρόσβαση στα δεδομένα του οχήματος.

5 Ο στόχος αυτονομίας και ο χρόνος φόρτισης βασίζονται σε αποτελέσματα δοκιμών και υπολογισμούς του κατασκευαστή σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Η πραγματική αυτονομία ποικίλλει ανάλογα με τις συνθήκες όπως εξωγενείς παράγοντες, στυλ οδήγησης, συντήρηση οχήματος, ηλικία και κατάσταση υγείας μπαταρίας ιόντων λιθίου.

Οι δηλωμένες τιμές κατανάλωσης καυσίμου/ενέργειας (WLTP), εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής αυτονομίας καθορίζονται σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Κανονισμών (ΕC) 715/2007 και (EU) 2017/1151 μετά την τελευταία τροποποίηση. Οι εφαρμοζόμενες, στάνταρ διαδικασίες δοκιμών επιτρέπουν τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και διαφορετικών κατασκευαστών.

6 Η εφαρμογή FordPass App για smartphone, το FordPass Connect και οι δωρεάν συνδεδεμένες υπηρεσίες απαιτούνται για απομακρυσμένες λειτουργίες (βλέπε όρους και προϋποθέσεις FordPass για λεπτομέρειες). Οι συνδεδεμένες υπηρεσίες και λειτουργίες εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα του δικτύου. Η εξέλιξη της τεχνολογίας / των δικτύων κινητής τηλεφωνίας / των ικανοτήτων των οχημάτων ενδέχεται να περιορίσει τη λειτουργικότητα των συνδεδεμένων χαρακτηριστικών. Η συνδεσιμότητα της FordPass App απαιτεί την ενεργοποίηση του FordPass Connect στο όχημα. Το FordPass Pro app είναι συμβατό με Apple και Android smartphones και διατίθεται από το Apple App Store και το Google Play store σε 20 αγορές στην Ευρώπη

7 Εκτιμώμενη μείωση ανά έτος με βάση (1) την ταχύτητα απόκρισης του πελάτη σε ειδοποιήσεις υγείας του οχήματος στο FordPass Pro/Ford Telematics (ώστε να αποφεύγονται κλήσεις για οδηγική βοήθεια) και (2) την αναμενόμενη εξοικονόμηση χρόνου χρησιμοποιώντας τα Ford Transit Centres για συντήρηση και επισκευή (συμπεριλαμβανομένων των Express Services). Η πραγματική μείωση μπορεί να εξαρτάται από μεμονομένους παράγοντες (π.χ. στυλ οδήγησης και χρήση του αυτοκινήτου).

8 Τα FordPass Connect, FordPass App καθώς και οι δωρεάν συνδεδεμένες υπηρεσίες απαιτούνται για απομακρυσμένες λειτουργίες (βλέπε όρους και προϋποθέσεις FordPass για λεπτομέρειες). Η συνδεδεμένη υπηρεσία και οι λειτουργίες εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα συμβατού δικτύου. Η εξέλιξη της τεχνολογίας / των δικτύων κινητής τηλεφωνίας / των ικανοτήτων των οχημάτων ενδέχεται να περιορίσει τη λειτουργικότητα και να εμποδίσει τη λειτουργία των συνδεδεμένων λετουργιών. Η συνδεδεμένη υπηρεσία δεν περιλαμβάνει Wi-Fi hotspot.

9 Οι έμποροι/επισκευαστές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα συνδεδεμένου οχήματος μόνο μετά από επικοινωνία με τον πελάτη και αποκλειστικά με σκοπό να παρέχουν συμβουλές στον πελάτη  για το σέρβις του αυτοκινήτου και για να μπορεί να προηγηθεί διάγνωση πριν την επίσκεψη του οχήματος στο συνεργείο. Η διαθεσιμότητα εξαρτάται από την αγορά και την συμμετοχή του εμπόρου.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO