spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΗ Ford συμμετέχει στην έκκληση προς την Ε.Ε.

Η Ford συμμετέχει στην έκκληση προς την Ε.Ε.

Η Ford συμμετέχει στην έκκληση προς την Ε.Ε.
  • Η Ford συμμετέχει μαζί με 27 εταιρείες σε μία έκκληση για να διασφαλιστεί ότι όλα τα νέα επιβατικά και van οχήματα στην Ευρώπη θα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων από το 2035 και ζητά να θεσπιστούν στόχοι για την ανάπτυξη της υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη
  • Οι εταιρείες απευθύνουν έκκληση στους φορείς λήψης των αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση να θεσπίσουν νομοθετικές ρυθμίσεις που ορίζουν σαφή πρότυπα για τα οχήματα, συνθήκες ενεργοποίησης καθώς και ένα χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα
  • Μέχρι το 2035, η Ford δεσμεύεται όλα τα οχήματά της που θα πωλούνται στην Ευρώπη να έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων και στοχεύει στην ουδετερότητα άνθρακα σε όλο το Ευρωπαϊκό αποτύπωμα των εγκαταστάσεων και των προμηθευτών της
  • Η Ford δεσμεύεται να προστατεύει το περιβάλλον και να διασφαλίζει ότι οι μελλοντικές γενιές θα ζουν σε ένα βιώσιμο κόσμο                                                                       

Η Ford Ευρώπης μαζί με 27 εταιρείες συμμετείχαν σε μια έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να διασφαλίσει ότι όλα τα νέα αυτοκίνητα και van στην Ευρώπη θα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων από το 2035 και να καθορίσει υποχρεωτικούς στόχους για την υποδομή φόρτισης. 

Σύμφωνα με το κείμενο της έκκλησης, η απομάκρυνση από το δρόμο οχημάτων που καίνε ορυκτά καύσιμα είναι επιτακτική προκειμένου η Ευρώπη να πετύχει το στόχο της για καθαρές μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050, αλλά και για να μπορέσουν να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στους ανθρώπους και τον πλανήτη. Η έκκληση περιλαμβάνει τη θέσπιση νομοθεσίας που καθιερώνει πρότυπα και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα το οποίο πρέπει να ακολουθήσει ο κλάδος και οι προμηθευτές, ώστε να διασφαλιστεί η μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα.  

«Εμείς στη Ford στην Ευρώπη, πιστεύουμε ότι η ελευθερία κινήσεων συμβαδίζει με τη φροντίδα του πλανήτη και του συνανθρώπου» δήλωσε ο Stuart Rowley, πρόεδρος, Ford Ευρώπης. «Γι’ αυτό, στοχεύουμε όλα τα οχήματα Ford να έχουν μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2035. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, οι υπεύθυνοι χάραξης της πολιτικής της Ε.Ε. πρέπει να καθορίσουν υποχρεωτικούς εθνικούς στόχους για μία απρόσκοπτη υποδομή ηλεκτρικής ενέργειας που να ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα.»  

Συμπίπτοντας χρονικά με αυτή την έκκληση, ο Rowley συμμετείχε στην European Car Climate Summit, που φιλοξενήθηκε από την ομάδα Transport & Environment (Τ&Ε) στις 18 Μαΐου, ως μέλος του πάνελ το οποίο συζήτησε θέματα όπως το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για τη μετάβαση των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των καταναλωτών στην ηλεκτροκίνηση.   

Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων της Ε.Ε. αποφασίζουν αυτή τη στιγμή για νέους κανόνες στα καθαρά αυτοκίνητα, μετά από πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – με την υποστήριξη των εταιρειών που απευθύνουν την έκκληση – ότι μόνο καινούργια επιβατικά και van οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων θα μπορούν να πωλούνται στην Ευρωπαϊκή επικράτεια από το 2035. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. θα αποφασίσουν τις θέσεις τους τον Ιούνιο, ενώ ο οριστικός νόμος αναμένεται να υιοθετηθεί το φθινόπωρο.

Για την Ford Ευρώπης, ο δρόμος προς τα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων προετοιμάζεται από μία νέα γενιά επτά αμιγώς ηλεκτρικών, πλήρως συνδεδεμένων επιβατικών οχημάτων και van, που θα έρθουν στην Ευρώπη μέχρι το 2024. Της επέλασης ηγούνται η Mustang Mach-E, που πέρσι πέτυχε μέγιστο σκορ για την ασφάλεια και την πράσινη αξιολόγηση από το Euro NCAP και το Green NCAP, και το E-Transit, το οποίο απέσπασε το Gold Award από το Euro NCAP για τα προηγμένα του συστήματα υποστήριξης οδηγού.

Ευρωπαϊκή Σύνοψη Βιωσιμότητας της Ford 2022

Η Ford έχει δεσμευτεί να φροντίζει το περιβάλλον και να διασφαλίζει ότι οι μελλοντικές γενιές θα ζουν σε ένα βιώσιμο κόσμο. Τους τελευταίους 12 μήνες, η Ford Ευρώπης έχει εισαγάγει μία σειρά πρωτοβουλιών για να συμβάλει θετικά σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον,  όπως περιγράφεται στην Ευρωπαϊκή Σύνοψη Βιωσιμότητας (European Sustainability Digest) 2022.

Η σύνοψη αυτή συνοδεύει την παγκόσμια Ενιαία Έκθεση Βιωσιμότητας & Οικονομικών Αποτελεσμάτων της Ford και περιγράφει τα σημαντικά βήματα που κάνει η Ford προς την επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα στο Ευρωπαϊκό αποτύπωμα των εγκαταστάσεών της, των υπηρεσιών logistics και των προμηθευτών της μέχρι το 2035. 1 Νωρίτερα φέτος, η Ford δημοσίευσε την πρώτη της Έκθεση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτό το αναπόσπαστο τμήμα της Αναφοράς Βιωσιμότητας εξετάζει πώς γίνεται η προμήθεια των υλικών, πού κατασκευάζονται τα προϊόντα της Ford και πόσο καλά είναι τα εργασιακά πρότυπα της εταιρείας. 

Όλη η ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτείται στα εργοστάσια της εταιρείας στην Ευρώπη είναι ήδη 100% ανανεώσιμη. Η προγραμματισμένη παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Κολωνία της Γερμανίας αναμένεται τώρα να είναι 1,2 εκατομμύρια οχήματα σε διάστημα έξι ετών, με μία συνολική προϊοντική επένδυση ύψοτς 2 δισεκ. $, για να μπορούν να διατίθενται περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα για τους πελάτες στην Ευρώπη.

Το BlueOval Charging Network της Ford έχει πάνω από 300.000 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη, ενώ για τους εργαζόμενους της Ford, 1.000 σταθμοί φόρτισης θα προστεθούν στις Ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις της εταιρείας μέχρι το 2023. Η εταιρεία είναι επίσης περήφανη που αποτελεί μέρος του RouteZero, μιας παγκόσμιας συμμαχίας που έχει στόχο να κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα σε ποσοστό 100% μέχρι το 2040.

Για να βελτιώσει τη βιωσιμότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα, η Ford Ευρώπης πρόσφατα υπέγραψε δύο βασικές πρωτοβουλίες που επιδιώκουν να θεσπίσουν βιομηχανικά πρότυπα για την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των συνεργατών και την αξιολόγηση της βιωσιμότητας των εγκαταστάσεων παραγωγής.

Μαζί με τον φιλανθρωπικό της βραχίονα Ford Fund, η Ford έχει προσφέρει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς πάνω από 74,4 εκατ. $  για την ενδυνάμωση της ισότητας και την ενίσχυση υπο-εξυπηρετούμενων και υπο-εκπροσωπούμενων κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο.

1 Για να κατανοήσει καλύτερα τη στάση του κόσμου απέναντι στην κλιματική αλλαγή καθώς και στα ηλεκτρικά οχήματα, η Ford ανέθεσε την πραγματοποίηση έρευνας μεταξύ 14.000 ενηλίκων σε όλη την Ευρώπη, τον Οκτώβριο του 2021. Οι έρευνες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών OnePoll, κάλυψαν ερωτώμενους από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία και την Πολωνία. Το δείγμα για κάθε χώρα ήταν αντιπροσωπευτικό σε εθνικό επίπεδο και σε όλες τις έρευνες τηρήθηκε ο κώδικας προτύπων MRS.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO