HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣF1 Azerbaijan 

F1 Azerbaijan 

Τελικά το θέαμα που προσφέρει ηF1 είναι πολύ άπαιχτο, γιατί το μόνο που κάνει είναι να ξαφνιάζει ευχάριστα τους απανταχού οπαδούς της, καθώς οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Kάπως έτσι και έγινε με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων στην γραμμή εκκίνησης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1, που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν το Baku.

Μπορεί ο κύριος Lewis Hamilton να πετάχτηκε σάν σφεντόνα κυνηγώντας να στρίψει πρ’ωτος στην πρώτη στροφή, όμως ο Φιλανδός ομόσταυλος του στην ομάδα της Mercedes, Mr. Valtery Bottas είχε εντελώς αντίθετη άποψη και κόλλησε πολύ γρήγορα στο πλάι τον Χάμιλτον που σίγουρα δεν περίμενε να έχει την εξέλιξη αυτή. Οι δύο Ferrari  ακολούθησαν ξοπίσω από τις Mercedes αν και προς στιγμήν ο μαχητικότατος πιλότος της Red bull Max Verstappen, πίεσε τα κόκκινα μονοθέσια προσπαθώντας να τεθεί σε θέση ισχύος για την συνέχεια του Gran Prix.

XPB_983694_1200px-725x500 (Custom)

Στον 31ο γύρο και ενώ ο νεαρός πιλότος της ScuderiaCharlesLeclerc βρισκόταν επικεφαλής του αγώνα ο Bottas , τον πέρασε και πήρε τα σκήπτρα του αγώνα, διατηρώντας ένα σταθερό τέμπο με το οποίο πήγε μέχρι τις τελευταίες 5 στροφές του αγώνα. Κάπου εκεί λίγο μετά το μέσον του αγώνα οι αστοχίες των πιλότων διαδεχόταν η μία την άλλη. Έτσι έγινε και με τους Riccardo –Kvyat μπερδεύτηκαν μεταξύ τους, έχασαν την στροφή και σαν να μην έφτανε αυτό, τράκαραν και μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν εκ νέου στα πιτ, ο πρώτος  για ακόμη μία εγκατάλειψη, ο δεύτερος για αλλαγή της πίσω δεξιάς αεροτομή του που έσπασε κατά την διάρκεια μιας οπισθοπορείας που πραγματοποίησε ο Riccardo.

XPB_984366_1200px (Custom)

OLeclercμετά την επάνοδό του από τα pitstop, βρέθηκε πίσω από τον 2ο πιλότο της RedbullGasly, τον οποίο και πέρασε αξιοποιώντας την βοήθεια του DRS, για να βρεθεί στην 5η θέση του αγώνα, κυνηγώντας τον πάντα μαχητικό MAXFERSTAPEN. Ο οποίος έφτασε στην θέση του αμυνόμενου καθώς ούτε μία ούτε δύο αλλά πολλές φορές είδε να γεμίζουν οι καθρέπτες του από την παρουσία της κατακόκκινης Ferrari του Leclerc, που κέρδισε επάξια και τον πολύτιμο πόντο από την καταγραφή του ταχύτερου γύρου του αγώνα ακριβώς λίγο πριν την καρό σημαία!

XPB_984228_1200px-725x500 (Custom)

Το τραινάκι των πρωτοπόρων δεν Hamilton, Bottas, Fettel, δεν φάνηκε να αφήνει και πολλά περιθώρια σε κανέναν από την 6άδα των πιλότων που ακολουθούσαν να διεκδικήσει οτιδήποτε προκειμένου να ανέβει σε μία από τις προνομιούχες θέσεις του βάθρου των νικητών.

Έτσι με την συμπλήρωση και των 51 στροφών του αγώνα, νικητής του αγώνα αναδεχθεί ο Bottas αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, σε όλους τους υπολοίπους και την 2η θέση στον team mate Hamilton, που πλέον θα κοιτάζει πιο συχνότερα τους καθρέπτες του.

XPB_984256_1200px-725x500 (Custom)

Ο κύριος  Vettel γνωστός και ως Sebastian, για ακόμη έναν αγώνα δεν κατάφερε πέρα από το να πλασαριστεί στην τριάδα του αγώνα να πετύχει κάτι καλύτερο! Η τέταρτη θέση κερδήθηκε επάξια από τον ιπτάμενο Ολλανδό, Ferstapen ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ σε κάθε Gran Prix πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή, που θα πανηγυρίσει  ένα καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

2019 Azerbaijan Grand Prix – Race results

Pos

Driver

Team

Gap

Stops

1

Valtteri Bottas

Mercedes

51 laps – 1:31:52.942s

1

2

Lewis Hamilton

Mercedes

+ 1.524s

1

3

Sebastian Vettel

Ferrari

+ 11.739s

1

4

Max Verstappen

Red Bull

+ 17.493s

1

5

Charles Leclerc

Ferrari

+ 69.107s

2

6

Sergio Pérez

Racing Point

+ 76.416s

1

7

Carlos Sainz

McLaren

+ 83.826s

1

8

Lando Norris

McLaren

+ 100.268s

2

9

Lance Stroll

Racing Point

+ 103.816s

1

10

Kimi Räikkönen

Alfa Romeo

+ 1 lap

1

11

Alexander Albon

Toro Rosso

+ 1 lap

1

12

Antonio Giovinazzi

Alfa Romeo

+ 1 lap

1

13

Kevin Magnussen

Haas

+ 1 lap

2

14

Nico Hülkenberg

Renault

+ 1 lap

2

15

George Russell

Williams

+ 2 laps

2

16

Robert Kubica

Williams

+ 2 laps

3

17

Pierre Gasly

Red Bull

DNF

0

18

Romain Grosjean

Haas

DNF

2

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO