spot_img
HomeΝΕΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1ου ΑΓΩΝΑ SCRAMBLE

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1ου ΑΓΩΝΑ SCRAMBLE

ΑΦΙΣΑ SCRAMBLE 260317ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ , 26 / 03 / 2017

Το Αθλητικό Σωματείο ΜΟ.ΛΕ.Κ (Μοτοσυκλετιστικη Λέσχη Καλαμπάκας) ,μετά από έγκριση της Αθλητικής ΜΟΤΟΕ διοργανώνει τον 1ο Αγώνα SCRAMBLE για το Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδας 2017 ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 στην Καλαμπάκα.
ΑΦΙΣΑ SCRAMBLE 260317Ο αγώνας διεξάγεται σύμφωνα:
Ο αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο 2725/99, τον γενικό κανονισμό αγώνων Μοτοσυκλέτας ,τον γενικό κανονισμό Scramble , την προκήρυξη Περιφερειακού Πρωταθλήματος Scramble 2017 της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΜΟΤ.Ο.Ε και τον παρόντα ειδικό κανονισμό.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος : Μακρής Σταύρος
Μέλη: Aβραμόπουλος Φώτης – Τσιμπέκος Θράσος
Πρόεδρος Αγωνοδικών: Ορίζεται από την ΑΜΟΤΟΕ
Αγωνοδίκες: Νταμπάλης Βασίλης , Ζιώγας Χρηστός
Παρατηρητής: Ορίζεται από την ΑΜΟΤΟΕ
Αλυτάρχης: Aβραμόπουλος Φώτης
Γραμματέας Αγώνα: Τάκος Παναγιώτης – Καραλιόλιος Απόστολος
Τεχνικός Έφορος : Παπατζιμόπουλος Χαράλαμπος – Δημητρίου Μιχάλης
Υπεύθυνος Διαδρομής: Θεοχάρης Γιώργος
Ιατρός αγώνα: ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ
Εκδοση αποτελεσμάτων: ΜΟ.ΛΕ.Κ

XartisΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 στο 6ο χιλιόμετρο ΕΟ Καλαμπάκας – Ιωαννίνων – (πλησίον Υποσταθμού Δ.Ε.Η).
Από την έξοδο της πόλης προς Ιωάννινα έως τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας θα υπάρχει η ανάλογη σήμανση. (Γεωγραφική Θέση GPS , 21°34’31.83″Α – 39°43’58.01″Β )

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
Η διάρκεια του αγώνα είναι:
1.Για τις Κατηγορίες S1, S2 , SSENIOR και SEXPERT είναι 90 λεπτά + 2 γύροι.
2.Για την Κατηγορια SB, SJ, SW: 45 λεπτά συν ένα γύρο.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η διαδρομή σχεδιάστηκε έτσι ώστε οι Αθλητές να δοκιμαστούν σε όσο το δυνατόν διαφορετικές συνθήκες οδήγησης. Έτσι η διαδρομή περιλαμβάνει πίστα motocross, γρασίδι, μεγάλες ανηφόρες και κατηφόρες, εδάφη με χαμηλή πρόσφυση (άμμος), ανοιχτά (γρήγορα) και κλειστά (αργά) κομμάτια στα οποία οι αθλητές πρέπει να δείξουν τις οδηγητικές τους ικανότητες και την φυσική τους κατάσταση. To μήκος της διαδρομής είναι περίπου 3,3 χλμ. και θα είναι οριοθετημένη με κορδέλα και πασαλάκια, με ανοιχτόχρωμη (άσπρη) αριστερά – σκουρόχρωμη (κόκκινη) δεξιά και όπου χρειάζεται προειδοποιητικά σήματα.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Έναρξη Εγγραφών: Δευτέρα 20 / 03 / 2017
Λήξη Εγγραφών: Παρασκευή 24 / 03 / 2017
Λήξη «ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΩΝ» εγγραφών(+ 20 €): Σάββατο 25 / 03 / 2017

Οι αθλητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να έχουν Αθλητικό Δελτίο σε ισχύ για το 2017, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Αθλητικό Σωματείο στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι για την δήλωση συμμετοχής τους.
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν μέχρι την Παρασκευή 24 / 03/2017
Η δήλωση Συμμετοχής θα γίνεται ηλεκτρονικά και μόνο από τις λέσχες στο e-amotoe.gr
Το παράβολο συμμετοχής για όλες τις κατηγορίες S1, S2 , SSENIOR , SEXPERT , SB , SJ , SW ορίζεται σε 50€ .
Οι εκπρόθεσμες συμμετοχές θα επιβαρύνονται με 20€.
Αθλητής που θα θελήσει να συμμετάσχει και δεν έχει δηλώσει στο ηλεκτρονικό σύστημα της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε μέχρι και την λήξη των εκπρόθεσμων συμμέτοχων, δεν έχει την δυνατότητα σε καμία περίπτωση να συμμετάσχει στον αγώνα.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Αθλητές των Αθλητικών Σωματείων της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, που εδρεύουν στους Νομούς :
Λάρισας , Καρδίτσας , Τρικάλων , Βόλου , Φθιώτιδας , Βοιωτίας , Φωκίδας.
Στην κατηγορία SEXPERT μπορούν να συμμετέχουν και αθλητές από άλλες περιφέρειες χωρίς όμως να προσμετράει στην βαθμολογία των Περιφερειών τους.
Οι συμμετέχοντες του Περιφερειακού Πρωταθλήματος SCRAMBLE Κεντρικής Ελλάδας μπορούν να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial και στους αγώνες Πρωταθλημάτων, Βορείου και Νοτίου Ελλάδος Μotocross και Enduro.
Σε όλες τις κατηγορίες οι αθλητές θα πρέπει να έχουν γεννηθεί (και) από το 2002 και πριν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ
Έλεγχος εξακρίβωσης: Κυριακή 26 / 03 / 2017 από 8.30 π.μ έως 11.00 π.μ
Τεχνικός έλεγχος: Κυριακή 26 / 03 / 2017 από 8.30 π.μ έως 11.00 π.μ
Άνοιγμα park ferme: Κυριακή 26 / 03 / 2017 ώρα 8.30 π.μ
Εκκίνηση αναγνωριστικού γύρου: Κυριακή 26 / 03 / 2017 ώρα 11.00 π.μ.
Εκκίνηση Αγώνα: Κυριακή 26 / 03 / 2017 ώρα 11.15 π.μ.
Δημοσίευση αποτελεσμάτων: 30 λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα
**ΠΡΟΣΟΧΗ: Την Κυριακή 26 Μαρτίου (ημέρα του αγώνα) τα ξημερώματα, υποδεχόμαστε τη θερινή ώρα και γυρνάμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά (από 3 θα δείξουν 4). Οι ώρες που αναφέρονται παραπάνω είναι της ΝΕΑΣ θερινής ώρας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΦΟΝΤΑ – ΑΡΙΘΜΟΙ
Μοτοσυκλέτες δίτροχες Εnduro , Μotocross , Τrial.
S1: Δίχρονες από 100κε έως 150κε και τετράχρονες έως 250κε
Μαύρο φόντο – Λευκοί αριθμοί – Αρχίζουν από «6».
S2: Δίχρονες από 175κε και άνω και τετράχρονες από 270 κε και άνω
Κόκκινο φόντο – Λευκοί αριθμοί – Αρχίζουν από «7».
SS (Senior): Ενιαία ηλικιακή κατηγορία, συμμετέχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 37ο έτος της ηλικίας τους που διεξάγεται το Πρωτάθλημα.
Μπλέ φόντο – Λευκοί αριθμοί – Αρχίζουν από «9».
SJ (Junior): Ενιαία ηλικιακή κατηγορία, συμμετέχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους έως και το 20ο, το έτος που διεξάγεται το Πρωτάθλημα, μοτοσυκλέτες έως 150κε 2T και έως 250κε 4T, – αγώνας διάρκειας 45 λεπτά.
Πράσινο φόντο – Λευκοί αριθμοί – Αρχίζουν από «5».
SE (Expert): Συμμετέχουν όσοι δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα της συγκεκριμένης περιοχής, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στις Μοτοσυκλέτες. Η κατηγορία δεν βαθμολογείται ούτε προσμετρά στο Πρωτάθλημα.
Χωρίς περιορισμό σε φόντα και αριθμούς.
SB: Αγώνας διάρκειας 45 λεπτά, μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτως κυβισμού από 100κε και άνω. Η κατηγορία δεν βαθμολογείται ούτε προσμετρά στο Πρωτάθλημα.
Μπλέ φόντο – Λευκοί αριθμοί – Αρχίζουν από «4».
SW (Women): Κατηγορία γυναικών με μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτως κυβισμού
Ροζ φόντο – Μαύροι αριθμοί – Αρχίζουν από «6».

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Τεχνικός Έλεγχος θα γίνεται σε όλες τις μοτοσυκλέτες του αγώνα. Οι μοτοσυκλέτες πρέπει να είναι σε γενικώς καλή κατάσταση, τα φόντα και οι αριθμοί συμμετοχής πρέπει να είναι ευδιάκριτα κι εμφανή.
Μανέτες :
Οι μανέτες δεν πρέπει να είναι σπασμένες και να έχουν μπίλια στην άκρη τους
Προστατευτικό τιμονιού :
Πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει το προστατευτικό τιμονιού(μπαράκι) από αφρώδες υλικό
Φρένα :
Όλες οι μοτοσυκλέτες πρέπει να έχουν 2 τουλάχιστον αποτελεσματικά φρένα (ένα για κάθε τροχό) που να λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά ομοκεντρικά με τον τροχό.
Ελαστικά :
Οι διαστάσεις των μπροστινών ελαστικών είναι ελεύθερες.
Απαγορεύονται τα λάστιχα που είναι εφοδιασμένα με μεταλλικά καρφιά, βελόνες, αλυσίδες ή κάθε άλλου τύπου συστήματα για την αποφυγή γλιστρήματος. Επίσης απαγορεύονται τα λάστιχα τύπου Scoop, με ακτινωτές λωρίδες τύπου Paddle.
Επιτρέπονται μόνο τα λάστιχα του συνήθους εμπορίου που διατίθενται στα καταστήματα. Αυτά πρέπει να αναφέρονται στους καταλόγους των κατασκευαστών ή στους πίνακες των προδιαγραφών των ελαστικών που πωλούνται στο κοινό. Πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ελαστικών και ζαντών (ΕΤRΤΟ) σε ότι αφορά τα ανεκτά φορτία και τους κώδικες ταχύτητας και πρέπει να έχουν ένα ελάχιστο χαρακτηριστικό λειτουργίας 45 Μ.
Κράνη :
Θα ελέγχονται για την καλή κατάσταση τους και πρέπει να έχουν Αναγνωρισμένα Διεθνή Σήματα έγκρισης,ECE 22,04 –ECE 22,05-SNELL.
Στο ιμάντα συγκράτησης είναι ραμμένη μια ετικέτα με τις ενδείξεις homologation, με διακριτικό το κεφαλαίο γράμμα Ε.

ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΤΗΡΟΥΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ (PARK FERME)
Σε αυτόν θα εισέρχονται οι μοτοσυκλέτες αμέσως μετά τον Τεχνικό Έλεγχο, πριν την εκκίνηση και μετά το τέλος του αγώνα για τον τελικό τεχνικό έλεγχο. Οι μοτοσυκλέτες πρέπει να είναι σβηστές σε όλη την διάρκεια που βρίσκονται στο Park Ferme, και να εισέρχονται – εξέρχονται σβηστές επί ποινή αποκλεισμού. Το κάπνισμα απαγορεύεται επί ποινή αποκλεισμού

ΔΟΚΙΜΕΣ – ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Πριν την εκκίνηση θα γίνεται ένας δοκιμαστικός γύρος με πλοηγό. Στο δοκιμαστικό γύρο οι αθλητές πρέπει να έχουν απόσταση από τον πλοηγό 5 μέτρα, και απαγορεύεται με ποινή αποκλεισμού να προσπεράσουν τον πλοηγό. Πριν τον αγώνα απαγορεύεται με ποινή αποκλεισμού οποιαδήποτε δοκιμή, εκτός από την παραπάνω αναφερόμενη.
Για την εκκινηση του αγωνα πρεπει οι αθλητές να βρίσκονται στο πίσω και αριστερό πλαϊνό μέρος της μοτοσυκλέτας και την κρατάνε με το δεξί χέρι από το πίσω φτερό και μόλις δίνεται το σήμα εκκίνησης το οποίο θα γίνεται ή με το πέσιμο της σημαίας ή με ηχητικό σήμα με κόρνα ή κρότο, ανεβαίνουν και θέτουν σε λειτουργία τους κινητήρες των μοτοσυκλετών και αρχίζει ο αγώνας.
Η εκκίνηση θα γίνεται για κάθε κατηγορία ξεχωριστά με διαφορά εντός ενός λεπτού από την μία κατηγορία στην επόμενη, εκτός εάν ο αριθμός συμμετοχών επιβάλει διαφορετικό τρόπο.

ΧΩΡΟΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ – ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Ανεφοδιασμός γίνεται ΜΟΝΟ στον χώρο των Επισκευών (Pits). Η ύπαρξη υλικού πυρόσβεσης τουλάχιστον 2 τεμάχια των 10 κιλών είναι υποχρεωτική από την οργάνωση υπό την επίβλεψη του Υπεύθυνου Pits (Pit Marshal) και των κριτών Εισόδου – Εξόδου στο χώρο ανεφοδιασμού.
Οι μοτοσυκλέτες πρέπει να είναι σβηστές σε όλη την διάρκεια ανεφοδιασμού τους με καύσιμο, επί ποινή αποκλεισμού
Το κάπνισμα απαγορεύεται επί ποινή αποκλεισμού στο χώρο του ανεφοδιασμού, τόσο από τους αθλητές, όσο και από τους μηχανικούς τους (η ποινή επιβάλλεται στους αθλητές τους). Θα οριστει από τον οργανωτή χώρος επισκευών ανοιχτός σε όλη την διάρκεια του αγώνα, στον οποίο θα υπάρχει συγκεκριμένη είσοδος και έξοδος των αθλητών.
Η έξοδος από το χώρο επισκευών πρέπει υποχρεωτικά να γίνεται μόνο με την επίδειξη της Πράσινης Σημαίας από τον κριτή που ελέγχει την έξοδο του χώρου επισκευών (Pits).
Το κάπνισμα απαγορεύεται επί ποινή αποκλεισμού, τόσο από τους αθλητές/τριες, όσο και από τους μηχανικούς τους (η ποινή αφορά τους αθλητές τους.
Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια εκτός του χώρου επισκευών (Pits).
Κάθε αθλητής δικαιούται να έχει στο χώρο επισκευών (Pits) έως δύο (2) μηχανικούς.
Σε περίπτωση βλάβης στην διαδρομή, η επισκευή μπορεί να γίνει μόνο από τον αθλητή και με τα εργαλεία που διαθέτει. Σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας εκτός του χώρου Επισκευών (Pits), ο αθλητής τίθεται εκτός αγώνα.
Εξωτερική βοήθεια στην διαδρομή επιτρέπεται ΜΟΝΟ σε περίπτωση πτώσης, ώστε για λόγους ασφαλείας / υγείας να σηκωθεί μοτοσυκλέτα και αθλητής, και ΜΟΝΟ για να μετακινηθεί η μοτοσυκλέτα που πιθανόν να κλείνει το βασικό πέρασμα της διαδρομής.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΕΠΑΘΛΩΝ
Η τελετή απονομής θα γίνει στο χώρο του αγώνα 45 λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα και εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις.

ΕΠΑΘΛΑ ΝΙΚΗΤΩΝ
Στον 1ο-2ο-3ο κάθε κατηγορίας Κύπελλο.
Στον 4ο-5ο-6ο κάθε κατηγορίας Μετάλλιο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Οι αθλητές θα βαθμολογηθούν σύμφωνα με την θέση που τερμάτισαν στον αγώνα, βάσει του παρακάτω βαθμολογικού πίνακα:
Θέση – Βαθμοί:
1η – 25 βαθμοί 6η – 10 βαθμοί 11η – 5 βαθμοί
2η – 20 βαθμοί 7η – 9 βαθμοί 12η – 4 βαθμοί
3η – 16 βαθμοί 8η – 8 βαθμοί 13η – 3 βαθμοί
4η – 13 βαθμοί 9η – 7 βαθμοί 14η – 2 βαθμοί
5η – 11 βαθμοί 10η – 6 βαθμοί 15η – 1 βαθμοί

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΦΕΣΕΙΣ
Οι ενστάσεις και οι εφέσεις υποβάλλονται εγγράφως στον Αλυτάρχη, τον Βοηθό του ή στον Γραμματέα του αγώνα προσωπικά από τον ίδιο τον αθλητή. Κάθε ένσταση πρέπει να αναφέρεται σε ένα μόνο θέμα.
Το κόστος ένστασης είναι ισο με το παράβολο συμμετοχής, ενώ το κόστος έφεσης είναι διπλάσιο του παραβόλου συμμετοχής.
Οι ενστάσεις υποβάλλονται:
1. Για αντικανονική συμμετοχή αθλητή το λιγότερο 15’ λεπτά μετά το πέρας εξακρίβωσης.
2. Κατά των αποτελεσμάτων εντος 15’λεπτων μετά την δημοσίευση των.
3. Για τεχνικούς λόγους εντος 15’ λεπτών μετά τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή.
Σε περίπτωση απόρριψης ένστασης από το Συμβούλιο των Αγωνοδικών ο ενιστάμενος έχει το δικαίωμα υποβολής έφεσης, μέσα σε 30’ λεπτά από την ανακοίνωση της απορριπτικής απόφασης για την ένστασή του. Η έφεση αυτή πρέπει να παραδίδεται εγγράφως στην Γραμματεία του Αγώνα από τον ίδιο τον αθλητή και να συνοδεύεται από το παράβολο έφεσης. Εναλλακτικά ο αθλητής μπορεί να υποβάλει πρόθεση έφεσης στη Γραμματεία του αγώνα εγγράφως και εν συνεχεία, εντός 3 εργάσιμων ημερών πρέπει να υποβάλει την έφεση η οποία θα συνοδεύεται από το αντίστοιχο παράβολο στην ΑΜΟΤΟΕ.

Για πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα επικοινωνήστε στο E-mail:
info@molek.gr
( ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ :ΤΗΛ. 6946412357 – 6947990803 )

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO