spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΈφθασε η 6η γενιά  Opel Corsa στην Ελλάδα

Έφθασε η 6η γενιά  Opel Corsa στην Ελλάδα

Η 6η γενιά Opel Corsa είναι ήδη διαθέσιμη στη χώρα μας για παραγγελίες.

Τώρα Free Launch Packs σε περιορισμένο αριθμό αρχικών παραγγελιών για όσους προλάβουν.

Η γκάμα νέων κινητήρων έχει στόχο να προσφέρει μία ιδανική ισορροπία μεταξύ απόδοσης και συναρπαστικής οδήγησης. Συγκριτικά με τα υπάρχοντα μηχανικά σύνολα, οι νέοι κινητήρες προσφέρουν σημαντικά μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων, διατηρώντας παρόμοιες ιπποδυνάμεις.

Opel Corsa_03

Οι βελτιώσεις ξεκινούν από βασικό κινητήρα 1.200 κ.εκ. 75 hp με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ υψηλότερες επιδόσεις προσφέρει η βραβευμένη οικογένεια τρικύλινδρων Τurbo κινητήρων με άμεσο ψεκασμό καυσίμου (Engine of the Year 2015-2018), επίσης στα 1.200 κ.εκ. Οι αλουμινένιοι κινητήρες αποδίδουν 100 και 130 hp. Με την ιπποδύναμη των 100 hp, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ένα 6-τάχυτο μηχανικό ή ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με ομαλές αλλαγές ενώ ο κορυφαίος της γκάμας 1.2 Turbo 130 hp συνδυάζεται πάντα με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Οι τρεις βενζινοκινητήρες πλαισιώνονται από έναν σβέλτο & αποδοτικό κινητήρα πετρελαίου 1.500 κ.εκ. με 102 hp και μέγιστη ροπή 250 Nm.

Opel Corsa_04

Τιμές

Opel Corsa εκδόσεις βενζίνης

1,2 75hp S/S MT5

Edition 13.580€

Elegance 14.580€

1,2 T 100hp S/S MT6

Edition 14.380€

Elegance 15.380€

GS Line 15.780€

1,2 T 100hp S/S/AT8

Elegance 17.080€

1,2 T 130hp S/S AT8

GS Line 17.280€

Opel Corsa εκδόσεις πετρελαίου

1,5D 102hp S/S MT6

Edition 15.980€

Elegance 16.980€

GS Line 17.280€

Opel Corsa_05

 Η σχεδίαση συμβάλλει με τη σειρά της στην κορυφαία δυναμική συμπεριφορά του. Η ελαφρύτερη έκδοση του νέου Corsa ζυγίζει λιγότερο από 1.000kg. Εξαιρουμένου του οδηγού, το πεντάθυρο μοντέλο ζυγίζει μόλις 980 kg. Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ελαφρύτερο κατά 108 kg. Πρόκειται για εξοικονόμηση βάρους 10%, αν και το νέο μοντέλο έχει ίδιο μήκος, στα 4,06 m. Το αμάξωμα είναι περίπου 40 kg ελαφρύτερο, ενώ οι πολύ συμπαγείς 3-κύλινδροι κινητήρες είναι περίπου 15 kg ελαφρύτεροι από τις 4-τετρακύλινδρες μονάδες της προηγούμενης γενιάς. Το αλουμινένιο καπό επίσης εξοικονομεί 2,4 kg συγκριτικά με το μικρότερο, ατσάλινο καπό του προηγούμενου μοντέλου.

Opel Corsa_06

Τα καθίσματα έχουν περάσει και αυτά από πρόγραμμα «δίαιτας». Η βελτιστοποιημένη δομή των καθισμάτων εξοικονομεί επιπλέον 10 kg. Το νέο Corsa αποπνέει μία δυναμική αίσθηση μέσω της σπορ σχεδίασης σε συνδυασμό με τη δίχρωμη βαφή. Η οροφή είναι τύπου coupé, 48 mm χαμηλότερη από του προκατόχου του, χωρίς να υπονομεύει την άνεση στην περιοχή πάνω από το κεφάλι του οδηγού και του συνοδηγού. Ο οδηγός κάθεται 28 mm χαμηλότερα. Ο έλεγχος και η δυναμική συμπεριφορά ωφελούνται από το χαμηλότερο κέντρο βάρους. Η δυναμική συμπεριφορά και η άμεση απόκριση επιτείνουν την οδηγική απόλαυση.

Opel Corsa_07

Το νέο Corsa διατίθεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού. Από την πρώτη έκδοση Edition περιλαμβάνονται πολλές τεχνολογίες και τυπικά χαρακτηριστικά Opel στον στάνταρ εξοπλισμό όπως πίσω αεροτομή, front collision warning, lane keep assist και speed sign recognition. Ακολουθούν δύο εκδόσεις με διαφορετικό προσανατολισμό, όπως και πλήθος επιλογών προαιρετικού εξοπλισμού όπως προσαρμοζόμενο σύστημα αντιθαμβωτικού φωτισμού IntelliLux LED matrix, το οποίο η Opel κάνει ευρέως διαθέσιμο για πρώτη φορά στη μικρή κατηγορία.

Το στιλάτο Elegance διαμορφωμένο για μέγιστη άνεση & στιλ με ambient φωτισμό στο εσωτερικό, ελκυστικές ραφές στα καθίσματα με 6 ρυθμίσεις για οδηγό & συνοδηγό, προβολείς ομίχλης LED, διακοσμητικά χρωμίου, και  πολλά άλλα. Οι σπορ καταβολές του δυναμικού GS Line υπογραμμίζονται από τα σπορ καθίσματα, τα αλουμινένια σπορ πεντάλ, τη μαύρη επένδυση οροφής και τον κόκκινο διάκοσμο στον πίνακα οργάνων.

Opel Corsa_08

Το GS Line αναγνωρίζεται άμεσα από μία χρωμιωμένη απόληξη εξαγωγής και τους σπορ εμπρός και πίσω προφυλακτήρες. Ένα Sport mode προσφέρει ακόμα πιο δυναμική απόκριση από το σύστημα διεύθυνσης και το πεντάλ του γκαζιού. Οι τρείς εκδόσεις μπορούν να παραγγελθούν ακόμη πιο αναβαθμισμένες με δωρεάν πακέτα εξοπλισμού για ένα περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο Δίκτυο Διανομέων Opel.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO