spot_img
HomeΝΕΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΠροτάσεις του Αθλητικού Σωματείου ΕΔΟ

Προτάσεις του Αθλητικού Σωματείου ΕΔΟ

EDO logoΑγαπητά μέλη της Αθλητικής ΜΟΤΟΕ, αγωνιζόμενοι, και φίλοι,

Γνωρίζετε πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΟΤΟΕ, έπειτα από 14 έτη λειτουργίας της, και ειδικά έπειτα από την Αθλητικής της αναγνώριση. Μια κατάσταση που σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των αθλητών αλλά και των μελών της, αλλά που δυστυχώς συντηρείται τόσο από την απερχόμενη διοίκηση, όσο και από τα Σωματεία, που παρά το συμφέρον και την θέληση των αθλητών τους, την στηρίζουν.

Μια διοίκηση που μετά από 14 χρόνια στο τιμόνι της Ομοσπονδίας δεν έχει καταφέρει να οργανώσει στοιχειωδώς υποτυπώδη γραφεία και να καθιερώσει ένα σύστημα επικοινωνίας με τα μέλη και τους αθλητές της. Μια διοίκηση που δεν έχει αποδώσει οικονομικό απολογισμό –τουλάχιστον τα τελευταία έτη- παρά τα συνεχή αιτήματα που υπάρχουν. Που λειτουργεί με παρωχημένους κανονισμούς, ιστοσελίδα χωρίς ενημέρωση, χωρίς Γραφείο Τύπου ή προβολή του έργου της. Μια διοίκηση που έπειτα από 14 χρόνια στην εξουσία, και παρά τις όποιες διαμαρτυρίες ακούει καθημερινά, δεν σκέφτηκε ούτε καν να αφήσει την «εξουσία» προκειμένου να δώσει την δυνατότητα σε άλλους να προχωρήσουν έργο, αλλά επιμένει και πάλι να εκλεγεί για να συνεχίσει τι; Να λειτουργεί με τον ίδιο ρυθμό; Να έχει μια υποτυπώδη λειτουργία…; Είναι η ίδια ευχαριστημένη με αυτό;

Ως Αθλητικό Σωματείο Ε.Δ.Ο. θεωρούμε ότι δεν είναι αυτή η εικόνα που θέλουμε για την Ομοσπονδία μας, αλλά κάτι διαφορετικό.
Θέλουμε μια Ομοσπονδία:
• Με οργανωμένα γραφεία στην Αθήνα, με μόνιμους υπαλλήλους – υπηρεσιακό Γραμματέα, με τηλέφωνο που θα απαντά με ωράριο, fax, email κτλ. Με υπηρεσιακή γραμματεία που θα είναι υπεύθυνη επικοινωνίας μεταξύ των αθλητών, των αθλητικών σωματείων, με την διοίκηση και τους υπευθύνους του sport
• Που θα τολμήσει αλλαγή του καταστατικού της, με απαγόρευση πλέον των 2 θητειών στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Η μόνιμη ενασχόληση με την «διοίκηση» επιφέρει φθορά, ενώ όταν δεν υπάρχει ανανέωση και διάδοχη κατάσταση μετά από 8 έτη θητείας της ίδιας διοίκησης, σημαίνει ότι κάτι γίνεται λάθος από την συγκεκριμένη για το μέλλον του αθλήματος. Σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι είναι οι λόγοι που κρατούν τους ίδιους και τους ίδιους στην εξουσία.
• Με ανάπτυξη συστήματος επικοινωνίας, με τον αθλητή να απευθύνεται στο σωματείο του, το οποίο και (θα) είναι υποχρεωμένο να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του και να απαντήσει στα ερωτήματά του.
• Με οργανωμένο Γραφείου Τύπου και επικοινωνίας, με συνεχή αποστολή Δελτίων Τύπου πριν και μετά από κάθε αγώνα, λειτουργική Σελίδα στο facebook, και 15μερη σταθερή ενημέρωση στα μέσα και στους αθλητές για την αγωνιστική κίνηση που έγινε, αυτή που έρχεται, καθώς και νέα που αφορούν την ομοσπονδία και τους αθλητές.
• Με οργανωμένη ιστοσελίδας, με ανανέωση και συστηματοποίηση του ανεβάσματος ΟΛΩΝ των πληροφοριών που αφορούν τους αγώνες, βαθμολογίες, αρχείο κτλ.
• Με διαφάνεια στον απολογισμό και στα έξοδα, στηρίζοντας ισότιμα ΟΛΑ τα Σωματεία που οργανώνουν αγώνες, κι όχι μόνο ορισμένα.
• Επίσης προτείνουμε:
• Αθλητικά Δελτία τριών ταχυτήτων, με διαφορετικά κόστη. Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Φιλικοί αγώνες. Έκπτωση στην έκδοση δελτίου για το 2ο 6μηνο του έτους, και καθιέρωση ημερήσιου Δελτίου για έναν αγώνα.
• Προσπάθεια συνεργασίας με ανάδοχους οργανωτές – promoters, όπως γίνεται διεθνώς, που θα συνεργάζονται με τα αθλητικά σωματεία για την άρτια και ομοιογενή οργάνωση των θεσμών των αγώνων.
• ΑΜΕΣΗ ανανέωση των κανονισμών των αγώνων, σε κάθε άθλημα καθώς και λειτουργία του κανονισμού οργάνωσης αγώνων σε συνεργασία με τον Παρατηρητή.
• Δημιουργία Υλικοτεχνικής Μελέτης για την υποστήριξη των αθλητικών σωματείων που τελούν αγώνες. Αγορά πάγιου εξοπλισμού κτλ.
• Βαθμολόγηση του κάθε αγώνα από τον παρατηρητή, σε συνεργασία με τους οργανωτές.
• Τελετή Απονομής ενιαία για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε χώρο ανάλογου κύρους, και αντίστοιχα 2 Τελετές Απονομής των περιφερειακών θεσμών σε Βόρειο και Νότιο Ελλάδα.
• Εκπαίδευση και πιστοποίηση στελεχών και κριτών, τόσο σε επίπεδο Αλυταρχών – αγωνοδικών, όσο και σε επίπεδο Τεχνικών Εφόρων, Ιατρών, αλλά και απλών κριτών.
• Επαναδιαπραγμάτευση του συμβολαίου ασφαλιστικής κάλυψης των αγώνων, κάτι που είχε φτάσει σε πολύ καλό σημείο στο παρελθόν αλλά δεν ευόδωσε, με σκοπό την ελάφρυνση των παράβολων ασφάλισης, και των χρεώσεων αστικής ευθύνης στους αγώνες των σωματείων.
• Έγκαιρη κατάρτιση προγράμματος αγώνων για την επόμενη χρονιά, για καλύτερο προγραμματισμό ομάδων, αγωνιζομένων, οργανωτών, υποστηρικτών.

Οι ανωτέρω προτάσεις θα αποτελέσουν ένα εφαλτήριο των Ελληνικών αγώνων και θα δημιουργήσουν κλίμα, στα μεν Αθλητικά σωματεία στήριξης από την Ομοσπονδία, στους δε αθλητές ψυχολογία σωστής προετοιμασίας για καλούς αγώνες.
Οι προτάσεις θέλουν αρχική στήριξη και επένδυση από την Ομοσπονδία, μέσα όμως σε ένα εύλογο χρόνο θα αποκτήσουν αυτονομία αφού οι προδιαγραφές των αγώνων θα ανεβάσουν την ποιότητα προς όλες τις κατευθύνσεις: αγωνιστικά, θέαμα, θεατές, γεμάτες κατηγορίες και θα υπάρξει μέλλον και ανάπτυξη.

Η αρχική στήριξη – επένδυση της ομοσπονδίας μπορεί να επιτευχθεί με την χρησιμοποίηση πολλών ειδικοτήτων από αθλητές και λάτρεις του χώρου, οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Στην συνέχεια και με δεδομένη την ποιότητα που θα αποκτήσουν οι Ελληνικοί αγώνες και ακολουθώντας το πρότυπο των ανεπτυγμένων χωρών, θα αποκτήσουν αυτονομία και κάλυψη των εξόδων από χορηγούς με προδιαγραφές που θα ορισθούν από την ομοσπονδία.
Το Ε.Δ.Ο. έχει πλήρες πλάνο ανάπτυξης με μεγάλη ελαστικότητα αλλά με ένα και μοναδικό στόχο: την ανάπτυξη του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.
Ως εκπρόσωπος του Ε.Δ.Ο. προτίθεται να συμμετέχει στις εκλογές ο υπογράφων Δημήτρης Αθανασουλόπουλος. Οι περγαμηνές και το έργο μου στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της μοτοσυκλέτας γενικότερα έχει δημιουργική πορεία χρόνων με πλούσιο βιογραφικό.

Προσωπικός σκοπός και στόχος μου είναι να βοηθήσω και να ωθήσω την ΑΜΟΤΟΕ στο επόμενο βήμα εκσυγχρόνισης, στο οποίο πρέπει μοιραία να περάσει μετά από 14 έτη λειτουργίας της σε εμβρυικό στάδιο.
Σέβομαι απόλυτο το ρόλο που διαδραμάτισαν οι προηγούμενες ηγεσίες, αλλά δεν παύω να πιστεύω ότι δεν αρκεί για την εποχή που ζούμε και τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και έχουμε μείνει πίσω τραγικά σε πολλά επίπεδα, ενώ με το παρόν σχήμα δεν διαφαίνεται να αλλάζει κάτι.

Προτίθεμαι να συνεργαστώ με οποιοδήποτε σχήμα που θα προκύψει στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο, να αφιερώσω το χρόνο, τις γνώσεις, τις δυνατότητες και τις δυνάμεις μου για την βελτίωση και την πραγμάτωση των προτάσεών μου.
Θεωρώ ότι ΠΡΕΠΕΙ να κατευθυνθούμε προς τον άξονα που προαναφέρουμε όσον αφορά την λειτουργία της ομοσπονδίας αλλά σε περίπτωση που ΔΕΝ θα ευοδωθούν και δεν θα προχωρήσουν οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και προπάντων οι βασικές, λόγω διαφορετικής επιταγής της πλειοψηφίας του νέου Δ.Σ., υπόσχομαι να βοηθήσω την σωστή τέλεση των αγώνων από κάθε θέση, θετικά και στηρικτικά αντιπολιτευόμενος. Σε καμία περίπτωση όμως, ΔΕΝ μπορεί να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.

Καλώ όλους τους εκπροσώπους των Σωματείων – ψηφοφόρους να ψηφίσουν σαφώς κατά συνείδηση, βάζοντας όμως σε πρώτη προτεραιότητα το καλό του Αθλήματος, της ΑΜΟΤΟΕ και των Αθλητών – μελών τους. Σας ζητώ να διαχωρίσετε τις προσωπικές σας σχέσεις με τους υποψηφίους και τα μικροκομματικά συμφέρονται που εξαργυρώνονται σε ψήφους. Διαλέξτε για το Δ.Σ. αυτούς που πραγματικά πιστεύετε ότι μπορούν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα, αφουγκραζόμενοι τον σφυγμό των μελών σας, των Αθλητών, αφού από αυτούς ξεκινάνε και σε αυτούς καταλήγουν όλα. Εμείς δεν είμαστε παρά απλοί υπηρέτες τους.

Ας έχουμε επιτέλους την ΑΜΟΤΟΕ και τον αθλητισμό που μας ταιριάζει.

Με τιμή
Εκ μέρους του Ε.Δ.Ο.
Δημήτρης Αθανασουλόπουλος

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO