spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣDakar 2018 - Τώρα ή ποτέ

Dakar 2018 – Τώρα ή ποτέ

Sebastien Loeb Dakar Rrally 10Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει ο μεγάλος υπερμαραθώνιος, το Dakar 2018 στη Λατινική Αμερική, ο Sebastien Loeb παραδέχεται ότι πρόκειται για «φέτος ή ποτέ» προκειμένου να κερδίσει το Ράλι Ντακάρ, αφού η Peugeot όπως έχει δηλώσει κατά το παρελθόν, ετοιμάζεται για την αποχώρησή της μετά τον τερματισμό του φετινού αγώνα.

Αποχωρεί η Peugeot
Η Peugeot το έχει δηλώσει από πέρσι ότι, η διοργάνωση του Dakar του 2018 θα είναι η τελευταία της συμμετοχή, έχοντας κερδίσει το κλασσικό Sebastien Loeb Dakar Rrally 11raid-raid της Νότιας Αμερικής το 2016 και το 2017 με τον Stephane Peterhansel.

Η γαλλική ομάδα
Η γαλλική ομάδα της Peugeot θα συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση με τέσσερα 3008DKR Maxi, με οδηγούς τους Peterhansel, Carlos Sainz, Cyril Despres και Sebastien Loeb.

Ο Loeb στο επίκεντρο
Το βασικό πρόγραμμα του Loeb για φέτος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross με Peugeot, ενώ ο Γάλλος θα συμμετέχει, ακόμη, σε τρεις Sebastien Loeb Dakar Rrally 20γύρους του WRC για την “αδελφή” Citroen.

Ο 43χρονος superstar πιστεύει ακράδαντα ότι, η επικείμενη αποχώρηση της Peugeot μετά το φετινό Dakar, τον υποχρεώνει να βλέπει σαν την “τελευταία ευκαιρία” του να καταφέρει να προσθέσει και αυτός το όνομά του στον επιφανή κατάλογο των νικητών του αγώνα. Και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά
“Για μένα, είναι φέτος ή ποτέ για τη νίκη. Είναι η τελευταία μου ευκαιρία να το κερδίσω”.

Βέβαιος για τη νίκη τουSebastien Loeb Dakar Rrally 12
Και συνεχίζει: “πέρυσι, είδαμε ότι είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε. Ο Daniel Elena, ο συνοδηγός μου, έκανε πολύ καλή δουλειά με την πλοήγηση. Φέτος έχουμε ισχυρό κίνητρο! Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε και θα φτάσουμε στο στόχο, να κερδίσουμε τον μεγάλο αυτό αγώνα. Αυτό είναι σίγουρο.”

Οι προβληματισμοί του
Ωστόσο, ο Loeb παραδέχθηκε ότι η αύξηση των αμμοθινών στη φετινή διαδρομή του Dakar, η οποία ξεκινάει το Σάββατο από την πρωτεύουσα του Περού, τη Λίμα, θα μπορούσε να τον θέσει σε μειονεκτική θέση, σε σύγκριση με τους πιο έμπειρους ανταγωνιστές του. “Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπαίνουν στο παιχνίδι στο Ντακάρ”, Sebastien Loeb Dakar Rrally 23πρόσθεσε ο εννέα φορές πρωταθλητής του WRC.

“Είναι μεγάλη η διαδρομή, μια εξαιρετικά σκληρή και απαιτητική δοκιμασία και εύκολα μπορεί να χαθούν τα πάντα, ειδικά με την επιστροφή των αμμόλοφων. Είναι θετικό για την εικόνα του αγώνα η επιλογή της διαδρομής αυτής. Ωστόσο, από την πλευρά μου, είναι ένα είδος εδάφους στο οποίο δεν έχω μεγάλη εμπειρία. Είναι σαφώς μια διαδρομή που δεν είναι υπέρ μου. Όσο για το αυτοκίνητο, είναι πιο σταθερό, καλύτερο για τον οδηγό, με καλύτερη απόσβεση. Μας δίνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και μπορούμε, συνεπώς, να επιτεθούμε λίγο περισσότερο φέτος”.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO