spot_img

Το CUPRA Born

Το CUPRA Born
  • Το CUPRA Born κατέκτησε την υψηλότερη βαθμολογία ασφάλειας του Euro NCAP
  • Το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της CUPRA αποδεικνύεται ένα από τα ασφαλέστερα μοντέλα στην αγορά, σημειώνοντας υψηλή βαθμολογία και στις τέσσερις κατηγορίες: ενήλικοι επιβάτες (93%), παιδιά επιβάτες (89%), ευάλωτοι χρήστες του δρόμου (73%) και συστήματα υποβοήθησης ασφαλείας ( 80%)
  • Τα αποτελέσματα του CUPRA Born είναι συνέχεια των επιτυχιών του CUPRA Formentor και του CUPRA Leon, τα οποία επίσης πέτυχαν βαθμολογία 5 αστέρων

Το CUPRA Born, το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, που προσφέρει μοναδική σχεδίαση και κορυφαίες επιδόσεις, συνέχισε τα εξαιρετικά αποτελέσματα της εταιρείας κατά τη διάρκεια των δοκιμών ασφαλείας του Euro NCAP, επιτυγχάνοντας βαθμολογία 5 αστέρων.

Ένα σημαντικό αποτέλεσμα για το CUPRA Born, που μαζί με το CUPRA Formentor και το CUPRA Leon εντάσσεται στα αυτοκίνητα των πέντε αστέρων, τονίζοντας για άλλη μία φορά ότι η μάρκα έχει δεσμευτεί να προσφέρει αυτοκίνητα που συνδυάζουν σύγχρονες επιδόσεις και μέγιστη ασφάλεια. Αλλά αυτή τη φορά σε ένα 100% ηλεκτρικό μοντέλο.

«Η CUPRA δεσμεύεται όχι μόνο να μεταφέρει συναισθήματα στον ηλεκτρικό κόσμο αλλά επίσης τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας στην αγορά», δήλωσε ο Dr. Werner Tietz, Executive Vice-President for Research and Development της CUPRA. «Το έχουμε αποδείξει αυτό στο παρελθόν με το CUPRA Formentor και το CUPRA Leon και τώρα συνεχίσαμε τη δέσμευσή μας για την ασφάλεια με τη βαθμολογία 5 αστέρων του CUPRA Born»

Μεγάλη γκάμα συστημάτων ασφαλείας

Το επίτευγμα του CUPRA Born κατέστη δυνατό χάρη στο ευρύ φάσμα συστημάτων ασφαλείας του.

Τα συστήματα περιλαμβάνουν Autonomous Emergency Braking, Traffic Sign Recognition, Travel Assist, Light Assist και Pre-Crash Assist. Επιπρόσθετα σε αυτά είναι η ενσωμάτωση επτά αερόσακων, συμπεριλαμβανομένου ενός στάνταρ μπροστινού κεντρικού αερόσακου, Front Assist με ανίχνευση οχήματος, πεζού και ποδηλάτη, Emergency Steering Assist και Junction Assist, Lane Assist και Emergency e-Call. Το CUPRA Born αποδεικνύεται ένα από τα ασφαλέστερα οχήματα που διατίθενται στην αγορά, ακόμη και όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις πιο πρόσφατες και αυστηρότερες μεθόδους δοκιμών του Euro NCAP.

Εκτός από τον εντοπισμό οχημάτων, πεζών και ποδηλάτων, το Front Assist επίσης περιλαμβάνει Emergency Steering Assist και Junction Assist. Κατά τη διάρκεια μίας παρέμβασης του Front Assist, μετά την αρχική προσπάθεια του οδηγού να αποφύγει ένα αντικείμενο, το Emergency Steering Assist κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις διεύθυνσης και πέδησης για να βοηθήσει στην εύρεση μιας βελτιστοποιημένης πορείας αποφυγής.

CUPRA Born: ανάμεσα στα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της αγοράς

Οι βαθμολογίες του CUPRA Born σε κάθε τομέα που δοκιμάστηκε υπογράμμισαν πως το εύρος των συστημάτων του το βοήθησαν να επιτύχει κορυφαία τελική βαθμολογία: Ενίληκοι Επιβάτες 93%, Παιδιά Επιβάτες 89%, Ευάλωτοι Χρήστες του Δρόμου 73% και Υποβοήθηση Ασφαλείας 80%.

Από τότε που το Euro NCAP επαναξιολόγησε τις διαδικασίες δοκιμών του, η CUPRA εργάστηκε σκληρά για να διαβεβαιώσει ότι τα αυτοκίνητά της θα συνεχίσουν να σκοράρουν υψηλά και το γεγονός ότι το CUPRA Born μαζί με το CUPRA Formentor και το CUPRA Leon πέτυχαν αξιολόγηση 5 αστέρων αποτελεί απόδειξη της αφοσοίωσης της μάρκας στο να παρέχει τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα.

Η CUPRA είναι μια αντισυμβατική μάρκα, που συνδυάζει το συναίσθημα, την ηλεκτροκίνηση και τις επιδόσεις, για να εμπνεύσει τον κόσμο από την Βαρκελώνη. Λανσαρίστηκε ως ανεξάρτητη μάρκα το 2018, έχει την εταιρική της έδρα και το εργαστήριο των αγωνιστικών της αυτοκινήτων στο Martorell (Βαρκελώνη), καθώς και ένα δίκτυο εξειδικευμένων σημείων πώλησης σε όλο τον κόσμο.

Το 2021, η CUPRA διατήρησε την ανοδική της πορεία, τριπλασιάζοντας τις πωλήσεις της με 80.000 πωληθέντα οχήματα, βασισμένη στην επιτυχία του CUPRA Formentor. Η CUPRA αποδεικνύει ότι ο εξηλεκτρισμός και το sportiness συνδυάζονται τέλεια και το 2022 επέκτεινε την γκάμα του CUPRA Born, του πρώτου 100% ηλεκτρικού μοντέλου της, με επιπλέον επιλογές μπαταρίας, καθώς και με τις πιο δυνατές εκδόσεις e-Boost. Παρουσιάστηκε επίσης μια συλλεκτική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του CUPRA Formentor VZ5. Το CUPRA Tavascan το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας καθώς και το CUPRA Terramar, το εξηλεκτρισμένο σπορ SUV που αποτίει φόρο τιμής στην πίστα Terramar όπου όλα ξεκίνησαν για την CUPRA, θα λανσαριστούν το 2024, ενώ το 2025 θα ακολουθήσει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της μάρκας, εμπνευσμένο από το CUPRA UrbanRebel concept.

H CUPRA είναι επίσημος automotive and mobility partner της FC Barcelona, premium χορηγός του World Padel Tour καθώς και επίσημος χορηγός του eSports Club Finetwork KOI. Συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Primavera Sound και η De Antonio Yachts και έχει δημιουργήσει το δικό της CUPRA Lifestyle universe. H CUPRA Tribe είναι μια ομάδα πρεσβευτών των αξιών της Μάρκας που επιθυμούν να οδηγούν τις αλλαγές. Ανάμεσά τους είναι ο street artist TV Boy, οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Adam Peaty, Melvin Richardson και Saul Craviotto, o Γερμανός τερματοφύλακας Marc ter Stegen, καθώς και η βραβευμένη με το Ballon d’Or και Best FIFA ποδοσφαιρίστρια Alexia Putellas.

www.seat-mediacenter.com

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO