spot_img
HomeAUTOΗ CUPRA παρουσιάζει το όραμα και τη φιλοδοξία της μέχρι το 2025

Η CUPRA παρουσιάζει το όραμα και τη φιλοδοξία της μέχρι το 2025

Η CUPRA παρουσιάζει το όραμα και τη φιλοδοξία της μέχρι το 2025
  • 3 νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα μέχρι το 2025: CUPRA Terramar*, CUPRA Tavascan* και CUPRA UrbanRebel*
  • Στόχος της CUPRA: 500.000 αυτοκίνητα τον χρόνο, παγκόσμια επέκταση σε νέες αγορές καθώς και η είσοδος σε νέες κατηγορίες
  • Η CUPRA έδωσε μία γεύση από τις μελλοντικές εκδόσεις της τρέχουσας γκάμας μοντέλων

Κάτω Κηφισιά, 07-06-2022 – Η CUPRA αποκαλύπτει τα νέα της συναρπαστικά σχέδια για το μέλλον, με νέους ήρωες για μία νέα εποχή. Επιστρέφοντας εκεί που ξεκίνησαν όλα πριν από τέσσερα χρόνια, στην πίστα της Terramar, στη Sitges, για να παρουσιάσει την έναρξη του επόμενου κεφαλαίου της ιστορίας της.

Μέχρι σήμερα η μάρκα έχει παραδώσει κοντά στις 200.000 μονάδες ενώ ο κύκλος εργασιών της έχει αυξηθεί από 430 εκατομμύρια ευρώ το 2018 σε σχεδόν 2,2 δισεκατομμύρια το 2021, πολύ πέρα από κάθε προσδοκία. Και αυτή τη χρονιά η CUPRA σκοπεύει να διπλασιάσει τις πωλήσεις της, τον κύκλο εργασιών και το παγκόσμιο δίκτυο των CUPRA Masters και των CUPRA City Garages.

Μέχρι το 2025 η CUPRA θα έχει εισέλθει σε μία νέα εποχή με τρία νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα, το CUPRA Terramar*, το CUPRA Tavascan* και το CUPRA UrbanRebel* , καθώς και με την τρέχουσα γκάμα ανανεωμένη. 

«Σήμερα, παρουσιάζουμε την πλήρη γκάμα της επόμενης γενιάς ηρώων της CUPRA που θα λανσαριστεί μέχρι το 2025» είπε ο Wayne Griffiths, CEO της CUPRA. «Μεσοπρόθεσμα ο στόχος μας είναι να παραδίδουμε 500.000 αυτοκίνητα τον χρόνο και να προωθήσουμε τη διεθνή μας επέκταση σε νέες αγορές καθώς και την είσοδό μας σε νέες κατηγορίες. Η CUPRA Tribe έχει δεσμευτεί να τα πραγματοποιήσει όλα αυτά, οι άνθρωποι είναι που έχουν σημασία. Γιατί στο τέλος, οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν την μάρκα».

Το Unstoppable Impulse event έλαβε χώρα στην Terramar (Sitges), όπου διεθνή μέσα ενημέρωσης, συνεργάτες και CUPRA ambassadors, όπως η βραβευμένη με το Ballon d’Or και Best FIFA ποδοσφαιρίστρια Alexia Putellas, συμμετείχαν στην εκδήλωση. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Ομίλου Volkswagen καθώς και μέλη των οικογενειών των μετόχων Piëch και Porsche.

Το απίστευτο ταξίδι της CUPRA

Η CUPRA λανσαρίστηκε το 2018 με τη φιλοδοξία να εφεύρει εκ νέου το σύγχρονο σπορ πνεύμα, από λίγους πιστούς που ήθελαν να αμφισβητήσουν το status quo.

Το πρώτο αυτοκίνητο που ενσάρκωσε τη φιλοδοξία και τον χαρακτήρα της μάρκας ήταν το CUPRA Ateca. Ένα μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του.

Δύο χρόνια αργότερα, η μάρκα λάνσαρε τον βασιλιά των Leon, το CUPRA Leon. Ήταν το πρώτο μοντέλο της μάρκας με μια εκτεταμένη γκάμα ισχυρών κινητήρων και το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο CUPRA, χάρη στον υψηλής απόδοσης plug-in υβριδικό κινητήρα του.

Ακολούθησε το πρώτο αποκλειστικά φτιαγμένο για την μάρκα μοντέλο, το CUPRA Formentor. Το Crossover SUV γνώρισε τεράστια επιτυχία με σχεδόν 100.000 μονάδες να έχουν παραδοθεί παγκοσμίως μέχρι τώρα και αυτή τη στιγμή είναι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις της εταιρείας.

Έπειτα ήρθε το CUPRA Born. Το πρώτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ο τέλειος συνδυασμός μεταξύ ηλεκτροκίνησης και επιδόσεων. Αλλά τα αυτοκίνητα είναι ένα μέρος της ιστορίας. 

Ένα από τα βασικά στοιχεία επιτυχίας της CUPRA είναι η CUPRA Tribe. «Η CUPRA Tribe δημιουργεί μέρα με τη μέρα την ουσία της μάρκας μας: προσέγγιση που προκαλεί αναστάτωση, επαναστατικό πνεύμα και αντισυμβατική νοοτροπία» δήλωσε ο Antonino Labate, Director of Strategy, Business Development and Operations της CUPRA. «Σήμερα, παρουσιάζουμε το νεότερο μέλος της Φυλής μας: τον TV Boy. Κάποιον με επαναστατικό πνεύμα που ξεπερνάει τα όρια για να εμπνεύσει την επόμενη γενιά μέσω της τέχνης του».

CUPRA Terramar*: το πρώτο εξηλεκτρισμένο SUV της μάρκας

Η τεχνολογία Plug-in hybrid έχει δείξει ότι ο εξηλεκτρισμός είναι μέρος του DNA της CUPRA, και η γκάμα των οχημάτων που επωφελούνται από την τεχνολογία έχει αυξηθεί ώστε να περικλείει ένα μεγάλο μέρος της γκάμας της μάρκας. Αλλά η CUPRA το πάει παραπέρα.

Μέχρι το 2024 η γκάμα των plug-in hybrid μοντέλων θα περιλαμβάνει ακόμη περισσότερες επιλογές με μεγαλύτερη αυτονομία.

Στην γκάμα προστίθεται το CUPRA Terramar, ένα σπορ SUV που αποτίει φόρο τιμής στην Terramar (Sitges) συνδυάζοντας τολμηρές αναλογίες με εντυπωσιακό σχεδιασμό. Αυτό το γεμάτο συναίσθημα, σπορ και εξηλεκτρισμένο SUV θα εντάξει την εταιρεία στην κορυφαία αγορά της κατηγορίας των SUV, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης κατηγορίας στην Ευρώπη. Θα παράγεται στην Ουγγαρία, στο εργοστάσιο Györ της Audi.

Το CUPRA Terramar θα είναι διαθέσιμο με εκδόσεις κινητήρων ICE καθώς και με μία νέα γενιά κινητήρων plug-in hybrid που θα προσφέρουν περίπου 100km σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία.

Η σειρά e-HYBRID εστιάζει στις επιδόσεις και τον σύγχρονο σπορ χαρακτήρα και αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου ταξιδιού καθώς η CUPRA εκπληρώνει την επανάσταση του εξηλεκτρισμού.

«Η Terramar είναι το μέρος όπου ξεκίνησαν όλα για την CUPRA. Το νέο μας σπορ υβριδικό SUV συνδυάζει άψογα τολμηρές αναλογίες με ένα μακρύ εντυπωσιακό καπό, ενώ η μύτη του καρχαρία σημαίνει αντίσταση και αποφασιστικότητα για νίκη», δήλωσε ο Jorge Diez, Design Director της CUPRA. «Σκεπτόμενοι πώς θα νιώσει ο οδηγός, προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, χάρη στην προσανατολισμένη προς τον οδηγό φιλοσοφία του εσωτερικού. Συνολικά, ένα SUV μήκους 4,5 μέτρων, με CUPRA DNA έτοιμο να ταρακουνήσει μια από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες».

CUPRA Tavascan*: το όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Το επόμενο στάδιο του ταξιδιού είναι το CUPRA Tavascan*. Το αυτοκίνητο ενσωματώνει το όραμα εξηλεκτρισμού της CUPRA και θα παραμείνει πιστό στο πρωτότυπο αυτοκίνητο του 2019. Ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία υπονοούνται έντονα στο CUPRA Tavascan Extreme E Concept 2021. Το CUPRA Tavascan* δεν αποτυπώνει απλώς το όραμα του σύγχρονου εξηλεκτρισμού, αλλά επίσης παγκοσμιοποιεί τη μάρκα, μεταφέροντας την CUPRA σε νέες αγορές. Θα λανσαριστεί το 2024.

CUPRA UrbanRebel*: προκαλώντας το κατεστημένο και δημιουργώντας συναισθήματα

Το 2025 η CUPRA θα φέρει στην αγορά το UrbanRebel*, το αστικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ένα όχημα που θα πάει την CUPRA πολύ πέρα από τα παραδοσιακά της όρια. Το UrbanRebel* οδηγείται από το συναίσθημα, σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για ένα πιο επαναστατικό ηλεκτρικό κόσμο.  

Το προσθιοκίνητο Urban Electric Car χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB Small του Ομίλου Volkswagen για να προσφέρει ένα αστικό όχημα υψηλών επιδόσεων γεμάτο συναίσθημα.

« Το CUPRA UrbanRebel θα είναι το μεγαλύτερο έργο για την εταιρεία μας τα επόμενα χρόνια καθώς αποτελεί το κλειδί της μεταμόρφωσής μας σε μία πλήρως ηλεκτρική μάρκα. Προηγούμαστε στην ανάπτυξη της οικογένειας οχημάτων που θα εκδημοκρατίσει τη βιώσιμη αστική μετακίνηση, για διαφορετικές μάρκες μέσα στον Όμιλο Volkswagen», δήλωσε ο Werner Tietz, Vice-President for Research & Development της CUPRA.

Το αυτοκίνητο με μήκος 4.03m είναι ο ήρωας της βιωσιμότητας, ενσωματώνοντας προηγμένα ανακυκλωμένα πολυμερή και υλικά βιολογικής βάσης για να ξεπεράσει τα όρια του εφικτού και να προσφέρει ένα όχημα με μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση.

Συνδυάζοντας προσεγγίσεις κατασκευής 3D printed και 3D knitted με παραμετρικό σχεδιασμό για βελτίωση της απόδοσης και της αντίληψης αξίας.

Η ελαφριά σχεδίαση τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό βοηθά τον ηλεκτροκινητήρα των 226 HP (166 kW) και τη μπαταρία του οχήματος να ωθήσουν το Urban Electric Car στα 100 km/h σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα και να του προσφέρει αυτονομία έως και 440 km.

Σχεδιασμένο και αναπτυγμένο στη Βαρκελώνη, το CUPRA UrbanRebel* θα κυκλοφορήσει το 2025. Η παραγωγή σχεδιάζεται στο Martorell, με την επιφύλαξη της έγκρισης του προγράμματος Strategic Project for Economic Recovery and Transformation (στα ισπανικά, PERTE) για το ηλεκτρικό και συνδεδεμένο όχημα (στα ισπανικά, VEC).

«Το UrbanRebel* είναι κάτι περισσότερο από απλά ένα αυτοκίνητο για την CUPRA. Αυτό είναι το μοντέλο που θα εκδημοκρατίσει την αστική ηλεκτρική κινητικότητα. Συναισθηματικό, σέξι και διασκεδαστικό στην οδήγηση και ταυτόχρονα προσιτό. Αποδεικνύουμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν χρειάζεται να είναι βαρετά. Αυτή θα είναι η είσοδος της επόμενης γενιάς στην γκάμα μας», δήλωσε ο Wayne Griffiths κατά τη διάρκεια του Impulse event.

Με το project Future: Fast Forward η εταιρεία δημιούργησε μια ομάδα 62 εθνικών και διεθνών εταίρων για να μετατρέψει την Ισπανία σε ευρωπαϊκό κόμβο για την ηλεκτρική κινητικότητα.

Και μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, μαζί με τον Όμιλο Volkswagen και τους συνεργάτες του Future: Fast Forward, η εταιρεία παρουσίασε ένα έργο για την κινητοποίηση 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον εξηλεκτρισμό της Ισπανίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην ιστορία της Ισπανίας. «Γνωρίζουμε ακριβώς που θέλουμε να πάμε και σας υπόσχομαι ότι δεν θα είναι βαρετό. Κάθε μοντέλο που θα φέρουμε στην αγορά θα είναι ένα βήμα μπροστά στο ταξίδι μας», δήλωσε ο Wayne Griffiths. «Θα μείνουμε πιστοί στον εαυτό μας και θα είμαστε αυθεντικοί, αυτό είναι το πνεύμα της CUPRA Tribe. Θα το κάνουμε με τον τρόπο CUPRA, όπως κάναμε πάντα. Το μέλλον είναι ηλεκτρικό. Το μέλλον είναι η CUPRA.”

Κατά τη διάρκεια του Impulse event η CUPRA επίσης αποκάλυψε κάποια στοιχεία για τις μελλοντικές εκδόσεις της τρέχουσας γκάμας (CUPRA Leon, CUPRA Formentor και CUPRA Born), που θα ανανεωθούν μέχρι το 2025.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO